hersenspinsels

5x recepten met citroen

Citroenrisotto met gerookte zalm

Koken met citroen doe ik heel graag. Een kneepje vers citroensap geeft zoveel smaak, en ook de schil van de vrucht kun je in ontzettend veel gerechten verwerken. Het leuke is dat je citroen is zowel zoete recepten als hartige recepten kunt gebruik. Een veelzijdige vrucht, die citroen. Vandaag deel ik mijn vijf favoriete recepten met citroen met je. 

1. Citroenrisotto met gerookte zalm

Op nummer 1 staat één van mijn favoriete recepten met citroen aller tijden: deze citroenrisotto is waanzinnig romig door gebruik van kruidenkaas, en je topt ‘m af met de lekkerste gerookte zalm die je maar kunt vinden. En lekker veel citroen natuurlijk! Je gebruikt in dit recept zowel het sap (die gaat in de risotto) en de schil (die rasp je er overheen). Echt een heerlijk gerecht, dus ga ‘m snel maken!

2. Citroenroom met frambozen

Citroenroom met frambozen

We gaan meteen door met een heel chique toetje. Tenminste, het ziet er heel chique uit toch? Gelukkig is de bereidingswijze niet ‘chique’, dit lekkere toetje met citroen is helemaal niet moeilijk te maken. Het maken van de zandkoekkruimels is een stapje extra werk, maar ik zou dit niet achterwege laten. De zoete koekkruimels vormen namelijk een hemelse combinatie met de citroenroom, die precies zuur genoeg is. De frambozen en de munt zorgen voor een mooi kleurencontrast. Dit is zeker weten mijn favoriete zoete recept met citroen!

3. Gegrilde zalm met citroen

Lekker frisse zalmspiesjes met citroen

Citroen en vis zijn gewoon voor elkaar gemaakt! Dat zag je al in de citroenrisotto hierboven, maar ook in dit recept voor gegrilde zalm wordt het weer eens bewezen. De plakjes citroen grill je mee en die geven een heerlijk fris accentje aan de zalm. De erwtjes zorgen voor een mooi contrast en nu ik dit zit te typen, denk ik dat het erg lekker is als je die erwtjes serveert met een dressing van extra vierge olijfolie en citroensap, en er ook nog wat citroenrasp doorheen roert…

4. Meringue met lemon curd

Meringue schuimpjes met lemoncurd

In deze heerlijke meringuekoekjes met lemon curd gebruik je niet alleen citroen in de lemon curd, maar ook in de meringue zelf. Daar rasp je namelijk lekker wat citroenschil doorheen. Deze zalige koekjes zijn niet moeilijk te maken en besmeerd met lemon curd worden ze nog lekkerder. Hier blijf je van eten!

5. Witte chocoladetruffels met citroen

Deze witte chocoladetruffels zijn lekker zoet door het gebruik van witte chocolade, dus ze kunnen wel een frisse tegenhanger gebruiken! Dat geef je ze met behulp van citroensap en -rasp. Even door de kokos rollen klaar zijn ze. Een geweldig cadeautje om weg te geven, maar houdt er ook een paar voor jezelf achter, want ze zijn te lekker!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten