desserts

Affogato – Italiaanse ijskoffie met vanilleijs

Affogato - ijskoffie

Affogato is zó makkelijk te maken dat je dit recept voor affogato eigenlijk haast geen recept kunt noemen. Toch deel ik het met jullie, want het is nu eenmaal ontzettend lekker en in een handomdraai gemaakt! Zelf maak ik het regelmatig als toetje, zo lekker… Je kunt deze ijskoffie namelijk prima serveren als toetje na een etentje. Het vult niet zo erg en is heel snel te maken, ook voor wat grotere gezelschappen, ideaal dus!

Zo maak je affogato

  • Je neemt per persoon een bolletje vanille-ijs. Dit doe je in een glas.
  • Zet er een sterke espresso overheen zodat het ijs een beetje oplost in de koffie.
  • Serveer met een lepeltje en drink / eet de ijskoffie direct op.

Wil je een lekkere variatie op deze affogato?

  • Karameliseer een handje walnoten met wat suiker in een pan. Laat wat afkoelen, hak grof en strooi over de affogato. Druppel er naar smaak eventueel nog wat honing over.
  • Een beetje vanille-essence geeft een lekker vanille-smaakje aan je ijskoffie.
  • Je kunt ook een scheutje Baileys (dit kun je trouwens ook heel makkelijk zelf maken) of andere koffielikeur door je affogato roeren. Rasp er eventueel nog wat chocolade over.
  • In plaats van vanille-ijs kun je ook andere soorten ijs gebruiken om je affogato te maken. Wat dacht je van chocolade-ijs of noten-ijs bijvoorbeeld?

Bekijk ook eens mijn recept voor een heel bijzondere ijskoffie met Baileys Een lekkere variant met de zachte smaak van Baileys.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten