Zijn ze niet leuk, deze aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus? In de tomatensaus zit lekker veel knoflook en door de Italiaanse kruiden en pesto krijgen de aubergines en mozzarella ook lekker veel smaak. Je kunt deze torentjes van aubergine serveren als hoofdgerecht voor twee personen – lekker met wat brood erbij – of serveer het als voorgerecht. In dat geval kun je er wel met vier personen van eten.
De melanzana alla parmigiana van Hilde
Dit recept is ontstaan naar aanleiding van de Foodblogswap waar ik elke maand aan meedoe. Daarbij wordt je gekoppeld aan een andere blogger en mag je een recept van zijn/haar website maken. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Slowfoody. Nu heb ik Hilde van Slowfoody al bij een paar blogevents ontmoet ik en ik weet dat ze de lekkerste dingen maakt. Ik maakte zelfs al eerder een recept van haar voor de Foodblogswap, deze tomatensoep.
Deze keer viel mijn oog op haar recept voor melanzana alla parmigiana. Een echte tongbreker! Een soort van vegetarische lasagne van aubergine, tomaat en mozzarella. Ik besloot er aubergine torentjes van te maken, naar aanleiding van een gerecht dat ik ooit eens at tijdens een bezoekje aan Klaipeda in Litouwen. Toen kreeg ik één zo’n torentje als voorgerecht. Superlekker!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties