lunch

Avocado-toast met feta en pijnboompitten

Avocado toast

Avocado, peel the avocado. Ken je dat SUPER-irritante liedje nog? Sorry als het nu in je hoofd zit… Zelf ben ik gek op avocado. (en ja het is avocado en niet aDvocado zoals sommigen zeggen). Deze vette, groene jongen vult goed en daarom eet ik ‘m graag, vooral tijdens de lunch. Op een broodje of op toast, of ik maak er een lekkere salade mee. Vandaag geef ik jullie een heerlijk recept voor avocado-toast.

Toast met avocado

Dit ‘prutje’ bedacht ik een keer op het werk, en het is zo lekker dat het inmiddels een vast recept is geworden in ons werklunch-repertoire. Voor deze avocado-toast prak je simpelweg een avocado fijn met wat andere lekkere dingen: een goede pesto, wat lekkere feta (neem wel echte feta en niet van die salade-kaas, echte feta is veel smaakvoller). En wat pijnboompitjes voor de crunch. In sommige supermarkten kun je geroosterde pijnboompitten kopen. Kies hier zeker voor, want die hebben meer smaak dan de ongeroosterde variant. Als je dit recept thuis maakt, kun je ze natuurlijk ook zelf even roosteren maar op het werk heb je waarschijnlijk geen pan tot je beschikking, dus dan zijn de geroosterde pitjes een goede variant!

Avocado-toast met feta en pijnboompitten

0 from 0 votes
Course: LunchCuisine: VegetarischDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

373

kcal

Een makkelijk en snel lunchrecept: toast met avocado, feta, pijnboompitten en parmezaan.

Ingrediënten

  • 0,5 avocado

  • 0,5 tl pesto

  • 25 gr feta

  • 1 el geroosterde pijnboompitten

  • 25 gr parmezaanflakes

Bereiding

  • Snijd de avocado in blokjes en prak deze goed fijn.
  • Roer de pesto door de geprakte avocado.
  • Verkruimel de feta erover en meng deze samen met het grootste deel van de pijnboompitten en de parmezaan door het avocado-mengsel.
  • Smeer de geprakte avocado op toast en garneer met de rest van de pijnboompitten en parmezaanflakes.

Opmerkingen

  • Tip: besprenkel de rest van de avocado met citroensap en dek goed af, dat gaat verkleuring een beetje tegen. Eet de avocado wel snel op!

Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten