ontbijt

American pancakes recept – de lekkerste!

American pancakes

American pancakes zijn als je het mij vraagt de lekkerste pancakes die er zijn. Ze zijn zo ontzettend luchtig en ‘fluffy’, echt heerlijk! Tijdens mijn vakanties in Amerika heb ik ze dan ook vaak gegeten. Natuurlijk ben ik thuis op zoek gegaan naar het recept voor de lekkerste American pancakes. Maar pff, dat viel niet mee. Ik heb ontzettend veel pancake recepten uitgeprobeerd maar toen ik deze verse maakte (met citroen en maanzaad) wist ik: dit zijn ze! Dit is echt by far het beste American pancakes recept.

Lemon poppyseed pancakes

Ik wilde mijn Amerikaanse pancakes een extra twist meegeven. Al een tijdje had ik een buisje met maanzaad in huis, en ik bedacht dat ik hier wel lemon poppyseed pancakes mee kon maken. Misschien heb je wel een lemon poppyseed muffins gegeten? Die zijn erg lekker, en ik bedacht me dat als de combinatie van citroen en maanzaad werkt in een muffin, dat dan ook wel zou moeten werken in pannenkoeken. En ja hoor, dat bleek het geval. Uiteindelijk is dit dan ook een recept geworden voor lemon poppyseed American pancakes. Een hele mond vol. Mocht je gewoon een basis-variant willen maken van dit recept, dan kun je de citroen en maanzaad natuurlijk ook weglaten. Dan heb je een ‘gewoon’ recept voor American pancakes. En ook dan zijn ze al heerlijk hoor. Je kunt ze dan bijvoorbeeld serveren met uitgebakken bacon en stroop. Of aardbeien en slagroom, om maar iets te noemen… Mocht je wel voor de citroen-maanzaad variant gaan: die vind ik zelf simpel het lekkerst; met een klontje gezouten roomboter en een beetje lichte stroop. Maar beleg ze vooral met wat jij lekker vindt!

Recept American pancakes

Voor 10-12 stuks – 2 personen 

 • 100 gr zelfrijzend bakmeel
 • 1 el bakpoeder
 • 10 gr gesmolten boter (gezouten of ongezouten)
 • snuf zout (als je ongezouten boter hebt gebruikt)
 • 2 eieren
 • 100 ml karnemelk
 • rasp van een halve citroen
 • 1,5 tl maanzaad

Zo maak je de lekkerste American pancakes

 • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom. Voeg eventueel het snufje zout toe en meng alles door elkaar.
 • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
 • Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
 • Voeg de eierdooiers toe en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd.
 • Voeg de citroenrasp en het maanzaad toe aan het pancake-beslag, en roer nogmaals goed door.
 • Spatel ten laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
 • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de American pancakes aan beide kanten goudbruin en serveer meteen.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten