Menu
Uncategorized

10x kerstcadeau voor kookliefhebbers

Kookliefhebbers zijn misschien wel de aller-makkelijkste mensen om een leuk kerstcadeau voor te scoren. Een tof nieuw kookboek, of misschien zelfs wel het keukenapparaat van hun dromen? Of je nu €10 of €250 te besteden hebt, voor elk budget is er wel een leuk kerstcadeau voor kookliefhebbers te vinden. Met dit artikel help ik je een handje:

Koffiekopjes

Een paar mooie koffiekopjes of theemokken is altijd een leuk cadeau. Je hebt al voor een klein prijsje ontzettend leuke mokken. Bovendien kun je zoiets heel goed afstemmen op de persoonlijkheid van degene wie je ze cadeau geeft. Waarschijnlijk weet je hoe zijn/haar interieur eruitziet dus zal het vast niet moeilijk zijn een mooie set te vinden die goed bij zijn of haar stijl past!

Tosti-apparaat (multifunctioneel)

Niet meteen verder scrollen! Een tosti-ijzer klinkt misschien als een suf cadeau, maar hoeveel mensen hebben niet zo’n oud, vies tosti-ijzer in een kastje staan? Zelf kreeg ik vorig jaar deze fantastische contactgrill cadeau, waarmee ik niet alleen tosti’s kan maken, maar ook wafels kan bakken en zelfs vlees, vis en groenten kan grillen. Geloof me, dat is echt een goed cadeau hoor! Bij OTTO heb je superveel keus uit tosti-ijzers en contactgrills.

Kookboek of kooktijdschrift

Een kookboek is altijd een perfect kerstcadeau voor kookliefhebbers! De keuze is natuurlijk reuze en het is moeilijk om een advies te geven, want dit is zo’n persoonlijk cadeau. Als ik een paar tips mag geven van kookboeken die ik zelf vaak uit de kast pak:

  • Lekker & Makkelijk van Pauline Weuring (van Uit Pauline’s Keuken)
  • Smaakvrienden van Angélique Smeinck (niet echt een kookboek, maar meer een inspiratieboek hoe je smaken kunt combineren. Echt een fantastisch boek voor liefhebbers van koken die niet persé een recept willen volgen
  • The Green Kitchen at Home – familievriendelijke vega gerechten

Een abonnement op een kooktijdschrift is ook een gegarandeerd succes!

Pannen

Een hele pannenset heeft degene voor wie je een kerstcadeau gaat kopen ongetwijfeld al, maar een speciale pan is een mooi cadeau! Denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenpan of een vispan. Zelf vind ik mijn pannenkoekenpan echt onmisbaar, het bakt toch net even lekkerder dan een gewone koekenpan.

Een doe het zelf pakket

Een heel origineel kerstcadeau is een ‘doe het zelf’ pakket. Je kunt (vooral online) ontzettend veel leuke pakketten vinden waarmee de kookliefhebber voor wie je een kerstcadeau zoekt, zelf aan de slag kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Een kweekset om zelf champignons te kweken
  • Een brouw-kit voor het zelf brouwen van bier
  • Een zelfgevulde pot met ingrediënten voor bijvoorbeeld cake of koekjes
  • Een mooie fles met daarin ingrediënten waar je alleen nog wat sterkedrank hoeft bij te doen, waarmee je zelf likeur kunt maken

Airfryer

Als er één apparaat de laatste jaren een opmars heeft gemaakt, is het de Airfryer wel. Tegenwoordig ligt het vriesvak in de supermarkt zelfs vol met producten speciaal voor de Airfryer. Het apparaat is bekend geworden als gezonder alternatief voor de friteuse, maar je kunt hem ook gebruiken als oven, grill of gewoon als koekenpan (afhankelijk van het type apparaat). Multifunctioneel dus, een mooi cadeau!

Cadeaubonnen

Niet het meest originele cadeau, maar wel een kerstcadeau waar kookliefhebbers altijd blij van worden! Geef een cadeaubon van zijn/haar favoriete kookwinkel, die mooie slager in de buurt, die fijne kaaswinkel… Meteen een mooie manier om de lokale middenstand te steunen!

Broodbakmachine

Echte kookliefhebbers zullen vast soms zelf brood bakken. Dat kan natuurlijk prima in de oven, maar als je het vaak doet is een broodbakmachine een uitkomst. Gaat zo’n machine een beetje boven je budget? Dan is het ook erg leuk om een lokale molen te bezoeken, vaak verkopen ze daar meel. Een leuk cadeau en een stuk budgetvriendelijker.

Delicatessen

Dit is gewoon altijd leuk om te krijgen! Een mooi kaaspakket, een bijzondere olijfolie, chocolade… Een erg persoonlijk cadeau om te geven en een gegarandeerd succes bij de ontvanger!

Keukenmachine

Natuuuuurlijk eindig ik deze lijst met hét ultieme kerstcadeau: zijn er kookliefhebbers die niét dromen van de klassieke, knalrode KitchenAid op hun aanrecht? Dit is toch wel het ultieme onder de keukenmachines, maar als deze niet in je budget past zijn er gelukkig ook meer budget-proof artikelen.

Hopelijk heb ik je zo voldoende inspiratie gegeven voor mooie kerstcadeaus voor kookliefhebbers!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter