Menu
Hoofdgerechten / vlees

Babi pangang recept

babi pangang recept

Bestel jij ook standaard babi pangang bij een Chinees restaurant? Ik zeker wel! Dat smakelijke varkensvlees met die heerlijke zoete saus… Echt heerlijk! En weet je wat zo leuk is? Zelf babi pangang maken is helemaal niet moeilijk, ik geef je graag mijn recept.

Welk vlees voor babi pangang?

Voor babi pangang gebruik je varkenslappen / hamlappen. Koop ze bij de slager, aan één stuk. Pas vlak voor het serveren snijd je het vlees in plakjes.

Babi pangang recept

welk vlees voor babi pangang

Omdat ik altijd nieuwsgierig ben hoe anderen iets maken, heb ik even rondgeneusd bij wat andere babi pangang recept. Zoveel recepten, zoveel verschillende bereidingswijzen. De één snijd het vlees eerst in repen en bakt die alleen aan in de koekenpan. Zelf bak ik het vlees even rondom aan en zet hem daarna in de oven. Als laatste grill ik het vlees nog even af.

Ook qua ingrediënten zie ik talloze variaties. Met of zonder oestersaus, sambal, gember, zoete chilisaus… Kortom: ik laat dit babi pangang recept ook een beetje open aan jouw eigen interpretatie.

Chinees recept

Want ja, net als veel recepten van ‘de Chinees’ is ook babi pangang eigenlijk geen écht Chinees recept, maar een gerecht dat je enkel in Nederland in Chinese restaurants op de kaart ziet staan. Het is dan ook geen traditioneel recept, geef er dus vooral lekker je eigen draai aan.

Wat serveren bij babi pangang?

Je zou dit gerecht kunnen serveren als onderdeel van een rijsttafel, samen met andere Chinese gerechtjes. Maar zo op zichzelf is het ook al heerlijk. In principe hoef je er enkel wat rijst bij te koken en je bent klaar. Maar erg lekker erbij zijn bijvoorbeeld:

  • Atjar
  • Zoetzure komkommer
  • Andere ingelegde groenten
  • Gebakken uitjes voor een beetje crunch

Goed, laten we doorgaan naar het babi pangang recept!

Babi pangang recept

5 from 1 stem
Gang: HoofdgerechtKeuken: ChineesNiveau: Eenvoudig
Voor

4

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

40

minutes
Calorieën

kcal

De klassieker uit de Chinese restaurant: babi pangang! Maak het zelf met dit makkelijke recept.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • Voor de varkensvlees-marinade
  • 500 gr 500 varkenslappen / hamlappen

  • 1 teen 1 knoflook

  • 1 tl 1 sambal oelek

  • 2 el 2 sojasaus

  • 1 el 1 oestersaus

  • 1 tl 1 gemberpoeder

  • Voor de saus
  • 1 1 ui

  • 1 tl 1 gember

  • 1 el 1 sojasaus

  • 1 el 1 azijn

  • 1 el 1 gembersiroop

  • 1 blikje 1 tomatenpuree

  • 2 el 2 bruine basterdsuiker

  • 200 ml 200 water

  • 2 el 2 maïzena

  • Voor erbij
  • rijst

  • atjar, zoetzure komkommer of andere ingelegde groenten

  • gebakken uitjes

Bereiding

  • Snijd de knoflook fijn en meng met de overige ingrediënten tot een marinade. Smeer de varkenslappen hiermee in en laat dit marineren. Minimaal een uur maar een hele nacht mag ook.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Haal het vlees uit de marinade en braad het vlees op een hoog vuur zodat het aan alle kanten mooi gekleurd is.
  • Doe het vlees met de marinade in een ovenschaal en bak het 20 minuten. Zet de schaal daarna nog 10 minuten onder de grill van de oven.
  • Maak ondertussen de saus door de ui te fruiten in wat olie. Voeg de overige ingrediënten behalve de maïzena toe, en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Roer regelmatig even door.
  • Leng de maïzena aan met een beetje water en roer het tot een glad papje. Voeg het toe aan de saus en laat het nog even meekoken zodat de saus mooi glanzend en gebonden wordt.
  • Serveer het varkensvlees in stukken gesneden, met de saus erbij. Garneer met gebakken uitjes.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

zelf babi pangang maken

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter