desserts

Appel-peren crumble met hazelnoten

Appel-peren crumble

Deze appel-peren crumble is echt heerlijk, hij smaakt echt naar de herfst! Kies voor een beetje zure appels, dan wordt het gerecht niet te zoet. Doordat de suiker in de crumble karameliseert, krijg je een fantastisch lekkere karamelsmaak. De gehakte hazelnoten geven dit toetje een lekkere crunch. Kortom: echt alles is hier lekker aan! De appel-peren crumble is zo al heel lekker, maar ik serveer ‘m ook wel eens met een scheutje slagroom erover. Of, als je er echt een feestje van wilt maken: serveer ‘m met een bol vanille-ijs. 

Recept appel-peren crumble met hazelnoten

(voor 3-4 personen)

  • 2 (zure) appels
  • 2 rijpe peren
  • 1/2 tl koekkruiden
  • 1 el kristalsuiker
  • sap van een halve citroen
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 35 gr kristalsuiker
  • 35 gr hazelnoten
  • Eventueel om erbij te serveren: een scheutje room of een bol ijs.

Zo maak je de crumble met appel en peer

  • Snijd de appels en peren in stukjes en doe deze samen met de koekkruiden, suiker en het citroensap in een pan. Laat dit mengsel een minuut of vijf zachtjes doorkoken en giet het af met hulp van een vergiet.
  • Vet een ovenschaaltje in doe hier de appel/peren stukjes in.
  • Maak de crumble-laag door de boter met je vingers vlug door de bloem te wrijven.
  • Roer de gehakte hazelnoten en de suiker door elkaar en verdeel deze over de crumble laag.
  • Bak de appel-peren crumble ca 25 minuten op 180 graden. Pas op: de crumble is gloeiend heet, laat de crumble een paar minuten afkoelen voor je er een hap van neemt!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments.

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten