weekendgerechten

Albondigas – Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes - Albondigas

Wel eens van Albondigas gehoord? Zo nee, dan moet je dit recept echt eens proberen! Deze Spaanse gehaktballetjes serveer je in een heerlijke paprika-tomaatsaus, gruwelijk lekker! Als je een tapas-diner maakt, moet je deze zeker op het menu zetten. Maar ook als hoofdgerecht doen ze het prima! Zelf heb ik wel eens Albondigas gemaakt om te serveren tijdens een verjaardag. Want dat is handig aan dit recept voor Spaanse gehaktballetjes, het is ideaal om te serveren voor grotere gezelschappen. Ik raad dan wel aan om niet de hoeveelheid bouillon zomaar te vertienvoudigen bijvoorbeeld, je hebt dan grote kans dat de tomatensaus te dun blijft. En je kent het gezegde, net als met zout: je kunt het altijd nog toevoegen, maar het er niet meer uithalen ;-) 

Recept albondigas

 (voor ca 10-12 Spaanse gehaktballetjes)

  • 250 gr gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el melk
  • 1/2 zakje kruidenmix voor gehakt, liefst zelfgemaakt
  • 2 el bloem
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper*
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 200 ml rundvleesbouillon
  • 1 laurierblaadje

* Je kunt deze ook weglaten als je niet van pittig houdt.

Zo maak je de Spaanse gehaktballetjes

  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, melk en de kruidenmix. Kneed alles goed door elkaar.
  • Doe de bloem in een diep bord. Draai 10-12 balletjes van het gehakt en rol deze door de bloem.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes in ca 5 minuten rondom goudbruin. Schep ze uit de pan.
  • Snijd ondertussen de ui, knoflook, rode peper, rode paprika en tomaat fijn.
  • Fruit de ui, knoflook en rode peper een paar minuten in het bakvet van het gehakt. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de tomaat, bouillon en het laurierblaadje toe en verwarm deze vijf minuten mee.
  • Haal het laurierblaadje uit de pan (gooi niet weg!) en pureer het paprikamengsel tot een grove saus. Doe de saus terug in de pan met het laurierblaadje en de gehaktballetjes. Dek de pan af en laat alles een half uurtje zachtjes pruttelen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten