Menu
tips & trucs

15x Recepten met paprika

Paprika uit de oven met spinazie

Paprika, ik vind het een onmisbare groente in de keuken. Heerlijk door de pastasaus, op pizza, door roerbakgerechten, in een omeletje… En wat dacht je van gevulde paprika’s uit de oven? Een perfecte manier om lekker veel groenten binnen te krijgen. Ook lekker: om ze gewoon zó te eten, rauw uit het vuistje. Daarom vandaag een overzicht van de lekkerste recepten met paprika.

Soorten paprika

Er bestaan grofweg vier soorten paprika:

  • De groene – deze smaakt fris en kruidig, soms zelfs een beetje bitter. Deze is top in bijvoorbeeld pastasaus.
  • De gele – lekker zoetig en fris. Lekker in allerlei gerechten maar ook zo uit het vuistje. Als er op pizza paprika zit, is het meestal de gele.
  • De rode – deze variant is heerlijk zoet en doet het goed uit het vuistje en in allerlei gerechten.
  • De oranje – ook lekker zoet. Deze wordt vaak gebruikt om uit het vuistje te eten (in snackformaat).
  • Puntpaprika – een zoete en langwerpige versie. Heel geschikt om te vullen.

Gevulde paprika met spinazie en ricotta

Om maar meteen met het populairste recept met paprika te beginnen: deze paprika’s zijn gevuld met een mengsel van spinazie, ricotta en citroen. Aftoppen met pijnboompitten en dan schuif je ze de oven in. Echt een superlekker bijgerecht en wat een kleur op je bord! Echt een feestje. Naar het recept >

Goulash

Goulash

In dit Hongaarse gerecht speelt paprika de hoofdrol – naast de aardappels en het vlees. Echt een stevig gerecht en heerlijk comfort food, dat heerlijk smaakt na een dag waarop je veel buiten bent geweest. Naar het recept >

Puntpaprika met geitenkaas

Puntpaprika met geitenkaas en walnoten

Nog een heel populair recept op de blog, en dat snap ik best! Dit gerecht is in een handomdraai gemaakt en lekker dat het is! Ik at het ooit in een restaurant als vegetarisch hoofdgerecht. Lekker met wat brood erbij, of frietjes. Maar het is een licht gerecht dus je zou het ook prima als lunch kunnen serveren. Naar het recept >

Pittige tomatensoep

Pittige paprikasoep met tomaat

Hmmm, dit is zo’n fijn recept! Een heerlijke soep die je in een handomdraai maakt. En hij zit nog eens bomvol groenten ook. Erg lekker als lunch of voorgerecht bijvoorbeeld. Wat hem extra speciaal maakt is de basilicumolie. Die kun je ook weglaten, maar ik kan je aanraden om dat niet te doen. De verse basilicum zorgt namelijk voor een echte smaakexplosie. Naar het recept >

Gevulde paprika met ei

Paprika met ei uit de oven

Paprika bij het ontbijt? Zeker weten! Als dit geen gezond ontbijtje is… Bomvol groenten en eiwitten, en koolhydraatarm mocht je dat fijn vinden. Dit gerechtje heb je zo gemaakt en je kunt er ook nog eens allerlei restjes in kwijt. Want je kunt allerlei groenten door de eitjes mengen, maar ook restjes verse kruiden, vlees en kaas kunnen prima een plaatsje krijgen in dit paprika-recept. Naar het recept >

Gevulde courgette uit de oven

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Weer een gevulde groente… Maar het is ook zo lekker & makkelijk! Ook dit is weer bij uitstek een gerecht om allerlei restjes groenten, vlees en kaas op te maken. Daardoor is het elke keer dat je het eet, nét weer even anders. Leuk toch? Dit is bij ons echt een geliefd gerecht dat regelmatig op tafel staat, vooral in de ‘courgette-tijd’ wanneer er regelmatig courgettes uit de groentetuin van mijn ouders onze kant op komen! Naar het recept >

Puntpaprika met bloemkoolcurry

Gevulde paprika met bloemkoolcurry

Dit is echt een superhandig paprika recept als je zowel vleeseters als vegetariërs in huis hebt: voor de vleeseters top je ‘m af met reepjes gerookte kip, en voor de vegetariërs met feta. De bloemkoolcurry maak je lekker op smaak met curry madras-kruiden. Naar het recept >

Traybake met zalm

Traybake met zalm en paprika

Een perfect recept met paprika als je koolhydraatarm wilt eten (en zo niet, dan kun je er altijd wat gebakken aardappels of brood bij serveren). Deze traybake met zalm en veel groenten is perfect als je geen zin hebt in een ingewikkelde maaltijd en vooral niet in een berg afwas achteraf! Naar het recept >

Linzenschotel

Linzenschotel met spek en paprika

Linzen zijn perfect voor een snelle maaltijd. Wat groenten en smaakmakers erbij en er staat binnen 20 minuten een voedzame maaltijd op tafel. Vooral de uitgebakken spek en de Parmezaanse kaas geven dit gerecht lekker veel smaak. Naar het recept >

TexMex gevulde paprika

Voor liefhebbers van de TexMex keuken is dit een topper! Een royale laag nacho-chips bedekt met een nóg royalere laag geraspte kaas. En er bovenop geserveerd een paprika gevuld met een mengsel van gehakt. Guacemole, zure room en zoete chilisaus erbij en je hebt een lekker maaltje. Naar het recept >

Pita pizza

Pita pizza met paprika en feta

Wat een uitvinding: pita-pizza’s! Ideaal als je zin hebt in een makkelijk hoofdgerecht of lekker warme lunch. En houd je ook wel eens wat pita’s over uit zo’n pakje? Dan is dit perfect om ze op te maken. Even besmeren met wat tomatensaus en daarna kun je met de toppings natuurlijk helemaal los gaan! Naar het recept >

Quiche met gerookte kip

Quiche met gerookte kip en paprika

Een stukje quiche gaat er altijd wel in. Lekker als avondmaaltijd met een salade erbij, en een puntje dat overblijft eet je de volgende dag gewoon als lunch ook. Deze versie is gevuld met gerookte kip en – natuurlijk – paprika. Naar het recept >

Puntpaprika met kruidenkaas

Puntpaprika met kruidenkaas en bacon

Ohhhh, dit is lekker als bijgerecht joh! En simpeler dan dit wordt het niet, eigenlijk kun je dit amper een recept noemen. Maar ga het wel een keer maken alsjeblieft ;-) Naar het recept >

Beef Teriyaki

Recept Beef Teriyaki - makkelijk en snel klaar

Wat stukjes biefstuk, verse groenten en een eenvoudige, homemade teriyakisaus. Samen met wat rijst vormen ze een maaltijd die je ook doordeweeks lekker snel op tafel zet. Houden we van! Naar het recept >

Gevulde paprika met couscous

Gevulde paprika met couscous en gerookte kip of feta

Nog een keer gevulde paprika’s! Deze keer vul je ze met een mengsel van couscous en roerbakgroenten. Als topping kun je kiezen voor vega (feta & pijnboompitten) of vlees (gerookte kip). Naar het recept >

Recepten met paprika

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter