Wel eens van Albondigas gehoord? Zo nee, dan moet je dit recept echt eens proberen! Deze Spaanse gehaktballetjes serveer je in een heerlijke, licht pittige paprika-tomaatsaus, gruwelijk lekker! Als je een tapas-diner maakt, moet je deze zeker op het menu zetten. Maar ook als hoofdgerecht, buffetgerecht of als los hapje doen ze het prima!
Albondigas – heerlijk tapashapje
Zelf heb ik wel eens Albondigas gemaakt om te serveren tijdens een verjaardag. Want dat is handig aan dit recept voor Spaanse gehaktballetjes, het is ideaal om te serveren voor grotere gezelschappen. Je kunt het recept dan ook makkelijk verdubbelen.
Ik raad dan wel aan om niet de hoeveelheid bouillon zomaar te verdubbelen, je hebt dan grote kans dat de tomatensaus te dun blijft. En je kent het gezegde, net als met zout: je kunt het altijd nog toevoegen, maar het er niet meer uithalen ;-) Begin dus met de standaard hoeveelheid en voeg bouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft.
Tip: je kunt gebruik maken van kant en klare bouillon, maar zelf runderbouillon maken kan ook.
Spaanse gehaktballetjes invriezen
Je kunt deze Spaanse gehaktballetjes trouwens ook prima invriezen! Je kunt ze bijvoorbeeld op een licht ingevet bord zetten en in de vriezer plaatsen. Afgedekt met bijvoorbeeld plasticfolie.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
2 Reacties
Leo van Dijk
22 oktober 2021 at 13:33Hallo Sandra,
Wat een feest was het gisterenavond voor de smaakpapillen.
Ze huppelen nu nog steeds! Geweldig, op naar de volgende keer!
Groetjes Leo
Sandra
25 oktober 2021 at 17:29Haha! Wat goed om te horen Leo, fijn dat ze zo goed gesmaakt hebben!