Laatst wilde ik mijn favoriete asperge-recept maken: asperges met gerookte zalm en mosterdsaus. Meldde le husband zich ineens op het laatste moment af, terwijl ik de asperges al aan het koken was. Nou ja, geen probleem. Ik maakte voor mezelf alsnog die lekkere asperges met gerookte zalm en besloot van zijn portie een soepje te maken. Want zo’n dubbele portie asperges opeten, dat ging me echt niet lukken. Achteraf helemaal niet erg, want van die spontane experimenten ontstaan vaak de lekkerste recepten. Ook deze aspergesoep mag er zeker zijn! Sowieso ben ik gek op asperges. Vroeger lustte ik alleen de groene, maar ik ga witte asperges steeds lekkerder vinden. Vooral omdat ze maar zo kort verkrijgbaar zijn, dat maakt ze extra speciaal. Het officiële aspergeseizoen duurt maar 6 weken, dus eet ze vooral lekker vaak nu het nog kan!
Lekker variëren met de topping
Traditioneel combineer je asperges vaak met ham, maar eigenlijk vind ik de combinatie met gerookte zalm lekkerder. Daarom garneer ik ook deze aspergesoep met reepjes gerookte zalm. Hou je meer van ham? Dan kun je de soep natuurlijk ook garneren met hamreepjes! Liever vegetarisch? Dan kun je ook twee eieren koken en die fijnhakken en over de soep strooien. Je ziet, je kunt alle kanten op met deze aspergesoep :-)
Handige tools bij het maken van aspergesoep
Om asperges te schillen is een dunschiller echt onmisbaar. Daarmee haal je de draderige buitenkant van de asperges weg, die is namelijk niet lekker om te eten. De schillen gooi je niet weg, maar die gaan gewoon mee in de soep, ze geven namelijk wel veel smaak af!
Daarnaast is een grote snijplank heel erg handig. Asperges zijn lang dus met een klein snijplankje werkt dat erg onhandig. Zelf kreeg ik deze mooie snijplank van Joseph Joseph toegestuurd als onderdeel van een set met vier snijplanken. Deze groene plank is speciaal bedoeld voor het snijden van groenten, wel zo hygiënisch die aparte snijplanken! Bovendien is hij lekker groot dus kun je er veel op kwijt. De set snijplanken is o.a. te koop via Bol.com.
Voor dit artikel heb ik snijplanken opgestuurd van Joseph Joseph. Voor meer informatie over samenwerkingen, bekijk mijn disclaimer.
Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties