Menu
desserts

Affogato – Italiaanse ijskoffie met vanilleijs

Affogato - ijskoffie

Affogato is zó makkelijk te maken dat je dit recept voor affogato eigenlijk haast geen recept kunt noemen. Toch deel ik het met jullie, want het is nu eenmaal ontzettend lekker en in een handomdraai gemaakt! Zelf maak ik het regelmatig als toetje, zo lekker… Je kunt deze ijskoffie namelijk prima serveren als toetje na een etentje. Het vult niet zo erg en is heel snel te maken, ook voor wat grotere gezelschappen, ideaal dus! Tip: serveer er cantuccini bij.

Wil je een lekkere variatie op deze affogato?

  • Karameliseer een handje walnoten met wat suiker in een pan. Laat wat afkoelen, hak grof en strooi over de affogato. Druppel er naar smaak eventueel nog wat honing over.
  • Een beetje vanille-essence geeft een lekker vanille-smaakje aan je ijskoffie.
  • Je kunt ook een scheutje Baileys (dit kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken) of andere koffielikeur door je affogato roeren. Rasp er eventueel nog wat chocolade over.
  • In plaats van vanille-ijs kun je ook andere soorten ijs gebruiken om je affogato te maken. Wat dacht je van chocolade-ijs of noten-ijs bijvoorbeeld?

Bekijk ook eens mijn recept voor een heel bijzondere ijskoffie met Baileys Een lekkere variant met de zachte smaak van Baileys.

Affogato – Italiaanse ijskoffie met vanilleijs

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

122

kcal

Affogato is het allermakkelijkste toetje ooit: je doet een bolletje ijs in een kopje en zet er sterke koffie overheen. Klaar!

Ingrediënten

  • 1 bol vanille-ijs

  • 1 espresso

Zo maak je affogato

  • Je neemt per persoon een bolletje vanille-ijs. Dit doe je in een glas.
  • Zet er een sterke espresso overheen zodat het ijs een beetje oplost in de koffie.
  • Serveer met een lepeltje en drink / eet de ijskoffie direct op.

Opmerkingen

  • Restje noten, slagroom of chocolade in huis? Dat is lekker als topping op de affogatto!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter