Menu
ontbijt

American pancakes recept – de lekkerste!

American pancakes

American pancakes zijn als je het mij vraagt de lekkerste pancakes die er zijn. Ze zijn zo ontzettend luchtig en ‘fluffy’, echt heerlijk! Tijdens mijn vakanties in Amerika heb ik ze dan ook vaak gegeten. Natuurlijk ben ik thuis op zoek gegaan naar het recept voor de lekkerste American pancakes. Maar pff, dat viel niet mee. Ik heb ontzettend veel pancake recepten uitgeprobeerd maar toen ik deze verse maakte (met citroen en maanzaad) wist ik: dit zijn ze! Dit is echt by far het beste American pancakes recept.

Lemon poppyseed pancakes

Ik wilde mijn Amerikaanse pancakes een extra twist meegeven. Al een tijdje had ik een buisje met maanzaad in huis, en ik bedacht dat ik hier wel lemon poppyseed pancakes mee kon maken. Misschien heb je wel een lemon poppyseed muffins gegeten? Die zijn erg lekker, en ik bedacht me dat als de combinatie van citroen en maanzaad werkt in een muffin, dat dan ook wel zou moeten werken in pannenkoeken. En ja hoor, dat bleek het geval. Uiteindelijk is dit dan ook een recept geworden voor lemon poppyseed American pancakes. Een hele mond vol. Mocht je gewoon een basis-variant willen maken van dit recept, dan kun je de citroen en maanzaad natuurlijk ook weglaten. Dan heb je een ‘gewoon’ recept voor American pancakes. En ook dan zijn ze al heerlijk hoor. Je kunt ze dan bijvoorbeeld serveren met uitgebakken bacon en stroop. Of aardbeien en slagroom, om maar iets te noemen… Mocht je wel voor de citroen-maanzaad variant gaan: die vind ik zelf simpel het lekkerste: met een klontje gezouten boter en een beetje lichte stroop. Maar beleg ze vooral met wat jij lekker vindt!

American pancakes recept – de lekkerste!

4 from 8 votes
Course: OntbijtCuisine: AmerikaansDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

436

kcal

Een heerlijk ontbijt: American pancakes. Met dit recept maak je zelf die luchtige, dikke Amerikaanse pannenkoeken.

Ingrediënten

 • 100 gr zelfrijzend bakmeel

 • 1 tl bakpoeder

 • 10 gr boter

 • 1 snufje zout

 • 2 eieren

 • 100 ml karnemelk

 • 0,5 citroen (rasp, optioneel)

 • 1,5 tl maanzaad (optioneel)

 • 2 el olie of roomboter, om in te bakken

 • Toppings naar keuze

Zo maak je de lekkerste American pancakes

 • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder in een kom. Voeg het snufje zout toe en meng alles door elkaar.
 • Smelt de boter in een klein pannetje of op een lage stand in de magnetron. Vorm een kuiltje in het meel en giet daar de gesmolten boter in.
 • Scheid de eieren en klop het eiwit stijf.
 • Voeg de eierdooiers toe en de helft van de karnemelk. Klop met een garde en voeg beetje bij beetje de rest van de karnemelk toe, tot alles goed is gemengd. Voeg de citroenrasp en het maanzaad toe aan het pancake-beslag, en roer nogmaals goed door.
 • Spatel ten laatste de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het beslag.
 • Verwarm wat boter of olie in een koekenpan en giet drie kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de American pancakes aan beide kanten goudbruin en serveer meteen. Bak zo door tot al het beslag op is. Uit het recept haal je zo’n 5 American pancakes per persoon.
 • Serveer de pannenkoeken met toppings naar keuze. Vers fruit, stroop, een klontje boter…

Opmerkingen

 • Je kunt heel goed een extra portie pannenkoeken maken. In de koelkast blijven deze nog een dag of twee lekker. Even opbakken in de pan en je hebt nog een keer een heerlijk ontbijtje (je kunt de Amerikaanse pannenkoeken ook vooraf maken en op de ochtend zelf opwarmen).
Recept American pancakes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

6 Reacties

 • Chaima Zoubairi
  15 mei 2021 at 18:30

  Voor hoeveel pancakes zijn 2 personen

  Reply
  • Sandra
   15 mei 2021 at 18:38

   Hi Chaima, je haalt ongeveer 5 pancakes per persoon uit het recept. Ik zie dat dit er niet echt duidelijk bijstaat dus ik zal het even aanpassen. Hoop dat je ze lekker vindt!

   Reply
   • Chaima Zoubairi
    22 mei 2021 at 03:03

    Jaaa jeetje deze waren heerlijk!!!

    Reply
    • Sandra
     22 mei 2021 at 10:10

     Zo leuk om te horen Chaima!

     Reply
 • Lies
  20 januari 2020 at 11:14

  Deze ga ik dit weekend proberen lijken me echt super lekker!

  Reply
  • Sandra
   20 januari 2020 at 13:42

   Leuk Lies! Ik ben heel benieuwd of je ze ook zo lekker vindt :-)

   Reply

Laat een reactie achter