Hoofdgerechten vegetarisch

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

Zijn ze niet leuk, deze aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus? In de tomatensaus zit lekker veel knoflook en door de Italiaanse kruiden en pesto krijgen de aubergines en mozzarella ook lekker veel smaak. Je kunt deze torentjes van aubergine serveren als hoofdgerecht voor twee personen – lekker met wat brood erbij – of serveer het als voorgerecht. In dat geval kun je er wel met vier personen van eten.

De melanzana alla parmigiana van Hilde

Dit recept is ontstaan naar aanleiding van de Foodblogswap waar ik elke maand aan meedoe. Daarbij wordt je gekoppeld aan een andere blogger en mag je een recept van zijn/haar website maken. Deze maand werd ik gelinkt aan het blog van Slowfoody. Nu heb ik Hilde van Slowfoody al bij een paar blogevents ontmoet ik en ik weet dat ze de lekkerste dingen maakt. Ik maakte zelfs al eerder een recept van haar voor de Foodblogswap, deze tomatensoep. Deze keer viel mijn oog op haar recept voor melanzana alla parmigiana. Een echte tongbreker! Een soort van vegetarische lasagne van aubergine, tomaat en mozzarella. Ik besloot er aubergine torentjes van te maken, naar aanleiding van een gerecht dat ik ooit eens at tijdens een bezoekje aan Klaipeda in Litouwen.

Aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

2

personen
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

25

minutes
Calorieën

483

kcal

Deze leuke aubergine torentjes met mozzarella en tomatensaus kun je serveren als hoofdgerecht met wat brood erbij, maar als voorgerecht doen ze het ook goed!

Ingrediënten

  • Voor de aubergine torentjes
  • 1 aubergine

  • 1 el olijfolie

  • 2 tl Italiaanse kruiden

  • 250 gr mozzarella

  • 2 el pesto

  • Voor de tomatensaus
  • 2 tenen knoflook

  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • eventueel voor de garnering: verse basilicum

Bereiding

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter dik en besmeer ze aan één kant lichtjes met wat olijfolie.
  • Grill de plakken aubergine in een paar minuten aan beide kanten zodat ze aan beiden kanten mooie grillstreepjes hebben (bestrijk de andere kant van de plakken aubergine met olie zodra ze in de pan liggen). Leg ze wanneer ze klaar zijn op een keukenpapiertje en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in wat olijfolie. Doe de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden erbij, breng de saus op smaak met peper en zout en laat tien minuten zachtjes pruttelen. Doe de tomatensaus in een ingevette ovenschaal.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en besmeer deze lichtjes met wat pesto.
  • Maak nu torentjes van plakken aubergine en mozzarella en leg deze in de tomatensaus.
  • Bak de aubergine torentjes 25 minuten, garneer eventueel met wat verse basilicum en serveer.

Opmerkingen

  • Wil je de aubergine torentjes serveren tijdens een etentje? Je kunt ze al van tevoren klaarmaken en de schotel opwarmen vlak voor het serveren.

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten