Toen ik samen met een groepje andere foodbloggers onderweg was naar foodwalhalla Newcastle, kregen we aan boord van de ferry een 5-gangen diner voorgeschoteld. Alle gangen waren heerlijk, maar er was er eentje die me bijbleef: Jerusalem artichoke soup with bacon & truffle. Jerusalem artichoke… Ik had er nog nooit van gehoord. Toen ik er later naar googlede bleek het geen variant van de artisjok te zijn, maar iets heel anders: een aardpeer. Deze knol wordt ook wel topinamboer, knolzonnebloem of jeruzalemartisjok genoemd en die laatste naam heeft hij gekregen door zijn smaak. Aardperen smaken namelijk licht naar artisjok. Je kunt de knol rauw eten, koken of bakken, maar ik wilde al heel lang die lekkere aardpeersoep die ik aan boord at, namaken. Dus toen de groentenboer bij Boeren & Buren aardperen aanbod, bestelde ik meteen een kilo en dook er de keuken mee in.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het tof als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met vijf exclusieve recepten.
1 Reactie
Eef
14 maart 2017 at 12:13Lijkt me een erg lekkere soep! Nog nooit topinamboer of aardpeer gegeten.