zoet

Abrikozen-chocolade lolly

Ik ben gek op gedroogde abrikozen. Ik eet ze regelmatig als snack, zo uit het vuistje. Ook erg lekker in de yoghurt bij het ontbijt! Maar je kunt natuurlijk veel meer doen met gedroogde abrikozen, dit makkelijke receptje kwam ik een tijdje geleden tegen in het blad Boodschappen. Ik heb het recept wel ietsje aangepast door minder chocolade te gebruiken (in het originele recept wordt 100 gram chocolade gebruikt maar ik had aan 75 gram al genoeg).

Wat heb je nodig (voor 10 lolly’s):

  • 10 gedroogde abrikozen
  • 75 gr witte chocolade
  • gemalen kokos
  • lolliestokjes
  • Eventueel: 10 kleine stukjes fudge of 10 pecannootjes

Als je dit lekkerder vindt, kun je de abrikozen eerst laten wellen, ze worden dan wat zachter. Dit doe je door de abrikozen in een bakje te doen met wat water, zet dit ca 7 minuten in de magnetron op 700 watt. Als je ervoor kiest om de abrikozen te wellen, kun je de abrikozen een stukje opensnijden en vullen met een stukje fudge of een pecannoot. (als je ze niet welt kun je de abrikozen eigenlijk niet goed opensnijden waardoor je ze niet kunt vullen. Zonder vulling vind ik deze traktatie ook al heel lekker trouwens!)

Laat de chocolade zachtjes smelten boven een pannetje (au bain marie) of in de magnetron (laat het niet verbranden, roer regelmatig!) Rijg de abrikozen aan een prikker en haal ze door de gesmolten chocolade. Bestrooi met de kokos en laat ze hard worden op bakpapier in de koelkast.

Dit is een leuk gerechtje om te serveren als traktatie voor kinderen, maar doet het ook goed als onderdeel van een high tea of een zoet buffetje. Je kunt de lolly’s mooi serveren door ze rechtop in een glas te steken.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten