vlees

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes - Albondigas

Wel eens van Albondigas gehoord? Zo nee, dan moet je dit recept echt eens proberen! Deze Spaanse gehaktballetjes serveer je in een heerlijke, licht pittige paprika-tomaatsaus, gruwelijk lekker! Als je een tapas-diner maakt, moet je deze zeker op het menu zetten. Maar ook als hoofdgerecht, buffetgerecht of als los hapje doen ze het prima!

Handig voor feestjes

Zelf heb ik wel eens Albondigas gemaakt om te serveren tijdens een verjaardag. Want dat is handig aan dit recept voor Spaanse gehaktballetjes, het is ideaal om te serveren voor grotere gezelschappen. Je kunt het recept dan ook makkelijk verdubbelen. Ik raad dan wel aan om niet de hoeveelheid bouillon zomaar te verdubbelen, je hebt dan grote kans dat de tomatensaus te dun blijft. En je kent het gezegde, net als met zout: je kunt het altijd nog toevoegen, maar het er niet meer uithalen ;-) Begin dus met de standaard hoeveelheid en voeg bouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Je kunt de gehaktballetjes trouwens ook prima invriezen!

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

0 from 0 votes
Course: Hapje, BijgerechtCuisine: SpaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

10

balletjes
Voorbereiding

25

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

107

kcal

Een lekker hapje voor feestjes: albondigas! Dit zijn licht pittige, Spaanse gehaktballetjes. Ook lekker als onderdeel van een tapas diner.

Ingrediënten

  • 250 gr gehakt

  • 1 ei

  • 2 el paneermeel

  • 1 el melk

  • 0,5 zakje kruidenmix voor gehakt, liefst zelfgemaakt

  • 2 el bloem

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 rode peper (laat weg als je niet van pittig houdt)

  • 1 rode paprika

  • 1 tomaat

  • 200 ml rundvleesbouillon

  • 1 laurierblaadje

Bereiding SPAANSE GEHAKTBALLETJES

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, melk en de kruidenmix. Kneed alles goed door elkaar.
  • Doe de bloem in een diep bord. Draai 10-12 balletjes van het gehakt en rol deze door de bloem.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook, rode peper, rode paprika en tomaat fijn.
  • Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten in het bakvet van het gehakt. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de tomaat, bouillon en het laurierblaadje toe en verwarm deze vijf minuten mee.
  • Haal het laurierblaadje uit de pan (gooi niet weg!) en pureer het paprikamengsel tot een grove saus. Doe de saus terug in de pan met het laurierblaadje en de gehaktballetjes. Dek de pan af en laat alles een half uurtje zachtjes pruttelen.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten