hotspots

7x Lekker eten in Kopenhagen

Lekker eten in Kopenhagen

Niet heel vervelend: het bedrijf waarvoor ik werk, heeft een hoofdkantoor in Kopenhagen. En laat ik daar nou regelmatig naartoe moeten… Natuurlijk probeer ik iedere keer weer ergens anders te gaan eten, en de lekkerste adresjes verzamel ik hier voor jullie! Het artikel begon ooit als ‘5x lekker eten in Kopenhagen’, maar het lijstje wordt langzaam uitgebreid met steeds meer nieuwe adresjes.

Tivoli Food Hall

Nog niet zo lang open: de Tivoli Food Hall. Gelegen naast het bekende pretpark en vol met heerlijke adresjes. Ik at er een keertje bij Vapiano (dit concept ken je misschien wel want we hebben het in Nederland ook. Snel en goed eten, handig als je niet veel tijd hebt). Maar ik at er ook bij Cock’s & Cows, waar je zalige burgers kunt eten (de vega-burger is écht goed en de frietjes zijn heerlijk). Tip: houd een gaatje over voor een toetje en haal een taartje bij Ricco’s. De lemon-meringue is zalig, maar ook de chocoladetaart met salted caramel is supergoed.

Vesterbrogade 3www.tivolifoodhall.dk

Lagkagehuset

‘Danish’ zijn bij ons eigenlijk helemaal niet zo bekend. Tenminste, niet onder die naam. Wij noemen ze koffiebroodjes. Maar eigenlijk zijn de koffiebroodjes zoals wij ze kennen, maar een slap aftreksel van wat je in Denemarken eet. Daar weten ze pas echt wat lekkere koffiebroodjes zijn. De lekkerste eet je bij Lagkagehuset, probeer zeker die met chocoladetopping, je weet niet wat je proeft. Neem ook een stukje aardbeientaart mee voor later, de amandelbodem is waanzinnig. Een van de lekkerste taartjes die ik ooit at.

1 Falkoner Allé | www.lagkagehuset.dk

Mother

Mother is een heerlijk Italiaans restaurant in het hippe Meatpacking District van Kopenhagen. Ga hier sowieso even heen tijdens je bezoek aan Kopenhagen, je struikelt hier over de hippe adresjes! Ik at er heerlijke antipasti en een zalige pizza met burrata.

Høkerboderne 9 | www.motherrestaurant.dk

Gorm’s

Mijn go-to adresje als ik op de luchthaven ‘moet’ eten, maar dat is helemaal geen straf. Bij Gorm’s hebben ze heerlijke Italiaanse pizza’s met een extreem dunne bodem. Gorm’s zit niet alleen op de luchthaven, maar ook op drie andere plekken in de stad. Ze hebben trouwens ook een halletje in de Tivoli Food Hall.

Verschillende locaties in Kopenhagen | gormspizza.dk

Madklubben

Madklubben Kopenhagen

Een handig adres als je met een wat grotere groep bent, want dit restaurant is enorm! De menukaart – met een combinatie van Scandinavische en internationale gerechten – is niet te groot maar dat vind ik zelf altijd wel fijn. Zowel de geitenkaassalade, de paddenstoelenrisotto en de Snickers Sundae, waren zalig!

Vesterbrogade 62 | www.madklubben.dk

The Bagel Co.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n bagel-fan. Wit brood kan me nooit zo boeien dus ook bagels over het algemeen niet. Maar, dat wordt anders als je ze belegd met een dikke laag perfect gegaarde pulled pork en een waanzinnig lekkere saus! Waar je die haalt? Bij The Bagel Co.

Op het moment op 12 locaties in de stad, check www.thebagelco.dk

Frederiks Have

De inrichting van dit schattig weggestopte restaurantje (‘have’ betekent ‘tuin’) is niet om over naar huis te schrijven, maar het eten wel degelijk! De porties die je hier krijgt zijn niet groot, maar lékker! Echt dineren op chique. Vooraf at ik St. Jacobsschelpen met artisjok, appel en curry en als hoofdgerecht een heerlijk stukje varken met o.a. biet en kersen. Overheerlijk! Als afsluiter een kaasplankje met Deense kazen. Niet goedkoop maar dan heb je ook wat.

Smallegade 41 | www.frederikshave.dk

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten