Menu
lunch

Avocado-toast met feta en pijnboompitten

Avocado toast

Deze Avocado-toast met feta en pijnboompitten is een echte winnaar. Zo lekker als lunch! Avocado, peel the avocado. Ken je dat SUPER-irritante liedje nog? Sorry als het nu in je hoofd zit… Zelf ben ik gek op avocado. Deze vette, groene jongen vult goed en daarom eet ik ‘m graag, vooral tijdens de lunch. Op een broodje of op toast, of ik maak er een lekkere salade mee. Vandaag geef ik jullie een heerlijk recept voor avocado-toast.

Toast met avocado en feta

Dit ‘prutje’ bedacht ik een keer op het werk, en het is zo lekker dat het inmiddels een vast recept is geworden in ons werklunch-repertoire. Voor deze avocado-toast prak je simpelweg een avocado fijn met wat andere lekkere dingen: een goede pesto, wat lekkere feta (neem wel echte feta en niet van die salade-kaas, echte feta is veel smaakvoller). En wat pijnboompitjes voor de crunch.

Avocadotoast met pijnboompitten

In sommige supermarkten kun je geroosterde pijnboompitten kopen. Kies hier zeker voor, want die hebben meer smaak dan de ongeroosterde variant. Als je dit recept thuis maakt, kun je ze natuurlijk ook zelf even roosteren maar op het werk heb je waarschijnlijk geen pan tot je beschikking, dus dan zijn de geroosterde pitjes een goede variant! Of rooster ze ‘s ochtends thuis even en neem ze mee naar kantoor.

Avocado-toast met feta en pijnboompitten

5 from 3 stemmen
Gang: LunchKeuken: VegetarischNiveau: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorie├źn

373

kcal

Een makkelijk en snel lunchrecept: toast met avocado, feta, pijnboompitten en parmezaan.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingredi├źnten

  • 0,5 0,5 avocado

  • 0,5 tl 0,5 pesto

  • 25 gr 25 feta

  • 1 el 1 geroosterde pijnboompitten

  • 25 gr 25 parmezaanflakes

Bereiding

  • Snijd de avocado in blokjes en prak deze goed fijn.
  • Roer de pesto door de geprakte avocado.
  • Verkruimel de feta erover en meng deze samen met het grootste deel van de pijnboompitten en de parmezaan door het avocado-mengsel.
  • Smeer de geprakte avocado op toast en garneer met de rest van de pijnboompitten en parmezaanflakes.

Opmerkingen

  • Tip: besprenkel de rest van de avocado met citroensap en dek goed af, dat gaat verkleuring een beetje tegen. Eet de avocado wel snel op!
Recept avocadotoast met feta

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter