tussendoortjes

Appel met pindakaas, chocolade en noten

Appel met pindakaas, chocolade en noten

An apple a day keeps the doctor away… Nou geloof me, deze schijfjes appel met pindakaas en noten wil je iedere dag wel wegsnacken. Op de een of andere manier is fruit + pindakaas een waanzinnig goede combinatie. Ik kan me nog herinneren van mijn vakantie in Amerika een paar jaar geleden, dat ze daar in de supermarkt zelfs schijfjes appel met een pindakaasdip verkochten! Tja, nu zijn die Amerikanen op eetgebied natuurlijk soms wel een beetje maf, maar in dit geval kan ik ze geen ongelijk geven. Appel met pindakaas rocks! En met wat nootjes en chocolade geef je een extra bite aan deze lekkere snack.

Op Pinterest zag ik schijfjes appel met pindakaas, walnoten en kokos langskomen, ik maakte er deze variatie met chocolade en cashewnoten van.

Recept appel met pindakaas, chocolade en noten

(voor 2 personen)

  • 1 appel (persoonlijk vind ik een zoete rode appel het lekkerste)
  • ca 2 el pindakaas
  • klein handje cashewnoten
  • 4 blokjes extra pure chocolade

Snijd de appel in zes tot acht schijfjes (niet te dun, een halve centimeter is prima). Verwijder het klokhuis uit de appelschijfjes.

Besmeer elk plakje appel met een beetje pindakaas.

Hak de cashewnoten grof en bestrooi de appelschijfjes ermee.

Hak de chocolade in heel kleine blokjes en strooi deze over de appelschijfjes. Snack ze!

Heb je deze schijfjes appel met pindakaas, chocolade en noten gemaakt? Laat me in de comments weten wat je er van vond!

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten