Menu
vegetarisch

7x vegetarische hoofdgerechten voor de Week Zonder Vlees

Kaastaart met drie soorten kaas - kaasquiche

Wist je dat vandaag de Nationale Week Zonder Vlees begint? Van 8 t/m 14 maart 2021 is het de Nationale Week Zonder Vlees en daarom geef ik je vandaag 7 vegetarische hoofdgerechten, die laten zien dat het echt helemaal geen probleem is om een weekje geen vlees op tafel te zetten.

Kaasquiche

Hoe lekker ziet deze kaasquiche eruit? Nog steeds één van mijn favoriete foto’s op dit blog! En lekker dat ie is… Zal ik eens wat bekennen? Ik heb de quiche op de foto helemaal in mijn eentje opgegeten. In één keer! Was ik daarna misselijk? Zeker! Maar hij was het waard, haha! Zeker maken tijdens deze week zonder vlees dus.

Gevulde courgettes

Gevulde courgettes met paprika en champignons

Een supermakkelijk gerecht voor een hoofdgerecht zonder vlees: gevulde courgettes. Je kunt courgettes werkelijk met allerlei soorten groenten vullen, dus het is ook nog eens een ideaal recept om restjes op te maken. Champignons, prei, ui, paprika, broccoli… Vul er lekker op los! Laagje geraspte kaas erover, even in de oven en klaar ben je.

Risotto met paddenstoelen

Een maand geen vlees eten - risotto met paddenstoelen

Het is echt heel makkelijk om een super smaakvolle vegetarische risotto te maken. Deze versie is goed gevuld met hartige smaken: paddenstoelen, hazelnoten, Parmezaanse kaas… Zo mis je je stukje vlees echt niet!

Pita pizza

Pita pizza met paprika en feta

Met deze leuke pita pizzaatjes kun je alle kanten op qua beleg. Gebruik groenten, kaas en kruiden die je lekker vindt en er staat binnen no time een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op tafel.

Halloumi uit de oven

Halloumi uit de oven

Halloumi – je bent er dol op of je vindt het he-le-maal niks. Ik behoor tot de eerste categorie en daarom maakte ik dit heerlijke recept met halloumi: lekker met gegrilde groenten.

Pad Thai

Vegetarische Pad Thai

Eerlijk is eerlijk: na één hapje haalde ik de rauwe ringetjes rode peper van de Pad Thai af, hééét! Een klein beetje pit vind ik wel lekker maar dit trok ik echt niet, haha! Maar ook als je de peper weglaat is deze vegetarische Pad Thai al heel lekker hoor. Paddenstoelen, gember, vissaus, sojasaus en crunchy pinda’s, heerlijk!

Wraps met brie

Wraps met brie en chilisaus

Omdat ik echt gek ben op kaas grijp ik bij een dagje zonder vlees, al snel naar een gerecht met kaas. Ook bij deze wraps met brie gebeurde dat. Het lijkt misschien een bijzonder gerecht maar probeer het eens, het is echt heel lekker. Je paneert de brie en bakt hem daarna kort, waardoor hij een lekker krokant korstje krijgt. De zoete chilisaus is er heel lekker bij.

7x vegetarische recepten

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter