desserts

Aardbeiencrumble – een makkelijk toetje

Aardbeiencrumble

Dit recept voor aardbeiencrumble is zó makkelijk dat ik het bijna niet durf te plaatsen. Slechts vijf ingrediënten en even zoveel minuten heb je nodig om dit eenvoudige toetje te maken. Niet dat het daarmee een laf recept is geworden, integendeel! Deze aardbeiencrumble is om je vingers bij af te likken zo lekker. Dat komt door een ‘geheim’ ingrediënt: een lepeltje custardpoeder. Dat bindt het vocht van de aardbeien een beetje en geeft een extra zoetje aan dit lekkere toetje. Natuurlijk is dit toetje het allerlekkerste als de aardbeien volop in het seizoen zijn, dus maak dit recept nog nu het nog kan! Deze crumble moet je dus echt maken in de zomermaanden. In de winter is crumble natuurlijk ook heel lekker, maak hem dan bijvoorbeeld met appel en peer.

Crumble met aardbeien

Ik zei het al, deze crumble met aardbeien is ontzettend makkelijk te maken. Je snijd de aardbeien wat kleiner en mengt ze met custardpoeder, en daar bovenop komt een laag van een simpel kruimeldeeg, dat je maakt door met je vingers vlug gelijke delen bloem, boter en suiker te mengen. Minimale inspanning en maximaal effect, want deze aardbeiencrumble is echt waanzinnig lekker. Als je hem nog een extra upgrade wilt geven, en ik denk dat je dat wel wilt ;-) Serveer dan een bol vanilleijs bij de crumble, wat licht opgeklopte slagroom, of een beetje mascarpone die je losroert met wat vanille-extract en het merg van een vanillestokje. Ook zalig voor erbij: (warme) vanillesaus!

Aardbeiencrumble – een makkelijk toetje

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: Uit de ovenDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

261

kcal

Zalig zoet: makkelijk recept voor aardbeiencrumble. Dit lekkere toetje uit de oven smaakt heerlijk in de zomer, met verse aardbeien.

Ingrediënten

  • 400 gr aardbeien

  • 1 el custardpoeder

  • 60 gr bloem

  • 60 gr boter

  • 60 gr kristalsuiker

  • Eventueel voor erbij: vanilleijs, slagroom, vanillesaus of 100 gr mascarpone, losgeklopt met 1 tl vanille-extract en het merg van een vanille-stokje

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Doe ze in een licht ingevette ovenschaal en meng het custardpoeder erdoor.
  • Meng in een kom de bloem met de suiker. Snijd de boter in blokjes en verkruimel deze met je vingers door het deeg. Blijf het deeg tussen je vingers wrijven tot er een kruimeldeeg ontstaat, en verdeel dit vervolgens over de aardbeien.
  • Zet de crumble 25 minuten in de oven, laat hem ietsje afkoelen voor je hem serveert. Serveer er eventueel ijs, room of mascarpone bij.

Opmerkingen

  • Tip: dit is een heel handig recept om aardbeien in te verwerken die niet zo heel mooi meer zijn, en die je niet zo snel meer uit het vuistje zou eten.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Loes

    Ik zie maar weinig crumble op de foto en krokant ziet het er ook niet uit.
    Zou in dit geval de crumble apart bakken.

    3 augustus 2019 at 13:10
    • Reply Sandra

      Hoi Loes, de aardbeien bubbelen tijdens het bakken inderdaad lekker door de crumble heen. Als je graag een dikkere crumblelaag wilt kun je eventueel de hoeveelheid deeg verdubbelen. De crumble apart bakken kan inderdaad ook, goed idee!

      3 augustus 2019 at 18:25

    Reactie achterlaten