Menu
hapjes

Antipasti: asperges, champignons en mozzarella

Antipasti

In de zomer is er toch niets fijner dan met allerlei lekkere hapjes buiten te eten? Antipasti zijn daar perfect voor!  Deze antipasti hoef je natuurlijk niet persé samen te serveren, afzonderlijk zijn ze ook heerlijk als antipasto, amuse of hapje. Maar zelf vind ik het vooral leuk om dit als avondeten op tafel te zetten op een mooie dag. Eventjes de keuken in om alle hapjes klaar te maken. Wat lekker brood met smeersels erbij en klaar ben je!

3 antipasto

In dit geval maken we drie antipasto:

  • asperges met Italiaanse kruiden en rauwe ham
  • gegrilde champignons met Italiaanse kruiden
  • gemarineerde mozzarella

Antipasti: asperges, champignons en mozzarella

0 from 0 votes
Course: HapjesCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

361

kcal

Drie lekkere antipasto hapjes: gemarineerde mozzarella, asperges met ham en gegrilde champignons.

Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges

  • 250 gr (kastanje)champignons

  • 1 bol mozarella

  • 75 gr Coburger ham

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl pesto

Bereiding

  • Scheur de mozzarella in stukken. Doe ze in een kom en roer om met wat pesto. Laat even marineren.
  • Snijd ondertussen de houtige onderkant van de asperges en ook ze 3 minuten. Laat goed uitlekken.
  • Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Marineer deze in wat olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden en grill ze ca 4 minuten.
  • Bestrijk de asperges ook met wat olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden en grill de asperges 3 minuten. Rol steeds 2-3 asperges in een plak Coburger ham.
  • Serveer de aspergerolletjes, gegrilde champignons en de gemarineerde mozzarella met wat lekker bruin stokbrood met kruidenboter.

Opmerkingen

  • Heb je wat over? Bewaar de hapjes dan goed afgedekt in de koelkast, dan kun je er de volgende dag ook nog van eten.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Antipasti

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter