Menu
hersenspinsels

7x recepten met pompoen

Spaghetti met pompoen

Ben jij ook zo gek op recepten met pompoen? Het is weer echt het seizoen voor deze oranje groente. Er zijn overigens veel verschillende soorten pompoen, waarvan je de ‘gewone’ pompoen het meeste in de winkels ziet liggen. Deze oranje, ronde pompoen doet het goed in veel gerechten. Ook flespompoenen zie je nog wel eens liggen, deze wat meer langwerpige pompoen is nootachtig van smaak en heel geschikt om soep van te maken. Een paar ideetjes voor lekkere recepten met pompoen:

Spaghetti met pompoen

Een bordje pasta doet het altijd goed! Deze vegetarische pasta met pompoen bevat ook champignons, tomaat, rode peper en komijn. Een hartverwarmend pastaatje bomvol groenten dus.

Risotto met pompoen

Risotto met pompoen

Nog zo’n lekker comfort food recept! Risotto is in alle seizoenen lekker, maar in de herfst en de winter is deze risotto met poempoen toch wel een favoriete versie. Wederom een combinatie van pompoen en paddenstoelen, want die combineren nu eenmaal zo lekker!

Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake bars

Een lekker zoet recept met pompoen voor de afwisseling. Pompoen cheesecake bars! Deze stukjes romige cheesecake hebben een swirl van kruidige pompoencheesecake. Decoratief en heel lekker!

Quiche met pompoen en blauwe kaas

Quiche met pompoen - pompoenquiche

Recepten met pompoen zijn vaak vegetarisch, ook deze quiche met pompoen is dat. Vlees zul je zeker niet missen, met sterke smaken als blauwe kaas, tijm en walnoten. Lekker met een salade erbij, dan heb je een complete maaltijd.

Pompoensoep

Pompoensoep komijn

In een rijtje recepten met pompoen mag een recept voor pompoensoep uiteraard niet ontbreken. Deze variant blijft hier thuis toch wel favoriet. Door het gebruik van komijnekaas krijgt de soep een lekkere, hartige smaak en de geroosterde pijnboompitjes geven de soep wat knapperigs mee. Wat lekker brood erbij en je hebt een complete maaltijd.

Ook lekker is deze soep met wortel en pompoen.

Havermout-ontbijt

Pompoen ontbijtbars

Misschien wel mijn lievelingsontbijt in de winter van de laatste tijd… Deze havermoutrepen vullen goed en zijn ontzettend lekker van smaak dankzij o.a. een flinke schep speculaaskruiden. En hoe leuk is het om bij het ontbijt al wat groenten te eten? Extra fijn: 1x klaarmaken en je haalt er maar liefst 6 porties uit, dus je kunt er de hele week van eten!

Broodbeleg: puree

Mango pompoenpuree

Met deze veelzijdige groente kun je zelfs broodbeleg maken! In combinatie met mango krijg je een heerlijk zoete en fruitige pompoenspread, die heerlijk smaakt op brood. Ideaal voor kinderen (het wordt ook als kant en klaar broodbeleg in potjes verkocht), maar ook voor volwassenen erg lekker!

7x recepten met pompoen

Tip: bewaar deze afbeelding op Pinterest, dan kun je hem altijd weer terugvinden!

recepten met pompoen

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter