Asperges, brrrr vroeger moest ik er echt niets van weten. Slap vond ik ze, en vrij smakeloos. Tot ik een paar jaar geleden voor het eerst groene asperges at, heerlijk vond ik ze! Die eet ik inmiddels dan ook te pas en te onpas, heerlijk gegrild of op een pizza, hmmm… En zo ben ik toch weer verder gaan proeven, en inmiddels vind ik ook witte asperges erg lekker. Het liefst in de klassieke combinatie: asperges met gerookte zalm en een lekker (niet helemaal hard gekookt) eitje. En een lekkere boter-mosterdsaus erbij natuurlijk om het helemaal af te maken. De échte klassieker is natuurlijk asperges met ham, maar stiekem vind ik ze met gerookte zalm nog lekkerder. Heb je meteen ook weer een portie vette vis binnen, heel gezond!
Bewaar de aspergeschillen!
Je kunt nog maar t/m 24 juni genieten van asperges, dus ik zeg: ren snel naar de winkel en maak deze asperges met gerookte zalm, ei en mosterdsaus! Tip: koop 250 gram extra asperges en bewaar de schillen van onderstaande portie. Dan kun je lekkere aspergesoep maken!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!
Nog geen reacties