hersenspinsels

Wat ik at in 2016 – 366x avondeten

Oké, misschien vinden jullie dit een beetje raar. En ja, dat is het ook wel. Maar het leek me gewoon een grappig idee om een jaar lang bij te houden wat ik ‘s avonds heb gegeten. Geïnspireerd door een boek van Ronald Giphart die een keer een jaar lang álles bijhield wat hij at en dronk. Dat ging me een beetje te ver, maar een jaar lang je avondeten bijhouden, dat moest toch lukken. En dat heb ik dan ook gedaan. Iedere dag hield ik trouw bij in mijn delicious kookschrift-agenda wat ik at.

Nou, daar gaan we! 366x avondeten in 2016:

JANUARI

De eerste twee weken van januari waren we nog op vakantie in Nieuw-Zeeland. Niet heel gezond gegeten dus.

24 januari - Chili van zoete aardappel, bonen en tomaat + tortillachips en guacemole

  1. Pannenkoeken met mango en stroop
  2. Barbecue pizza met verschillende soorten vlees
  3. Steak met gebakken aardappels en doperwten
  4. Brood met aioli, kaas en droge worst
  5. Broodje kebab
  6. Fish cakes met garnalen en frietjes
  7. Pannenkoeken met aardbei en Nutella
  8. Broodje met gebakken ei/ui
  9. Albondigas en frietjes
  10. Burger King burger en frietjes
  11. Rijst met kip en beefreepjes
  12. Pizza met kip en champignons
  13. Rijst met rundvlees
  14. Hutspot
  15. Tartaartje, aardappels uit de oven en gegratineerde prei
  16. Schotel van kapucijners, witte bonen, ui, boerenkool en rookworst
  17. Rendang
  18. Rijst/quinoa-schotel met biefstuk, granaatappel en feta
  19. Biefstuk met gekookte aardappels en doperwten
  20. Vis/aardappelkoekjes met salade
  21. Boerenomelet met spek, champignons en kaas + een Twister met roomboter
  22. Tapasmenu met o.a. visburger, flammkuchen en rendang + cheesecake toe
  23. Tapasmenu met o.a. carpaccio, roodbaarsfilet en garnalen. Lava cake toe
  24. Chili van zoete aardappel, bonen en tomaat + tortillachips en guacemole
  25. Plaattaart met pesto, spinazie, serranoham en feta
  26. Patat en bitterballen
  27. Garnalenburgers met aioli en avocado
  28. Ovenschotel van shoarma, wokgroenten en rostirondjes
  29. Salade van rucola, halloumi en pancetta. Chocofondue met banaan toe
  30. Kip met bacon, zoete aardappelfriet en salade van rucola/tomaat/feta
  31. Kip met mozzarella & tomaat + rostirondjes

FEBRUARI

20160214_134255-01_resized

  1. Tortilla’s uit de oven met tomaat/monchousaus, spinazie, bacon en geraspte kaas
  2. Mosterdsoep + knoflookciabatta met gesmolten kaas
  3. Quinoa met kidneybonen, mais & rode peper +  biefstuk
  4. Zalm met zuurkool en geraspte kaas + aardappelgratin
  5. Rendang met rijst
  6. Bloemkoolpizza met mozzarella, serranoham, kaas en rucola
  7. Drumsticks + gevulde zoete aardappel
  8. Varkensmedaillon, bloemkool met kaassaus + gebakken aardappels
  9. Tomatensoep met brood + kruidenboter
  10. Knoflook-kipfilet met linzen, spinazie, tomaat en asperges
  11. Varkensmedaillon met rijst, venkel, paprika en tomaat
  12. Kaasfondue met brood, asperges en notendip
  13. Salade van quinoa, rucola, mango, rauwe ham en gebakken feta. Toe: appel/abrikoos gekookt in appelsap
  14. Broodje brie + broodje filet americain (geen honger na een uitgebreide high tea)
  15. Currysoep + naanbrood
  16. Uienquiche + salade
  17. Monastery gyuvetch
  18. 1/2 kip + frietjes bij Roast Chicken Bar
  19. Kip-cordon bleu met gekookte aardappels en haricots verts
  20. Linzen met paprika, ui, tomaat en kokosgarnalen. Toe: slagroom/nuttella/scholiertjes toetje
  21. Kip gevuld met ricotta, paprika en basilicum + zoete aardappelfriet en snijbonen met pestodressing. Toe: frambozenmousse
  22. Pizza salami. Toe: zelfgemaakt chocolate chip cookie dough ijs
  23. Hutspot met vegetarische worstjes + een geroosterd broodje kaas
  24. Sushibowl + broodje kruidenboter
  25. Hamburgers met bacon, gekarameliseerde ui en gorgonzola
  26. Gegrilde kip met homemade pesto, gebakken aardappels en paprika
  27. Zoete aardappel/linzensoep met pan con tomate
  28. Zalm/spinaziepakketjes met gebakken aardappels
  29. Nasi

MAART

Avondeten 29 maart - Kippendij met tuinbonen, geroosterde paprika en hummus

  1. Pizza met ui, peer en gorgonzola
  2. Pasta met kip, ham, broccoli, spinazie, tomaat en kruidenkaas
  3. Pulled Pork burger met friet bij Thrill Grill
  4. Vega-wraps met zwarte bonen, paprika, feta en guacemole
  5. Saté en friet in een café in Hoorn
  6. Vooraf: Gegrilde courgette met gerookte kip en mozzarella. Hoofdgerecht: tortilla met gegrilde kip, tomatenchutney, mozzarella en avocado/mangosalsa
  7. Tomatensoep met twee broodjes kruidenboter en een plakje Paasstol
  8. Kabeljauw met paprikahummus en gebakken aardappels
  9. Noodles met champignons en paksoi
  10. Pizza met mozzarella en salami
  11. Aardappelsalade met gerookte forel en sperziebonen
  12. Vooraf steak tartare. Hoofdgerecht: gevulde paprika met bulgur, gehakt en komijnekaas
  13. Vooraf: proeverijtje. Hoofdgerecht: varkenshaas met brie en groenten. Dessert: advocaatparfait. Bij Y.Not in Purmerend
  14. Restje bulgur met gehakt en tomaat
  15. Restje noodles met geroerbakte chilikip
  16. Kipschnitzel met venkelquiche
  17. Gebakken paprika met pesto, burrata en stokbrood met kruidenboter
  18. Vega-shoarmareepjes met sla, knoflooksaus en Turks brood. Toe: kaas
  19. Vega-kipragout met rösti van aardappel en rode biet. Toe: kaas
  20. Kip-karbonade met een linzen/spekjes-stoofschotel
  21. Varkenshaas met gekookte krieltjes, snijbonen en broccoli
  22. Beef ‘stroganoff’ met champignons, spinazie en ui
  23. Kip tikka met linzenstoof en naanbrood met hummus
  24. Tonijnpizza (homemade)
  25. Penne met chorizo, tomatensaus, paprika en blauwe kaas
  26. Frietjes met een kaascarré (snackbar)
  27. Varkensgehaktballetjes met pancetta en courgette met venkelzaad
  28. Geroosterd haantje, citroen-aardappels en snijbonen
  29. Kippendij met quinoa, tuinbonen, geroosterde paprika en hummus
  30. Hamburger, gebakken aardappels en broccoli
  31. Shoarma met raspatat (bah!!!)

APRIL

17170645027_37f45c3e57_b

  1. Wraps met biefreepjes, paprika, guacemole, zure room en kaas
  2. Vooraf: salade Caprese. Hoofgerecht: Vijgen/geitenkaastaartjes met geroosterde wortels.
  3. Coq au vin met linzen/spekjesschotel en rauwkost. Toe: frambozenmilkshake
  4. Hamburger, gekookte aardappels en tuinbonen
  5. Pizza met mozzarella, salami, paprika en feta
  6. Orzosalade met broccoli, ui en pecorino
  7. Libanees platbrood met gehakt, courgette, tomaat en auberginehummus
  8. Heekfilet met knolraap, gebakken aardappels en mesclun-salade
  9. Kippenvleugeltjes met kokos en limoen, aardappelgratin en sla
  10. Geroosterde kip met chorizo, geroosterde aardappels met gremolata en tomaat met basilicum. Toe: homemade Chunky Monkey ijs
  11. Schotel van chorizo, ei paprika, wortel en ui met tortillachips en zure room
  12. Mosterdpuree met prei, hamlapje en een gekookt ei
  13. Pasta met broccoli, paprika, tomaat en feta
  14. Tomatensoep met wortel, ui en taugé + een halve pizza met paprika, rauwe ham en feta
  15. Restje tomatensoep, pasteitje met ragout. Toe een halve vanille mug cake
  16. Asperges met gerookte zalm, ei en mosterdsaus. Toe een bakje met banaan, Nutella, slagroom en vijg
  17. Twee pita’s met shoarma, sla en knoflooksaus. Toe een bakje met banaan, Nutella en slagroom
  18. Taco’s met gehakt, paprika, guacemole, zure room en geraspte kaas
  19. Gegrilde tilapia met gebakken aardappels en broccoli
  20. Naanbrood met tofu en spinazie
  21. Babi pangang
  22. Salade met bonen en een gekookt eitje + frietjes
  23. Stamppot met snijbonen, spinazie en gerookte kip. Toe: toetje van koekkruim, citroenkwark en frambozen
  24. Kip met kaas, mosterd en spek uit de oven, hasselback aardappels en salade. Toe: whisky roomijs met baconcrunch
  25. Noedels met gamba’s en tomaten. Toe: whisky roomijs met baconcrunch
  26. Wraps met gehakt, tomaat, guacemole, zure room en kaas
  27. Groene asperges met veldsla, gerookte zalm en een eitje. Toe: whisky roomijs met baconcrunch
  28. Eendenborst met koolsla
  29. Kipsaté, friet en een zelfgemaakte kaaskroket
  30. Uit eten bij VIJF in Edam: vooraf gamba’s, daarna spareribs. Toetje: cheesecake met frambozenijs

MEI

IMG_20160531_1843132

  1. Witbrood met biefstuk, ui, champignons en roomsaus
  2. Kipfilet met kruidenrub, snijbonen en stokbrood met kruidenboter
  3. Koolvis met bacon en pesto, sperziebonen en aardappelbolletjes met mayo
  4. Bloemkoolstamppot met warmgerookte zalm
  5. Bulgur met gyros, koolrabi en labneh
  6. Volkoren spaghetti met courgette, tomaat en basilicum
  7. Vooraf meloen met rauwe ham en kippensoep. Daarna linzenschotel met shoarma. Toe: limoenmousse met frambozen
  8. BBQ maar ik was ziek.. 1/2 kipfilet, wat aardappelsalade, gewone salade en een geroosterd broodje
  9. Nasi
  10. Omelet met wokgroenten en kip
  11. Ovenschotel met gehakt, sperziebonen en aardappels
  12. Cheesy Enchiladas bij Cantina023 in Haarlem
  13. Witlofstamppot met kruidenkaas en rookworst
  14. Garnalencurry
  15. Pannenkoeken met spinazie en brie (mislukt!) Toen nacho’s met guacemole en garnalen. Toe: pudding met banaan en zoute karamel
  16. Linzensoep met prei, pastinaak en gerookte kip. Toe: pannacotta met amaretto en koffiesiroop
  17. Bonenstoof met prei en ricotta + 3 knakworstjes
  18. ‘Clapper’ pizza met gerookte zalm (luchthaven Kopenhagen)
  19. Buffet bij DFDS aan boord, met o.a. pulled pork, vitello tonato, rollade en aardappelpuree. Toe: panna cotta en een kokos/chocoladebal
  20. Aan boord bij DFDS: tonijntartaar, tournedos en toe: choco-karamelmarshmallows met mango-ijs
  21. Ribeye met friet
  22. Plaattaart met ricotta, pesto, tomaat en rauwe ham
  23. Garnalen met paprika en knoflook uit de oven & garnalenpasta. Toe: Snicker-ijsje
  24. Scholrolletjes met paprika met gebakken aardappels en sperziebonen
  25. Stamppotje met chorizo, paprika en spinazie
  26. Stoof van zoete aardappel, tomaat en kip
  27. Maaltijdsalade met zoete aardappel, paprika, avocado en feta
  28. 5 crostini met pesto, mozzarella en rauwe ham (net een high tea gehad…)
  29. Varkensrollade met honing-mosterdsaus, aardappelgratin en sperziebonen
  30. Thaise kippensoep met stokbrood/kruidenboter
  31. Nachos uit de oven met gehakt, avocado en zure room

JUNI

Burrata bij Morgan&Mees in Amsterdam

  1. Maaltijdsalade met gerookte zalm, avocado en ei
  2. Gegrilde kip met bbq-saus, gebakken aardappels en snijbonen
  3. Gegrilde kip met friet en atjar
  4. Kaasburger met bulgur en geroosterde groenten
  5. Festival: Nacho’s, loempia, hamburger, 1/2 broodje kroket, 1/2 broodje frikadel
  6. Gevulde courgette met kip en kaas
  7. 2 broodjes visburger met remouladesaus en sla
  8. Tomatensoep, paar stokbroodjes kruidenboter, spiesje saté met saus, spiesje met zalm
  9. Andijviestamppot met kaasburger
  10. Snert met stokbrood/kruidenboter
  11. Uit eten bij BOSS in Purmerend: veel sushi/sashimi en o.a. garnalenspies, witlof met gerookte zalm. Toe: sesamijs, vanille-ijs en mini crème brulée
  12. Komkommerspaghetti met zalm en auberginesaus. Toe: aardbeien met basilicum en karamel van amandelen en bitterkoekjes
  13. Curry van kip, paprika en peultjes met naanbrood
  14. 1/2 pizza met spinata romana en een 1/2 pizza met paddenstoelen en ham
  15. Tournedos, gebakken aardappels met mayonaise, spruitjes met paddenstoelen
  16. Entrecote, gekookte aardappels en snijbiet. Toe: frambozenyoghurt
  17. Uit eten bij M&M in Amsterdam: vooraf burrata, daarna steak frites en als toetje aardbeienmeringue
  18. Uit eten in Tallinn: steak met blauwe kaas en rodewijnsaus plus frietjes
  19. Uit eten in Tallinn: kaasplankje, pizza met brie, paddenstoelen en ham
  20. Uit eten in Tallinn: hertenvlees met aardappelpuree en paddenstoelen. Toe een bessentaartje
  21. Uit eten in St. Petersburg: Thaise zoetzure kip
  22. Uit eten in St. Petersburg: Zalmsalade, kaas dumplings, honingcake
  23. Uit eten in St. Petersburg: vooraf pitabrood met feta, hoofdgerecht pita gevuld met kipsouvlaki en tzatziki en frietjes
  24. Luchthaven St. Petersburg: salade met gerookte zalm en een koffiebroodje. In het vliegtuig nog een pizzabroodje
  25. Hartig taartje met linzen en boursin. Toe een moelleux met chocolade en zoute karamel
  26. Patatje met, broodje kroket, half broodje tartaar met ui
  27. Gegrilde zalm, asperges, tomaat, spinazie en cannelonibonen
  28. Taco’s met kip, avocado en ananas
  29. Pastasalade met zalm, asperges, tomaat en basilicum
  30. Paprikasoep met gerookte forel en stokbrood met kruidenboter

JULI

9 juli - Flammkuchen

  1. Courgette ‘spaghetti’ met pesto, gerookte kip en peultjes
  2. Gegrilde kip, aardappels met gremolata, sperziebonen
  3. 2 broodjes Pulled Pork
  4. Andijviestamppot met rookworst
  5. Moussaka
  6. 1/2 pizza funghi, 1/2 pizza bolognese
  7. Noodles met kip, aubergine, wortel en pindasaus
  8. Foodfestival aan de Zaan: 1/2 broodje pulled pork, 3 risottoballen, stukje pizza, antipasti, portie ‘Damesgeluk’
  9. Flammkuchen met vijg, rauwe ham en geitenkaas
  10. Zoet-pittig gemarineerde varkenshaas, gebakken aardappels met mayonaise, sperziebonen
  11. Ovenschotel met zalm, pesto, aardappel, spinazie en paprika
  12. Kikkererwtensalade met bulgur, rode ui, feta en gerookte zalm
  13. Restje van de salade van gisteren + restje uit de vriezer: goulash met rijst
  14. Spaghetti met pesto, rauwe ham, spinazie en feta
  15. Linzensalade met courgette, mozarella en paprika
  16. Fajita’s met biefstuk, paprika, guacemole, zure room en kaas
  17. BBQ bij mijn schoonouders: worst, kipfilet, varkenslapje, stukje sparerib, sla, huzarensalade, aardappelsalade en stokbrood met kruidenboter
  18. Salade van kikkererwten, wortel, courgette, tomaat, avocado, hummus en gerookte kip
  19. Hanneke’s boom: pulled pork burger en frietjes met mayonaise
  20. Bourride (knoflooksoep met zalm en garnalen)
  21. Frietjes en zelfgemaakte kaaskroketten
  22. Noedels met kip, mango, broccoli, snijbonen en chilisaus
  23. Tomatensalade met mozzarella en mango/knoflookdressing. Toe: zelfgemaakt ananas-ijs
  24. Tortizza met fricandeau, tonijn, ui en kaas
  25. Vegetarische gehaktbal met gekookte aardappels en doperwten
  26. Gevulde courgette met kip, champignons en rijst
  27. Restje kip/groenten/rijst van gisteren, met satésaus
  28. 2 pannenkoeken met spek, kaas en stroop
  29. Spaghetti met garnalen en doperwt-muntsaus
  30. Festival Edelwise: broodje biefstuk met truffelmayo en friet met mayo
  31. Nachos met gehakt, paprika, kaas, room en guacemole

AUGUSTUS

Naamloos

  1. 2 broodjes hamburger. Toe: appeltaart
  2. Meloen met ham, courgettesoep, gehaktbal, salade, bloemkool, gekookt eitje. Toe: vanillevla met cruesli, kersen en een pruim
  3. Courgettesoep, tosti, yoghurt met chocoballetjes
  4. Andijviestamppot met vegaburger
  5. Vegaburger, gekookte aardappels, broccoli
  6. Rucola met tomaat en mangodressing, homemade pizza met champignons, courgette en bacon
  7. Uit eten bij Loetje: biefstuk met ui, friet met mayo, salade. Toe: ijsje met frambozen/wittechocoladesmaak
  8. Panga, gebakken aardappels met mayo en sperziebonen
  9. Pannenkoeken met een vulling van kip, artisjok, pesto en kaassaus uit de oven
  10. Restje shoarma, twister fries met mayo, tomatensalade
  11. Rijst met kip en kerriesaus
  12. Pasta bolognese
  13. Buffet bij feestje van mn ouders: carpaccio, broodje beenham, saté, paling, gerookte zalm… Toe: ijsje met slagroom
  14. Stamppot snijbiet met carpaccioburger
  15. Restjes van het buffet: salade caprese, saté en waldorfsalade
  16. Wraps met avocado, zure room, kip, rode ui en watermeloen
  17. Bulgursalade met tomaat, komkommer, olijf en feta
  18. Bietjesstamppot met aardappel en feta
  19. Pizza quattro formaggi
  20. Puntpaprika gevuld met bulgur en feta
  21. Quinoa met avocado en ceviche van zalm
  22. Broodje shoarma
  23. Tortillaquiche met courgette, bacon en cheddar
  24. Johnny’s: hamburger met bacon & kaas en potato wedges met mayo
  25. Nasi
  26. Courgetti met tomaat, garnalen en buffelmozzarella
  27. Zalm-ceviche en tonijncarpaccio
  28. Laten bezorgen: Pizza quattro formaggi
  29. Quinoa met courgetti en gegrilde zalm
  30. Wraps met guacemole, kaas, bonen, tomaat en paprika
  31. Brood met aioli, rauwe ham, fuet, en buffelmozzarella met pesto

SEPTEMBER

12 september - steaksalade

  1. Rauwe ham met meloen, warmgerookte zalmbuik, tartaartje met gekookte aardappels en snijbonen. Toe: vla met cruesli
  2. BBQ bij Surf&Food: kipspies, brood met aioli, gegrilde groenten
  3. Plaatpizza met ham, burrata en vijgen
  4. Spitskool, gehaktballetje met BBQsaus en twisterfries met mayo
  5. Ovenschotel met gehakt, spitskool en aardappelpuree
  6. Fajitas met biefreepjes, paprika, ui, guacemole, zure room en kaas
  7. Tartaartje met aardappels en snijbiet
  8. Wraps met rijst, snijbiet, gerookte zalm en aioli
  9. Uit eten op Terschelling: tortillachips met guacemole, enchilada met kip
  10. Uit eten op Terschelling: gebakken geitenkaas met gebakken aardappels en groenten
  11. Uit eten op Terschelling: gamba’s met patat en salade
  12. Rucola-salade met biefstuk, Sugar snaps en parmezaan
  13. Gegrilde courgette met fetasaus, gebakken vis en brood met kruidenboter
  14. Omelet met paprika en champignons en een broodje pesto
  15. Uit eten bij Daikichi: o.a. sushi, gamba, zeebaars, lamshaas, ossenhaas en ribeye. Toe: gebakken banaas met een flensje en ijs.
  16. Restje rijst met kip
  17. Crostini met courgette en mozzarella, salade met gepocheerde kip
  18. Tosti en wat granaatappelpitjes en blauwe bessen (ziek)
  19. Rijst met paprika, sperziebonen, chorizo en omeletreepjes
  20. Broodje rookworst met bacon, coleslaw en blauwe kaassaus
  21. Spaghetti met sperziebonen, chorizo en kruidenkaas
  22. Broodje portobello met pesto, mozzarella en tomaatjes erbij
  23. Kip-pindasoep met focaccia geitenkaas en rauwkost
  24. Aardappels uit de oven met courgette, spekjes en mozzarella
  25. Pizza quattro formaggi laten bezorgen
  26. Gado Gado (rijst met groenten en pindasaus)
  27. Courgettesoep en flatbread met kip, ui en knoflooksaus
  28. Flatbread met sla, guacemole, zure room en garnalen
  29. 2x lemper, pindasoep. Toe: spekkoek
  30. Aan boord bij DFDS: Varkensrillete, steak met frites. Toe: cheesecake

OKTOBER

halve-kip-met-friet

  1. Uit eten bij The Botanist in Newcastle: garnalen/avocadosalade, spies met halloumi en gegrilde groenten. Toe: cookie dough met salted caramel en ijs
  2. Aan boord bij DFDS: Gerookte zalm, kalfsvlees met tomaat. Toe: appelcrumble, crepe met appelvulling, appelsorbetijs
  3. Rijst met groenten en chipolataworstjes
  4. Gehaktballetjes in roomsaus, aardappelpuree en cranberrycompote. Toe: perencrumble.
  5. Salade met mozzarella en gekookt ei. Toe: perencrumble
  6. Hamburger met gekookte aardappels en sperziebonen
  7. Witlof met spekjes, kaas en roomsaus
  8. Buffet bij personeelsfeest: o.a. saté, rijst met kip en paddenstoelen, stokbrood. Toe: ijstaart
  9. Halve kip met friet en salade
  10. Kip in knoflookmarinade, gebakken aardappel met mayo, sperziebonen
  11. Rijst met broccoli, gerookte zalm en kruidenkaas
  12. Halve pizza mozzarella, halve pizza hawai
  13. Wraps met biefreepjes, paprika, guacemole, zure room en geraspte kaas
  14. Omelet met bacon, warmgerookte zalm en courgette
  15. Burger van gehakt met sugarsnaps/bonensalade en halloumi
  16. Vooraf carpaccio. Kogelbiefstuk met aardappelpuree en uiensaus. Toe: kaasplankje
  17. Courgette soep, aardappels/vlees/groente, toe vanillevla met cruesli
  18. Patatje mayo met kaassoufflé (bij Smullers)
  19. 2 tortilla’s met ricotta, basilicum, gegrilde kip, peultjes en gegrilde paprika
  20. Nasi
  21. Biefstuk met aardappels en peultjes
  22. 3 pannenkoeken met spek, kaas en stroop
  23. Witlof met champignons, geitenkaas en spekjes
  24. Spaghetti bolognese
  25. Chili van gehakt, bonen, paprika, tomaat en nachochips
  26. Restje chili en een roggebroodje met kaas
  27. Zuurkoolstamppot met rookworst
  28. Kapsalon
  29. Uit eten in Den Bosch: burger met friet. Toe een halve scroppino en een halve cheesecake
  30. Feestje: vooraf mozzarella met tomatensalade en broodjes met pesto, daarna hamburger & saté van de bbq met friet. Toe stukje flan, cheesecake en brownie
  31. Nachokip, gebakken aardappels met mayo, doperwten

NOVEMBER

Aan het einde van deze maand zijn we twee weken op vakantie geweest, een weekje New York en aansluitend een weekje Florida. Erg ongezond gegeten daar!

gevulde-paprika

  1. Hamburger met gekookte aardappels en peultjes
  2. Spaghetti met boerenkoolpesto en rookworst
  3. Plaatpizza met kipcervelaat, ui en kaas
  4. Wortelsoep en een kaastosti
  5. Gevulde paprika’s met gehakt, nacho’s, kaas en guacemole
  6. Bloemkoolcouscous met tuinbonen, pistachenoten, rozijnen en een schnitzel
  7. New York: quesdillas en enchilada met kip
  8. New York: BBQ Burger met frietjes
  9. New York: burger met bacon/cheese en frietjes
  10. New York: pizza met paddenstoelen, gekarameliseerde ui en taleggio
  11. New York: burger met bacon, cheese, ui en guacemole, frietjes
  12. New York: hotdogs met bacon/cheese en salade
  13. St. Pete: gyros met aardappelsalade
  14. St. Pete: fried shrimp met groente en aardappelsalade, toe key lime pie
  15. Captiva: tortilla’s met salsa, enchiladas met kaas, rijst en bonen
  16. Captiva: crackers met kaas en druiven, crab cakes met wortels, broccoli en rijst
  17. Captiva: sandwich met kip BLT
  18. Captiva: garnalen op vier manieren bereid met salade en friet, toe blueberry sour cream pie
  19. Capitva: Big Mac met frietjes en een vliegtuigmaaltijd
  20. Nasi
  21. Risotto met paddenstoelen en garnalen
  22. Wraps met kip, chorizo, rauwkost en ui
  23. Bloemkoolcouscous met munt, chipolata en feta
  24. Wraps met kipgehakt, mais, tomaat, kidneybonen, kaas en guacemole
  25. 2x Welsh rarebit (1x met gebakken ei erop), en salade
  26. Plaatpizza met spek, ui, tuinbonen en kaas. Toe: salted caramel chocoladecakeje uit de oven
  27. Spareribs met friet en sla
  28. Kip gevuld met spinazie en feta met gebakken aardappels en kerrie/uisaus
  29. Stamppot met gehakt, paksoi en gele paprika
  30. Pasta bolognese

DECEMBER

  1. Stamppot met zoete aardappel en rookworst
  2. Uit eten bij de Foodhallen: o.a. bitterballen, zoete aardappelfriet met truffelmayo, beefrolletje, sushi, stukje pizza met rauwe ham en truffelolie. Toe: twee halve taartjes van Petit Gateau
  3. 2 koppen snert
  4. Sinterklaas vieren met de familie: o.a. soep met stokbrood met verschillende smeersels. Toe: speculaas ijstaart
  5. Erwtensoep, artisjokbrushetta. Toe: speculaas ijstaart
  6. Gehakt, aardappels, sperziebonen/doperwten
  7. Rijstsalade met beef, wortel en rode biet
  8. Pizza quattro formaggi laten bezorgen
  9. Noodles met kip en wokgroenten
  10. Buffet tijdens personeelsfeestje: o.a. entrecote, aardappels, sla en toetjesbuffet
  11. Tomaten-paprikasoep
  12. Turkse pizza met doner & friet
  13. Kaasfondue
  14. Pizza met champignons, taleggio en truffelolie
  15. Pasta met paprika, gerookte zalm, champignons en kruidenroomkaas
  16. Thaise curry met prei, wortel, paprika en vega-stukjes
  17. Boeuf bourguignon
  18. Kip met bacon & tijm en uienstamppot. Toe appeltaartje met dulce de leche
  19. Curry met kippendij, tomaat en ui
  20. Bladerdeegtaart met tomaat, bacon en kaas
  21. Frankfurters met kaas en spek, gebakken aardappels en doperwten
  22. Uit eten bij Silverstone: kipsaté met friet en salade
  23. Groentensoep, sandwich met brie en sandwich met chorizo
  24. Zoete aardappelspaghetti met tomaten/tonijnsaus
  25. Vistrio, hertenbiefstuk met haricots verts met spek, witlof met bechamel, ham en kaas, aardappelgratin en stoofpeertjes. Toe: vienneta, vanille-ijs, slagroom en vruchtjes.
  26. Gourmetten met veel vlees & groenten. Toe ijstaart en een kerstzoen
  27. Hapjesbuffet met o.a. tonijnsalade, meloen met ham, worstenbroodjes, huzarensalade en stokbrood
  28. Traybake met asperges, paprika, venkel en chorizo
  29. Pittige vis met gegrilde paprika, ui, tomaat en zwarte bonen
  30. Stamppot zuurkool met rookworst
  31. Hapjesbuffet met o.a. ribeye met knoflookmayo, kokosgarnalen, toast met paddenstoelenpaté en rivierkreeftcocktail

 

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Anne-Marie

    Wat een leuk idee. Ik zie de heerlijkste dingen voorbij komen. Veel variatie ook!

    1 januari 2017 at 19:15
  • Reply Daniëlle

    Wat een leuk idee! Ik vind dat helemaal niet gek haha!
    Misschien ga ik een poging wagen het dit jaar ook eens bij te houden!

    1 januari 2017 at 15:18
  • Reply Eef

    Wauw! Wat knap dat je dit een heel jaar hebt bijgehouden en wat een mooie variatie van heerlijke gerechten.

    1 januari 2017 at 12:54
  • Reactie achterlaten