Bestel jij ook standaard babi pangang bij een Chinees restaurant? Ik zeker wel! Dat smakelijke varkensvlees met die heerlijke zoete saus… Echt heerlijk! En weet je wat zo leuk is? Zelf babi pangang maken is helemaal niet moeilijk, ik geef je graag mijn recept.
Welk vlees voor babi pangang?
Voor babi pangang gebruik je varkenslappen / hamlappen. Koop ze bij de slager, aan één stuk. Pas vlak voor het serveren snijd je het vlees in plakjes.
Babi pangang recept


Omdat ik altijd nieuwsgierig ben hoe anderen iets maken, heb ik even rondgeneusd bij wat andere babi pangang recept. Zoveel recepten, zoveel verschillende bereidingswijzen. De één snijd het vlees eerst in repen en bakt die alleen aan in de koekenpan. Zelf bak ik het vlees even rondom aan en zet hem daarna in de oven. Als laatste grill ik het vlees nog even af.
Ook qua ingrediënten zie ik talloze variaties. Met of zonder oestersaus, sambal, gember, zoete chilisaus… Kortom: ik laat dit babi pangang recept ook een beetje open aan jouw eigen interpretatie.
Chinees recept
Want ja, net als veel recepten van ‘de Chinees’ is ook babi pangang eigenlijk geen écht Chinees recept, maar een gerecht dat je enkel in Nederland in Chinese restaurants op de kaart ziet staan. Het is dan ook geen traditioneel recept, geef er dus vooral lekker je eigen draai aan.
Wat serveren bij babi pangang?
Je zou dit gerecht kunnen serveren als onderdeel van een rijsttafel, samen met andere Chinese gerechtjes. Maar zo op zichzelf is het ook al heerlijk. In principe hoef je er enkel wat rijst bij te koken en je bent klaar. Maar erg lekker erbij zijn bijvoorbeeld:
- Atjar
- Zoetzure komkommer
- Andere ingelegde groenten
- Gebakken uitjes voor een beetje crunch
Goed, laten we doorgaan naar het babi pangang recept!
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


Nog geen reacties