hapjes

Antipasti: asperges, champignons en mozzarella

Antipasti

In de zomer is er toch niets fijner dan met allerlei lekkere hapjes buiten te eten? Antipasti zijn daar perfect voor!  Deze antipasto hoef je natuurlijk niet persé samen te serveren, afzonderlijk zijn ze ook heerlijk als antipasto, amuse of hapje. Maar zelf vind ik het vooral leuk om dit als avondeten op tafel te zetten op een mooie dag. Eventjes de keuken in om alle hapjes klaar te maken. Wat lekker brood met smeersels erbij en klaar ben je!

Recept antipasti

(voor 2 personen)

  • 350 gr groene asperges
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1 bol mozzarella
  • 75 gr Coburger ham
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie
  • pesto

Zo maak je de antipasti

  • Scheur de mozzarella in stukken. Doe ze in een kom en roer om met wat pesto. Laat even marineren.
  • Snijd ondertussen de houtige onderkant van de asperges en ook ze 3 minuten. Laat goed uitlekken.
  • Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Marineer deze in wat olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden en grill ze ca 4 minuten.
  • Bestrijk de asperges ook met wat olijfolie gemengd met Italiaanse kruiden en grill de asperges 3 minuten. Rol steeds 2-3 asperges in een plak Coburger ham.
  • Serveer de aspergerolletjes, gegrillde champignons en de gemarineerde mozzarella met wat lekker bruin stokbrood met kruidenboter.
  • Een lekker wit wijntje smaakt natuurlijk heerlijk bij deze antipasti!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten