Appel en speculaas – dat is één van die combinaties waarmee je nooit fout kunt gaan. Een echte klassieker, net als tomaten en mozzarella, banaan en pindakaas… Kortom, dit appel speculaas toetje kán niet mislukken en iedereen vindt dit lekker.
Winters toetje met kaneel en appel
Voor dit recept maak je gebruik van speculaaskruiden. Wist je dat je die heel makkelijk zelf kunt maken? Uiteraard kun je ook een kant en klaar gekochte mix uit de supermarkt gebruiken, of vervang het door kaneel als je het niet in huis hebt.
Appel-speculaas toetje voorbereiden en bewaren
Ook handig: je kunt de afzonderlijke elementen van dit appeltoetje al vooraf klaarmaken. Hoef je op het laatst alleen nog maar het toetje op te bouwen, lekker makkelijk!
Ik raad wel echt aan om het appel speculaas toetje pas vlak voor het serveren helemaal in elkaar te zetten. Anders worden de koekkruimels slap door de slagroom en dat zou zonde zijn.
Je kunt wel al een dag van tevoren de koek verkruimelen en bewaren in een goed luchtdichte doos. Ook de gekarameliseerde appels kun je al bakken en in de koelkast bewaren.
Klop de slagroom op de dag zelf op, ook deze kun je eventueel een tijdje bewaren in de koelkast, in een goed afgesloten doos.
Meer recepten met appel en kaneel
Als je van dit appel-speculaas toetje hebt genoten, vind je deze warme havermout met appel en kaneel vast ook heel lekker. Of deze griesmeelpap met appel en kaneel!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
8 Reacties
Nadine
9 maart 2022 at 11:53Deze is zo onwijs lekker! Al meerdere keren gemaakt. De eerste keer volgens recept, de tweede keer met Griekse kwark met limoen er doorheen en ik ga hem nog een keer maken met vanilleyoghurt. I.p.v. speculaaskruiden gebruikte ik de overbleven kruidnoten. Deze heb ik gecruncht en een deel zo fijn gemalen dat er poeder overbleef. De poeder heb ik met een zeefje over de slagroom heen gestrooid. Het zag er heel feestelijk uit en het was echt te lekker! Leuk om met jouw recept te experimenteren en er een eigen draai een te geven.
Sandra
10 maart 2022 at 13:17Hey Nadine, wat leuk dat je deze al meerdere keren hebt gemaakt. Tof dat je er steeds een andere draai aan geeft zeg, dat vind ik stiekem nog het allerleukste: anderen een idee geven en dat ze er dan zelf weer een eigen versie van maken. Super om te horen!
Annemarie
3 oktober 2021 at 17:15Ja lekker vooral als je de appel warm eet, die wil ik nog wel een keer in een andere combi eten. Is de koek en slagroom niet wat veel?
Sandra
6 oktober 2021 at 07:51Hi Annemarie, zeker, warm is het toetje ook lekker! Het is inderdaad een royale portie, voel je vrij om de porties wat kleiner te maken :-)
Annemarie
6 oktober 2021 at 17:09Maar met de slagroom kn het in deze combi niet warm. Misschien met iets van vanille ofzo
Sandra
8 oktober 2021 at 13:06Dan zou ik er warme custardvla bij serveren, lekker!
Annemarie
8 oktober 2021 at 21:51ja goede tip.
Atie
30 januari 2021 at 18:16Wat een lekker toetje is dit!