desserts

Appel-peren crumble met hazelnoten

Appel-peren crumble

Deze appel-peren crumble is echt heerlijk, hij smaakt echt naar de herfst! Kies voor een beetje zure appels, dan wordt het gerecht niet te zoet. Doordat de suiker in de crumble karameliseert, krijg je een fantastisch lekkere karamelsmaak. De gehakte hazelnoten geven dit toetje een lekkere crunch. Kortom: echt alles is hier lekker aan! De appel-peren crumble is zo al heel lekker, maar ik serveer ‘m ook wel eens met een scheutje slagroom erover. Of, als je er echt een feestje van wilt maken: serveer ‘m met een bol vanille-ijs of (warme) vanillesaus.

Makkelijk toetje: crumble

Crumble is echt een heel makkelijk toetje, wat je ook eenvoudig kunt maken voor wat grotere groepen. Wil je het toetje voorbereiden? Dat kan prima. Bak het fruit alvast en maak de crumbletopping. Bewaar die in een apart bakje en strooi de kruimellaag pas vlak voor je het toetje in de oven schuift, over het fruit.

Appel-peren crumble met hazelnoten

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: NederlandsDifficulty: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

222

kcal

Een echt herfstig toetje met seizoensfruit: deze crumble met appel en peer is extra lekker met een bolletje ijs erbij.

Ingrediënten

  • 2 (zure) appels

  • 2 peren

  • 0,5 tl koekkruiden

  • 1 el kristalsuiker

  • 0,5 citroen (alleen het sap)

  • 30 gr boter

  • 30 gr bloem

  • 35 gr kristalsuiker

  • 35 gr hazelnoten

  • Eventueel om erbij te serveren: een scheutje room of een bol ijs.

Bereiding crumble met appel en peer

  • Snijd de appels en peren in stukjes en doe deze samen met de koekkruiden, suiker en het citroensap in een pan. Laat dit mengsel een minuut of vijf zachtjes doorkoken en giet het af met hulp van een vergiet.
  • Vet een ovenschaaltje in doe hier de appel/peren stukjes in.
  • Maak de crumble-laag door de boter met je vingers vlug door de bloem te wrijven.
  • Roer de gehakte hazelnoten en de suiker door elkaar en verdeel deze over de crumble laag.
  • Bak de appel-peren crumble ca 25 minuten op 180 graden. Pas op: de crumble is gloeiend heet, laat de crumble een paar minuten afkoelen voor je er een hap van neemt!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten