zoet

5x de lekkerste taartrecepten

Dadeltaart met sticky toffee topping en walnoten

Lijstjes vind ik leuk. Iedereen wel volgens mij. Daarom vind ik het leuk om af en toe een lijstjes-artikel op mijn blog te plaatsen. Deze keer blik ik terug op mijn favoriete taartrecepten. Dit zijn mijn favoriete taarten. In willekeurige volgorde.

1. Dadeltaart met sticky toffee topping

Oh yes, dit smaakt net zo lekker als dat het klinkt. Nee dat is niet waar, deze dadeltaart smaakt eigenlijk nog beter. Een lekkere cake die gezoet is met enkel dadels, daardoor wordt hij niet té zoet. Het suikerige toplaagje geeft ‘m net een extra zoetje mee, en dan nog een kleine crunch van de walnoten… Superlekker!

2. Hazelnoot-schuimgebak

Mijn favoriete taartrecepten: hazelnoot schuimgebak

Eigenlijk haal ik nooit gebak bij de bakker, ik maak het liever zelf. Maar áls ik er iets haal, dan is het een hazelnoot-schuimgebakje. Man, wat vind ik dat lekker! Ik was dan ook aangenaam verrast toen bleek dat het zelf maken van een hazelnoot-schuimtaart helemaal niet moeilijk is. Do try this at home want deze taart is echt goddelijk!

3. Bosbessencake met limoen en zoete topping

Bosbessen cake met limoen en zoete topping

Dit is zo’n fijn receptje! Deze bosbessen cake is helemaal niet moeilijk te maken. Eigenlijk is het een ‘gewone’ cake maar door limoen en bosbessen toe te voegen aan het beslag maak je er toch iets bijzonders van. En met de heerlijk zoete frosting maak je het helemaal af.

4. Appel-cheesecake met crumblelaag

Appel cheesecake met crumbletopping

Oké, deze taart bestaat uit vier lagen dus eerlijk is eerlijk, je bent wel eventjes bezig. Daar staat tegenover dat je er een gigantische appel cheesecake voor terugkrijgt (20 stukken) en dan ook nog eens een van de lekkerste ooit. Echt, dit recept is goud! Een zoete bodem, frisse cheesecake, lekkere stukjes appel en een crunchy toplaag. Als ik er alleen al aan denk krijg ik alweer zin om deze taart te gaan maken.

5. Carrot Cake

Mijn favoriete taartrecepten: carrot cake

Natuurlijk eindelijk ik met mijn all-time favourite taartrecept. Een echte klassieker: de carrot cake. Nooit eerder gegeten? Doen hoor! Van de wortel proef je niets, wel proef je een heerlijk kruidige cake met een lekkere bite van de walnoot en de lekkerste zoete frosting ooit! Het recept heb ik volgens mij ooit eens uit de Allerhande gehaald en sindsdien maak ik ‘m nooit meer anders, zo lekker…

6. Kersen-galette

Kersengalette met frangipane en amandel

In het kersenseizoen maak ik deze galette regelmatig. Hij is makkelijk te maken, heel lekker en er gaan flink wat kersen in.Bovendien is het echt een plaatje om te zien, vind je ook niet? Tipje: hij is extra lekker als hij nog een beetje warm uit de oven komt, met een bol vanille-ijs erbij.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten