Menu
desserts

Appel-peren crumble met hazelnoten

Appel-peren crumble

Deze appel-peren crumble is echt heerlijk, hij smaakt echt naar de herfst! Kies voor een beetje zure appels, dan wordt het gerecht niet te zoet. Doordat de suiker in de crumble karameliseert, krijg je een fantastisch lekkere karamelsmaak. De gehakte hazelnoten geven dit toetje een lekkere crunch. Kortom: echt alles is hier lekker aan!

Toetje met appel en peer

Appel en peer: twee heerlijke soorten herfstfruit die samen ook erg lekker smaken. Maar misschien heb je wel een fruitboom in je eigen tuin en heb je een overschot aan appels of juist aan peren. Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om maar één soort fruit te gebruiken in dit lekkere toetje. Dat is ook al erg lekker!

Tip: als je alleen peren gebruikt heb je wel kans dat de crumble wat vochtiger wordt. Ik zou dan een beetje maïzena door de blokjes peer roeren, dat bindt het vocht dan een beetje.

Makkelijk toetje: crumble

Crumble is echt een heel makkelijk toetje, wat je ook eenvoudig kunt maken voor wat grotere groepen. Wil je het toetje voorbereiden? Dat kan prima. Bak het fruit alvast en maak de crumbletopping.

Bewaar de topping in een apart bakje en strooi de kruimellaag vlak voor je het toetje in de oven schuift, over het fruit. Doe dit niet eerder, anders trekt het vocht van het fruit in de kruimellaag en wordt hij zompig.

Nog meer feest met…

De appel-peren crumble is zo al heel lekker, maar ik serveer ‘m ook wel eens met een scheutje slagroom erover. Of, als je er echt een feestje van wilt maken: serveer ‘m met een bol vanille-ijs of (warme) vanillesaus. Dan maak je het pas echt super lekker!

Appel-peren crumble met hazelnoten

5 from 1 stem
Gang: ToetjeKeuken: NederlandsNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

222

kcal

Een echt herfstig toetje met seizoensfruit: deze crumble met appel en peer is extra lekker met een bolletje ijs erbij.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 (zure) appels

  • 2 2 peren

  • 0,5 tl 0,5 koekkruiden

  • 1 el 1 kristalsuiker

  • 0,5 0,5 citroen (alleen het sap)

  • 30 gr 30 boter

  • 30 gr 30 bloem

  • 35 gr 35 kristalsuiker

  • 35 gr 35 hazelnoten

  • Eventueel om erbij te serveren: een scheutje room of een bol ijs.

Bereiding crumble met appel en peer

  • Snijd de appels en peren in stukjes en doe deze samen met de koekkruiden, suiker en het citroensap in een pan. Laat dit mengsel een minuut of vijf zachtjes doorkoken en giet het af met hulp van een vergiet.
  • Vet een ovenschaaltje in doe hier de appel/peren stukjes in.
  • Maak de crumble-laag door de boter met je vingers vlug door de bloem te wrijven.
  • Roer de gehakte hazelnoten en de suiker door elkaar en verdeel deze over de crumble laag.
  • Bak de appel-peren crumble ca 25 minuten op 180 graden. Pas op: de crumble is gloeiend heet, laat de crumble een paar minuten afkoelen voor je er een hap van neemt!

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter