Menu
hotspots

8x Lekker eten in Haarlem

Haarlem, een fijne stad! Ik kom er dan ook vrij regelmatig en gelukkig voor een food-lover als ik, vind je er véél leuke tentjes. Inmiddels heb ik dan ook een redelijke verzameling leuke adresjes opgebouwd.

1. High Tea bij Yoghurt Barn

Yoghurt Barn is een begrip! Je vindt ze op steeds meer plaatsen en dat is niet voor niets. Hun yoghurtjes kende ik al en die zijn niet te versmaden, maar de high tea is helemaal fantastisch. Waar ik normaal na een high tea tonnetjerond en met een enorme sugar rush naar buiten kom, is dat hier wel anders. Broodjes met verschillende yoghurtdips, verschillende soorten yoghurt met de lekkerste toppings, en zoet uit hun eigen keuken (met o.a. brownie, worteltaart en vegan taartjes die echt niet te versmaden zijn). Extra leuk: als je alles op hebt, mag je ook nog een klein bakje frozen yoghurt op komen halen.

Kruisstraat 15 |  2011 PV Haarlem | yoghurtbarn.nl

2. Superfijne pizza’s bij De Pizzabakkers

Voor pizza mag je me sowieso midden in de nacht wakker maken (echt, doen hoor!) en voor een écht goede pizza doe ik bij wijze van spreken een moord. De pizza’s van de Pizzabakkers vallen zeker in de laatste categorie. Een heerlijk dunne bodem en een niet te ruim belegde pizza met topkwaliteit ingrediënten. Gewoon zoals het hoort!

Kruisweg 70D | 2011 LG Haarlem | depizzabakkers.nl

3. Hip dineren bij Fortuyn

Lekker eten in Haarlem - De Flammkuchen bij Fortuyn

Een beetje hipster is het hier wel – vooral in de bediening. Maar zo af en toe is dat helemáál niet erg. Een toffe zaak, mooi strak ingericht (de ‘plantenmuur’ is echt fantastisch) en een fijne kaart. Het vleesplateau vooraf is echt een aanrader en de Flammkuchen als hoofdgerecht was erg lekker. Met 4 hoofdgerechten zonder vlees of vis ook voor de vegetariër een ruime keus.

Grote Markt 23 | 2011 RC Haarlem | fortuynhaarlem.nl

4. Lunchen bij Jamon Jamon

Jamon Jamon in Haarlem

Mijn collega tipte dit adresje als lunchbreak tijdens een dagje shoppen. Maar goed ook, anders was ik deze goed verscholen delicatessenzaak zeker voorbij gelopen. Het kleine zaakje is altijd razend druk en ik snap wel waarom, de broodjes zijn watertandend lekker. Ik proefde er eentje met geitenkaas, bacon, honing en amandelen (overheerlijk) en ook het broodje met manchego, pesto en tomaat is waanzinnig goed.

Schagchelstraat 14 | 2011 HX Haarlem | Jamon.Jamon.delicatessen

5. Kippetje van het spit bij Roast Chicken Bar

roast

Ik hou van restaurants met een kleine kaart. Want als er niet veel gerechten op het menu staan, is er heel veel ruimte om deze te perfectioneren! En dat hebben ze bij Roast Chicken Bar dan ook gedaan. Je kunt kiezen uit een hele of halve kip, en qua bijgerechten uit salade, maiskolf, coleslaw, compote en natuurlijk frietjes. Tip: ga voor de ‘fries the roast’, heerlijke frietjes met een topping van pulled chicken!

Turfmarkt 26 | 2011 CB Haarlem | Website

6. De beste burgers bij Thrill Grill

Een leuke zaak met jonge bediening. Kies hier zeker voor de pulled pork burger! Deze ‘burger’ (een broodje met coleslaw en pulled pork) is echt watertandend lekker. De frietjes mogen er trouwens ook zijn. Verder geen poespas op je bord, alleen de burger zelf. Ik ben fan!

Oude Groenmarkt 26 | 2011 HL Haarlem | thrillgrill.nl

7. Een high tea bij Hofje zonder Zorgen

Ik denk dat ik hier al wel drie keer ben geweest voor een high tea. Zo lekker! Je begint met een homemade soepje, daarna een etagère met vier hartige hapjes (broodje geitenkaas, hartige muffin met zalm…), en als afsluiter een etagère met vier zoete hapjes (heerlijke taartjes en een scone). Heel knus: je kijkt uit op het hofje. Echt een fijn adresje dit!

Grote Houtstraat 142A | 2011 SV Haarlem | hofjezonderzorgen.nl

8. Heerlijke taartjes bij Jetties

Jetties in Haarlem

Onderweg van het Centraal Station naar het centrum, kom je er zeker langs: Jetties. Dit schattige zaakje (Verse bloemen? Check!) Schattige tekeningen? Check!)  is perfect voor een koffiebreak met een lekker taartje erbij. De carrot cake en citroen meringue zijn beiden werkelijk fantastisch. Ze hebben er trouwens ook een uitgebreide lunchkaart met burgers, broodjes, soep en salade, én een wekelijks wisselende dinerkaart.

Kruisweg 57 | 2011 LB Haarlem | jetties.eu

1 Reactie

  • Daniëlle
    22 januari 2016 at 08:05

    Leuke plekjes! De high tea bij het hofje zou ik inderdaad ook graag eens willen doen en fortyun lijkt mij een erg leuk plekje!

    Reply

Laat een reactie achter