Menu
Hoofdgerechten / vegetarisch

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Zijn ze niet leuk, deze aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus? In de tomatensaus zit lekker veel knoflook en door de Italiaanse kruiden en pesto krijgen de aubergines en mozzarella ook lekker veel smaak. Je kunt deze torentjes van aubergine serveren als hoofdgerecht voor twee personen – lekker met wat brood erbij – of serveer het als voorgerecht. In dat geval kun je er wel met vier personen van eten.

De melanzana alla parmigiana van Hilde

Dit recept is ontstaan naar aanleiding van de Foodblogswap waar ik elke maand aan meedoe. Daarbij wordt je gekoppeld aan een andere blogger en mag je een recept van zijn/haar website maken. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Slowfoody. Nu heb ik Hilde van Slowfoody al bij een paar blogevents ontmoet ik en ik weet dat ze de lekkerste dingen maakt. Ik maakte zelfs al eerder een recept van haar voor de Foodblogswap, deze tomatensoep.

Deze keer viel mijn oog op haar recept voor melanzana alla parmigiana. Een echte tongbreker! Een soort van vegetarische lasagne van aubergine, tomaat en mozzarella. Ik besloot er aubergine torentjes van te maken, naar aanleiding van een gerecht dat ik ooit eens at tijdens een bezoekje aan Klaipeda in Litouwen. Toen kreeg ik één zo’n torentje als voorgerecht. Superlekker!

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

5 from 4 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: VegetarischNiveau: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

483

kcal

Deze leuke aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus kun je serveren als hoofdgerecht met wat brood erbij, maar als voorgerecht doen ze het ook goed!

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de aubergine torentjes
  • 1 1 aubergine

  • 1 el 1 olijfolie

  • 2 tl 2 Italiaanse kruiden

  • 250 gr 250 mozzarella

  • 2 el 2 pesto

  • Voor de tomatensaus
  • 2 tenen 2 knoflook

  • 1 blik 1 tomatenblokjes (a 400 gram)

  • 1 tl 1 Italiaanse kruiden

  • eventueel voor de garnering: verse basilicum

Bereiding

  • Start bij voorkeur met het zouten van de aubergines. Snijd ze in plakken van een halve centimeter dik, bestrooid met zout en laat 15-30 minuten staan. Dit onttrekt vocht aan de aubergines waardoor de groente sneller gaart. Geen tijd voor? Je kunt deze stap eventueel overslaan.
  • Besmeer de plakken aubergine aan één kant lichtjes met wat olijfolie.
  • Grill de plakken aubergine in een paar minuten aan beide kanten zodat ze aan beiden kanten mooie grillstreepjes hebben (bestrijk de andere kant van de plakken aubergine met olie zodra ze in de pan liggen). Leg ze wanneer ze klaar zijn op een keukenpapiertje en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olijfolie. Doe de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden erbij, breng de saus op smaak met peper en zout en laat tien minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatensaus in een ingevette ovenschaal.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en besmeer deze lichtjes met wat pesto.
  • Maak nu torentjes van plakken aubergine en mozzarella en leg deze in de tomatensaus.
  • Bak de aubergine torentjes 25 minuten, garneer eventueel met wat verse basilicum en serveer.

Opmerkingen

  • Wil je de aubergine torentjes serveren tijdens een etentje? Je kunt ze al van tevoren klaarmaken en de schotel opwarmen vlak voor het serveren.
Recept aubergine torentjes

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter