Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Aardappels met broccoli

aardappels met broccoli

Een makkelijke maaltijd: aardappels met broccoli, tomaat en mozzarella. Deze eenvoudige en snelle maaltijd staat met een kwartier op tafel, dus ideaal voor doordeweekse dagen.

Aardappels met broccoli en tomaat

Deze makkelijke maaltijd bestaat uit opgebakken aardappeltjes (zelf vind ik van die ‘wedges’ met de schil er nog aan het lekkerste in dit recept), gekookte broccoli, snoeptomaatjes en een lekkere mozzarella.

Voor erbij maak je een eenvoudige dressing van olijfolie, citroensap en pesto. Dit schep je door de aardappels met broccoli, zodat er een lekkere maaltijdsalade ontstaat.

Garneren met veel verse basilicum en citroenrasp en je hebt een ontzettend lekker en voedzaam maaltje op tafel staan!

Vegetarische broccoli salade – variaties

Vegetarische broccoli salade

Door deze broccoli salade te garneren met een bol mozzarella, heb je een voedzame en vegetarische maaltijdsalade te pakken. Heb je gasten aan tafel die toch liever een variant met vlees willen eten? Dan zou je voor hen ook stukjes kip kunnen bakken en deze door de salade mengen. Ook erg lekker!

Om te variƫren zou je in plaats van mozzarella ook stukjes gegrilde halloumi, of blokjes feta door de broccoli salade kunnen mengen.

Broccoli koken

Hoe lang je de broccoli wilt koken laat ik vooral aan jouzelf over! Hou je van goed gare en zachte broccoli? Kook de roosjes dan ongeveer 8 minuten. Houd je meer van een bite, houd dan een minuut of 5 aan.

Broccoli salade van Elisabeth

Aardappels met broccoli en tomaat

Ik vergeet het haast te melden: dit recept maakte ik voor de FoodBlogSwap. Hierbij mag je een recept kiezen van een ander blog en daar je eigen twist aan geven. Deze keer mocht ik een recept kiezen van Elisabeth’s Magazine. Ik koos uiteindelijk voor haar salade met tomaat, broccoli en mozzarella. Met wat aanpassingen, is mijn versie toch weer een heel ander recept geworden!

PS: houd je ook van maaltijdsalades? Dan vind je deze maaltijdsalade Nicoise en deze aardappelsalade met gerookte zalm vast ook lekker!

Aardappels met broccoli

5 from 2 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes

Een lekkere maaltijdsalade: broccoli salade met aardappel en tomaat.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediƫnten

  • 900 gr 900 aardappel wedges in de schil

  • 1 1 grote broccoli

  • 300 gr 300 snoeptomaten

  • 2 bollen 2 mozzarella

  • 1 1 citroen

  • 3 el 3 olijfolie

  • 1 el 1 pestp

  • 1 bosje 1 verse basilicum

  • Handig om te hebben
  • Microplane rasp (mijn favoriete rasp)

Bereiding

  • Bak de aardappeltjes in wat olie gaar en goudbruin met wat zout. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  • Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli en kook deze gaar in water met wat zout – ca 5 minuten voor broccoli met een bite, ca 8 minuten voor gare, zachte broccoli.
  • Halveer de snoeptomaatjes en laat de mozzarella uitlekken.
  • Maak een dressing van de olie en de pesto.
  • Rasp de citroen en houd de rasp apart, breng de dressing verder op smaak met het sap van de helft van de citroen en wat peper.
  • Giet de broccoli af en meng deze samen met de snoeptomaten door de aardappeltjes. Roer de dressing er voorzichtig door.
  • Garneer de broccoli salade met de citroenrasp en veel verse basilicum. Serveer met de mozzarella.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

broccolisalade met mozzarella

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter