Menu
hersenspinsels

8x de beste Stoofvlees recepten

zuurvlees recept

De beste stoofvlees recepten, die zet ik graag voor je op een rij! Heerlijke hachee, klassiek Limburgs zuurvlees en nog meer heerlijk, langzaam gestoofd rundvlees. Geniet ervan!

De beste stoofvlees recepten

Wat mij betreft zijn dit de allerlekkerste stoofvlees recepten;

Welk vlees voor stoofvlees gebruiken?

Voor stoofvlees recepten kun je het beste vlees gebruiken dat een tijd nodig heeft om lekker mals te worden. Zelf ga ik meestal voor runderlappen of riblappen. Deze vleessoorten bevatten redelijk wat vet, waardoor het erg smaakvol vlees is. Deze lappen worden ook minder snel droog dan een magerder stukje stoofvlees, zoals sukadelappen.

Stoofpot bewaren en invriezen

Als de stoofpot klaar is, kun je hem het beste volledig laten afkoelen en bewaren in de koelkast. Verpakt in een goed luchtdichte doos blijft het gerecht dan nog zeker twee tot drie dagen goed.

Zelf maak ik een stoofpotje eigenlijk altijd minimaal een dag van tevoren. De smaken kunnen dan in de koelkast nog goed op elkaar inwerken, en de volgende dag smaakt het stoofpotje dan nóg lekkerder.

Het is ook een gerecht dat je meer dan prima in kunt vriezen. Omdat het ook zo lang op het vuur moet, vind ik het zonde om maar één portie klaar te maken. Ik verdubbel het recept dan ook standaard en bewaar de andere portie in de vriezer. Laat het vlees volledig afkoelen, doe in een luchtdichte doos en zet het in de vriezer. Het blijft dan nog maandenlang goed.

Stoofvlees bijgerechten

Zelf vind ik het lekker om aardappels te eten bij stoofvlees, in wat voor vorm dan ook: gekookt of gebakken, pommes duchesses, aardappelkroketjes of aardappelpuree. Maar het állerlekkerste bijgerecht bij stoofvlees vind ik toch wel frietjes!

Ook rijst of een lekker vers stokbrood is erg lekker als bijgerecht.

Goed, laten we doorgaan naar de beste stoofvlees recepten!

Hachee

Ouderwetse hachee
Hachee

Een klassieker uit de Nederlandse keuken en al jaren één van de populairste recepten op mijn blog, is dit ouderwetse hachee recept. Een ode aan mijn oudtante, die het eens per jaar voor ons klaarmaakte. Inmiddels is ze helaas overleden, en nu maak ik mijn eigen gezin blij met dit overheerlijke stoofvlees recept, dat bestaat uit gelijke hoeveelheden stoofvlees & ui, en verschillende smaakmakers (waaronder…. ontbijtkoek!)

Limburgs zuurvlees

limburgs zuurvlees

Nog zo’n Nederlandse klassieker: Limburgs zuurvlees van riblappen. Het ‘zuur’ in de naam verwijst naar de flinke hoeveelheid azijn die in dit stoofvlees recept wordt verwerkt. Laat je hierdoor vooral niet afschrikken: de azijn maakt de riblappen heerlijk mals, en dankzij de toevoeging van ontbijtkoek en appelstroop wordt het gerecht ook weer niet al te zuur.

Indonesische rendang

Rendang - Indonesisch stoofvlees
Rendang

We maken een uitstapje naar de Indonesische keuken! Rendang werd ooit verkozen tot lekkerste gerecht ter wereld. Het is dan ook wel écht een heerlijk gerecht. Malse sukadelappen, heerlijk romig dankzij kokosmelk. En allerlei heerlijke Aziatische smaakmakers, zoals gember, sambal en citroengras. Tip: deze sajoerboontjes zijn er heerlijk bij!

Hongaarse goulash

Goulash

Hmmmm, Hongaarse goulash! Een heerlijk stoofpotje met paprika, ui en prei. Na een uur of anderhalf stoven heb je een heerlijke pan met smaakvolle stoofpot. Zelf vind ik gekookte aardappels hier erg lekker bij, maar je kunt de goulash ook serveren met rijst.

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon

Deze Franse klassieker mag in een lijst met de beste stoofvlees recepten absoluut niet ontbreken! Runderlappen, spekjes, ui, champignons en een hele fles rode wijn. Veel beter dan deze boeuf bourguignon wordt het niet! De wijn voegt niet alleen een heerlijke smaak toe, maar heeft ook een belangrijke functie: het maakt het vlees lekker mals!

Stoofvlees met bier

Runderlappen met bier
Runderlappen met bier

Van stoofvlees met wijn naar stoofvlees met bier! Deze runderlappen met bier zijn echt súper lekker. Qua ingrediënten is dit stoofpotje grotendeels gelijk aan het vorige recept, maar omdat je bier als smaakmaker gebruikt in plaats van wijn, is het toch weer een compleet ander recept.

Hertenstoofpot

Hertenstoofpot
Hertenstoofpot

Weer eens wat anders dan de overige stoofvlees recepten in dit rijtje: een stoofpotje van hertenvlees! Persoonlijk ben ik groot fan van hertenvlees, het is super smaakvol en leent zich uitstekend voor lekkere stoofpot. In dit geval gecombineerd met wortel, champignons en ui.

Snelle biefstukstoof

Snelle biefstukstoof

En heb je nou helemaal geen tijd om een stoofpotje een paar uur op het vuur te laten pruttelen? Maak dan deze snelle biefstukstoof met paddenstoelen, pancetta en ui. Erg smaakvol en lekker snel klaar!

8x stoofvlees recepten

Zo, ik hoop dat ik je lekker hebt gemaakt met dit overzicht van mijn beste stoofvlees recepten. Ik ben erg benieuwd welke jij als eerste gaat maken!

stoofvlees recepten

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter