Menu
hersenspinsels

5x eetbare cadeaus

Truffels met witte chocolade en kokos

Pfff, iemand jarig en weet je echt niet wat je diegene nu weer moet geven? Het is ook lastig… Maar een eetbaar cadeau is altijd goed. Ken jij iemand die niet blij wordt van een (homemade) culinair cadeautje? Ik moet de eerste nog tegenkomen… Ik heb wat speurwerk gedaan en een paar leuke tips voor je op een rij gezet. Komen ze!

1. Maak zelf iets lekkers

Speciaal iets lekkers voor iemand maken, dat is toch ontzettend lief? Het is onwijs leuk om in plaats van een doosje gekochte bonbons, eens zelf de keuken in te duiken. Je kunt dan bijvoorbeeld deze heerlijke truffels met kokos, citroen en witte chocolade maken.

Ook altijd goed: een potje zelfgemaakte jam of een mooie glazen pot met zelfgebakken koekjes.

2. Doe het lekker zelf

Een heel origineel eetbaar cadeau is een ‘doe het zelf’ pakket. Je kunt (vooral online) ontzettend veel leuke pakketten vinden waarmee de kookliefhebber voor wie je een cadeau zoekt, zelf aan de slag kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Een kweekset voor het zelf kweken van oesterzwammen
  • Een set waarmee je zelf bier kunt brouwen
  • Een mooie fles met daarin ingrediënten waar je alleen nog wat sterkedrank hoeft bij te doen, waarmee je zelf likeur kunt maken

3. Proost!

Ook altijd goed is een mooie fles drank. Als je echt uit wilt pakken: stuur een champagne cadeau! Een mooie fles bubbels is toch een perfect cadeau als er iets te vieren valt? Denk aan een huwelijk, het ontvangen van de sleutels van een gekocht huis… Maar eigenlijk hoeft er niet eens een speciale gelegenheid te zijn, een fles bubbels cadeau geven is gewoon altijd super feestelijk!

4. Ga je mee?

Ook ontzettend leuk om te geven: een etentje! Afhankelijk van je budget kan dit variëren van een koffiedate tot een high tea of een meergangen-diner in een sterrenrestaurant. Zo’n ervaring is altijd leuk om te krijgen.

5. Cadeaupakket

Als laatste tip: een lekker cadeaupakket! Denk aan een traditioneel kerstpakket, maar dan helemaal afgestemd op degene aan wie je een cadeau geeft. Koop een mooie rieten mandje en vul deze met de favoriete dingen van de ontvanger. Je kunt zo’n pakket natuurlijk ook heel makkelijk een thema meegeven.

Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Je kunt uiteraard ook even binnenlopen bij een delicatessenwinkel, vaak kunnen ze daar wel een mooi pakket voor je samenstellen. En ook online is er uiteraard genoeg te bestellen.

Heb jij nog leuke tips voor eetbare cadeaus? Laat ze achter in de comments!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter