hersenspinsels

5x recepten met sperziebonen

Rijstschotel met kip

Sperziebonen komen in de Nederlandse keuken veel op tafel. Ze zijn dan ook goed verkrijgbaar (in de vriezer het hele jaar door) en makkelijk te bereiden: verse sperziebonen hoef je enkel even te wassen. Snijd het puntje eraf, halveer eventuele grote exemplaren en je bent klaar om ze te koken, te verwerken in een ovenschotel of in wat voor gerecht dan ook. Sperziebonen zijn namelijk lekker veelzijdig! Bekijk deze recepten met sperziebonen maar eens…

Rijstschotel met kip en sperziebonen

Een lekkere doordeweekse maaltijd: snel klaar en met lekker veel groenten, waaronder natuurlijk sperziebonen! Met honing, oestersaus en sojasaus maak je de kip heerlijk sticky en super smaakvol. Echt een favorietje hier in huis! Recept rijst met kip en sperziebonen >

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Bobotie
Bobotie

Van Azië naar Afrika met deze bobotie! Bobotie is een bekende Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, sperziebonen en ei. De schotel is een beetje zoetig doordat je er mangochutney in verwerkt. Zo lekker! Misschien ken je het gerecht wel van de ‘Wereldgerechten’ serie maar geloof me: zelfgemaakt is zoveel lekkerder. En moeilijk te maken is het ook niet! Recept bobotie >

Ovenschotel met sperziebonen

Ovenschotel met gehakt en sperziebonen
Ovenschotel met sperziebonen

Aardappels, groenten en vlees maar dan nét even anders: uit de oven! In deze ovenschotel zitten alle ingrediënten voor een klassiek Nederlandse maaltijd, en toch is dit echt weer eens iets anders. Met rode pesto en kruidenkaas maak je er eenvoudig een spannende ovenschotel van! Recept ovenschotel met sperziebonen >

Salade Nicoise

Salade Nicoise - Maaltijdsalade
Salade Nicoise

Een klassiek Frans gerecht: salade Nicoise. Deze maaltijdsalade met tonijn, ei en sperziebonen doet het vooral goed op een warme avond waarop je niet zoveel zin hebt om te koken en toch een voedzame maaltijd op tafel wilt zetten. Recept salade Nicoise >

Sajoerboontjes

Sajoer boontjes
Sajoer boontjes

We gaan toch nog even terug naar Azië. Indonesië om precies te zijn. Daar serveren ze deze romige, pittige sperziebonen namelijk graag als onderdeel van een rijsttafel, of bij rendang. De sajoerboontjes zijn niet moeilijk te maken en echt zalig als bijgerecht. Echt één van mijn favoriete recepten met sperziebonen! Recept sajoerboontjes >

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten