Affogato is zó makkelijk te maken dat je dit recept voor affogato eigenlijk haast geen recept kunt noemen. Toch deel ik het met jullie, want het is nu eenmaal ontzettend lekker en in een handomdraai gemaakt! Zelf maak ik het regelmatig als toetje, zo lekker… Je kunt deze ijskoffie namelijk prima serveren als toetje na een etentje. Het vult niet zo erg en is heel snel te maken, ook voor wat grotere gezelschappen, ideaal dus! Tip: serveer er cantuccini bij.
Wil je een lekkere variatie op deze affogato?
- Karameliseer een handje walnoten met wat suiker in een pan. Laat wat afkoelen, hak grof en strooi over de affogato. Druppel er naar smaak eventueel nog wat honing over.
- Een beetje vanille-essence geeft een lekker vanille-smaakje aan je ijskoffie.
- Je kunt ook een scheutje Baileys (dit kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken) of andere koffielikeur door je affogato roeren. Rasp er eventueel nog wat chocolade over.
- In plaats van vanille-ijs kun je ook andere soorten ijs gebruiken om je affogato te maken. Wat dacht je van chocolade-ijs of noten-ijs bijvoorbeeld?
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties