Menu
tips & trucs

5x koken uit Jamie’s 15 Minutes

Rundvlees-chimichurri met aardappels & salade

Jamies Fifteen Minutes vind ik een van de leukste programma’s op 24Kitchen, en het gelijknamige kookboek staat al een tijdje in mijn kookboekencollectie te pronken. Ik had er echter nog nooit uit gekookt, shame on me! Ik besloot om dit direct goed te maken door niet één, maar vijf recepten uit het boek te maken. Zo kan ik direct goed testen of de gerechten inderdaad in een kwartiertje op tafel staan.

1. Rundvlees-chimichurri met aardappels & salade

Vandaag een lekker simpel gerechtje, aardappels, groenten en vlees eigenlijk. Ik zorg ervoor dat alle ingrediënten klaarliggen op het aanrecht en de pannen & de blender vast klaarstaan. Ook zet ik vast de waterkoker aan. Om 17.55 uur begin ik met koken en om 18.12 uur kunnen we aan tafel.

Oordeel? Lekker! Alleen de chimichurri vind ik echt niet te eten, maar daar zit dan ook koriander in en als ik iéts vies vind… In 17 minuten een gerecht op tafel is helemaal niet verkeerd. Wel vond ik het behoorlijk ‘stressy’ om op een tijdslimiet te koken.

2. Yorkshire pudding met gerookte zalm, bietensalade en asperges

Ook vandaag zet ik weer alle ingrediënten en pannen klaar voordat ik begin met de tijd te tellen. Ik begin om 19.00 uur met koken en om 19.14 uur kunnen we aan tafel.

Oordeel? Jummm, niet alleen ziet het er fantastisch uit, dit gerecht vond ik ook echt heel erg lekker. Een luxe maaltje dat écht binnen een kwartier op tafel staat. Dit ga ik zeker vaker maken!

3. Griekse kip met couscous, groenten en tzatziki

Voordat ik begin zet ik de waterkoker aan, de pannen op het fornuis en alle ingrediënten op het aanrecht. Ik begin om precies 18.00 met koken en om 18.19 staat alles op tafel.

Oordeel? Mwah… De couscousschotel is lekker, maar niet heel bijzonder. En ik ben nog vergeten een foto te maken ook!

4. Turkse pizza

Turkse pizza is een van mijn favoriete gerechten, dus een versie die in een kwartier op tafel staat, daar heb ik wel oren naar. Ik begin om 18.05 uur met koken, om 18.21 uur komen de pizza’s uit de oven. Een minuutje te lang over dit gerecht gedaan dus, en dan heeft le husband ook nog het gehakt geruld terwijl ik al aan het snijden van de groenten begon. Ook heb ik gedroogde in plaats van verse kruiden gebruikt, dus ook dit gerecht lijkt niet gemaakt te kunnen worden binnen een kwartier. Lekker is het wel!

5. Vegetarische chili

Poehh het is vandaag véél te warm om lang in de keuken te staan. Deze chili moet met een kwartiertje op tafel staan en is dus ideaal voor vandaag. Maar helaas, ook nu lukt het weer niet om in vijftien minuten aan tafel te gaan. Het worden er negentien. De chili smaakt wel prima!

Eindoordeel

Als je zo snel kunt snijden als Jamie en beschikt over een heel fancy keukenapparaat, zijn bovenstaande gerechten misschien wel iets sneller te bereiden, maar koken in 15 minuten blijft echt heel lastig. Desondanks zijn de recepten wel snel te bereiden (20-25 minuten in de keuken staan vind ik echt prima) en lekker en gezond. Ook belangrijk!

1 Reactie

  • Anne-Marie
    10 juli 2015 at 13:08

    Wat een leuk idee om dit zo te doen! Ik vind persoonlijk snijden van groente enzo heerlijk rustgevend na een lange werkdag dus van mij hoeft dat niet zo snel.

    Reply

Laat een reactie achter