Volg culi-sandra.nl op:
Asperges met gerookte zalm, ei en mosterdsaus

Asperges met gerookte zalm en een eitje

Asperges, brrrr vroeger moest ik er echt niets van weten. Slap vond ik ze, en vrij smakeloos. Tot ik een paar jaar geleden voor het eerst groene asperges at, heerlijk vond ik ze! Die eet ik inmiddels dan ook te pas en te onpas, heerlijk gegrild of op een pizza met rauwe ham, hmmm… En zo ben ik toch weer verder gaan proeven, en inmiddels vind ik ook witte asperges erg lekker. Het liefst in de klassieke combinatie: asperges met gerookte zalm en een lekker (niet helemaal hard gekookt) eitje. En een lekkere boter-mosterdsaus erbij natuurlijk om het helemaal af te maken. De √©chte klassieker is natuurlijk asperges met ham, maar stiekem vind ik ze met gerookte zalm nog lekkerder. Heb je meteen ook weer een portie vette vis binnen, heel gezond!

Je kunt nog maar t/m 24 juni genieten van asperges, dus ik zeg: ren snel naar de winkel en maak deze asperges met gerookte zalm, ei en mosterdsaus!

Recept asperges met gerookte zalm en ei

(voor 4 personen)

  • 2 kilo witte asperges
  • 4 eieren
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 el roomboter
  • 4 el mayonaise
  • 4 tl citroensap
  • 1 tl fijne mosterd
  • 2 takjes peterselie

Maak de asperges goed schoon door ze met een dunschiller van vlak onder het kopje tot onderaan, te schillen. Snijd de houtige onderkant van de asperges.

Doe ze in een pan en schenk er ruim water bij en wat zout. Kook de asperges tien minuten en laat ze nog een minuut of vijf staan.

Kook ondertussen de eieren in ongeveer vier minuten. (houd je van een hardgekookt ei kook ze dan zes minuten. Voor een zachtgekookt ei houd je drie minuten aan).

Smelt de roomboter in een klein steelpannetje. Haal van het vuur en klop het citroensap en de mosterd erdoor met een garde. Klopt beetje bij beetje de mayonaise erbij tot je een mooie, gebonden saus hebt.

Giet de asperges af en schik ze op vier borden. Snijd de eieren in plakjes en verdeel deze over de borden. Verdeel de gerookte zalm ook over de borden. Giet tenslotte de saus over de asperges en garneer met peterselie.

Bericht delen
Leave a comment
Vorig artikel Volgend artikel

Ook leuk voor jou...

Geen reacties

Laat een reactie achter