hersenspinsels

5x recepten met aardbei

Hmmm, ze zijn weer volop in het seizoen: aardbeien! Die heerlijk zoete rode vitaminebommetjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dat zie je ook wel terug op mijn blog want er staan inmiddels heel wat recepten met aardbei online. Ik deel mijn vijf favorieten met je.

Smoothiebowl met pindakaas en aardbei

Pindakaas en aardbei? Klinkt misschien als een gekke combinatie maar de inspiratie ervoor kreeg ik van de Amerikaanse ‘PB&J’ sandwich. Een sandwich met pindakaas en jam. Nou vind ik dat niet heel aanlokkelijk klinken maar geloof me, in deze smoothiebowl werkt de combinatie prima! Zeker samen met de banaan en chocolade die ook in dit recept gaan.

Pancakes met aardbeien en mascarpone

Pannenkoeken met aardbei en mascarpone

Stiekem ben ik nog steeds heel trots op deze foto, want toen ik dit recept voor pancakes met aardbei en mascarpone vorig jaar publiceerde, kwam deze foto terecht in een bijlage van de Telegraaf! Heel leuk, maar ik kan je ook zeker aanraden dit recept een keertje te maken want het is me toch lekker! De mascarpone maak je lekker zoet op smaak met honing en vanille, een perfecte combinatie met de aardbei. Hmmmmm….

Cranachan met aardbeien

Cranachan met aardbeien

Tijdens een vakantie in Schotland heb ik het meerdere keren gegeten: cranachan. Een heerlijk typisch Schots toetje met havermout en (meestal) frambozen. En whisky natuurlijk, want dat mag natuurlijk niet missen in een typisch Schots gerecht. De whisky komt ook (optioneel) terug in mijn cranachan recept. Samen met boter, suiker & mascarpone. Nee, een slank toetje is dit niet maar manmanman, lékker!

Smoothiebowl met mango en aardbeien

Smoothiebowl met mango en aardbei

Wat mij betreft het ultieme zomerse ontbijt: een smoothiebowl! Deze versie zit vol met zomers fruit: mango en aardbei. Lekker snel klaar dus ook voor doordeweeks een prima ontbijt. Zelf maken? Hier vind je het smoothiebowl recept.

Smoothie met aardbei, banaan en kiwi

Smoothie met aardbei, banaan en kiwi

Een smoothie met aardbei, banaan en kiwi (jawel: drie soorten fruit!) is natuurlijk een uitstekende start van de dag. En deze versie is wel heel lekker…

Nou, dit waren ze dan; mijn favoriete recepten met aardbei! Welke lijkt jou het lekkerste?

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten