Menu
vis / Hoofdgerechten

Asperges met gerookte zalm en een eitje

Asperges met gerookte zalm en ei

Asperges, brrrr vroeger moest ik er echt niets van weten. Slap vond ik ze, en vrij smakeloos. Tot ik een paar jaar geleden voor het eerst groene asperges at, heerlijk vond ik ze! Die eet ik inmiddels dan ook te pas en te onpas, heerlijk gegrild of op een pizza, hmmm… En zo ben ik toch weer verder gaan proeven, en inmiddels vind ik ook witte asperges erg lekker. Het liefst in de klassieke combinatie: asperges met gerookte zalm en een lekker (niet helemaal hard gekookt) eitje. En een lekkere boter-mosterdsaus erbij natuurlijk om het helemaal af te maken. De échte klassieker is natuurlijk asperges met ham, maar stiekem vind ik ze met gerookte zalm nog lekkerder. Heb je meteen ook weer een portie vette vis binnen, heel gezond!

Bewaar de aspergeschillen!

Je kunt nog maar t/m 24 juni genieten van asperges, dus ik zeg: ren snel naar de winkel en maak deze asperges met gerookte zalm, ei en mosterdsaus! Tip: koop 250 gram extra asperges en bewaar de schillen van onderstaande portie. Dan kun je lekkere aspergesoep maken!

Asperges met gerookte zalm en een eitje

5 from 3 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: NederlandsNiveau: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

418

kcal

Klassieke witte asperges met gerookte zalm, een eitje en mosterdsaus.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 kilo 2 2 kilo witte asperges

  • 4 4 eieren

  • 200 gr 200 gerookte zalm

  • 2 el 2 roomboter

  • 4 el 4 mayonaise

  • 4 tl 4 citroensap

  • 1 tl 1 fijne mosterd

  • 2 takjes 2 peterselie

  • Eventueel gekookte aardappeltjes in de schil voor erbij

Bereiding ASPERGES MET EI EN ZALM

  • Maak de asperges goed schoon door ze met een dunschiller van vlak onder het kopje tot onderaan, te schillen. Snijd de houtige onderkant van de asperges.
  • Doe ze in een pan en schenk er ruim water bij en wat zout. Kook de asperges tien minuten en laat ze nog een minuut of vijf staan.
  • Kook ondertussen de eieren in ongeveer vier minuten. (houd je van een hardgekookt ei kook ze dan zes minuten. Voor een zachtgekookt ei houd je drie minuten aan).
  • Smelt de roomboter in een klein steelpannetje. Haal van het vuur en klop het citroensap en de mosterd erdoor met een garde. Klop beetje bij beetje de mayonaise erbij tot je een mooie, gebonden saus hebt.
  • Giet de asperges af en schik ze op de borden. Snijd de eieren in plakjes en verdeel deze over de borden. Verdeel de gerookte zalm ook over de borden. Giet tenslotte de saus over de asperges en garneer met peterselie.
Recept asperges met gerookte zalm

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

2 Reacties

  • Annet
    22 mei 2022 at 19:00

    Verrukkelijk gerecht en combinatie
    Een aanrader mmmm

    Reply
    • Sandra
      26 mei 2022 at 20:19

      Ahhh wat een lief compliment, dankjewel!

      Reply

Laat een reactie achter