ontbijt

Babka met Nutella

Babka met Nutella

Babka-watte? Een Babka is een van oorspong Joods brood. Het is een zoet, gedraaid witbrood met een lekkere vulling. En juist met die vulling kun je oneindig varieren. Traditioneel wordt vaak chocolade of kaneel gebruikt om het brood te vullen, maar vandaag heb ik een andere lekkere variatie voor je: een babka met Nutella! Om een beetje frisheid mee te geven gebruikte ik ook nog gevriesdroogde frambozen voor de vulling. Een erg lekkere combinatie maar mocht je die niet kunnen vinden, dan kun je ook alleen Nutella gebruiken.

Lekker bij het Paasontbijt

Je kunt deze Babka natuurlijk het hele jaar door serveren, maar in deze tijd van het jaar is het wellicht een leuke aanvulling op het Paasontbijt. Hoge ogen gooien doe je hiermee in ieder geval zeker!

Babka met Nutella

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: PasenDifficulty: Gemiddeld
Voor

10

personen
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

40

minutes
Calorieën

339

kcal
Rijzen

105

minuten

Babka is een gedraaid witbrood met een lekkere vulling. In dit geval een babka met Nutella en frambozen. Heerlijk als ontbijt!

Ingrediënten

  • 500 gr mix voor witbrood

  • 30 gr suiker

  • 1 tl zout

  • 275 ml melk

  • 75 gr boter

  • 2 eieren

  • 200 gr Nutella

  • 35 gevriesdroogde frambozen

Bereiding

  • Doe de mix voor witbrood in een kom en voeg suiker en zout toe. Meng door elkaar.
  • Verwarm in een pannetje de boter met de melk tot de boter gesmolten is. Laat dit iets afkoelen en voeg het toe aan de broodmix. Voeg ook 1 ei toe en ongeveer 20 gevriesdroogde frambozen. Kneed met behulp van de deeghaken van je mixer tot een soepel deeg. Dit kan wel een tijdje duren! Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg een uur rijzen op een warme plek.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 45×30 centimeter. Besmeer de lap deeg met de Nutella en verkruimel er ongeveer 15 gevriesdroogde frambozen overheen.
  • Rol de lap deeg nu in de lengte op tot een rol en halveer het deeg in de lengte. Leg de stukken deeg met de vulling naar boven neer en vouw de twee stukken deeg nu een paar keer om elkaar heen. Leg de gedraaide broodrol in een ingevet cakeblik en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Klop het overgebleven ei los en besmeer de bovenkant van de bakba er royaal mee in. Bak de Nutella-babka ongeveer 40 minuten af in een oven van 170 graden. Serveer hem zo vers mogelijk, lauwwarm is hij erg lekker.

Opmerkingen

  • De Babka is na het maken een paar dagen houdbaar in een broodzak. Bewaar hem donker. Je kunt het brood na het bakken ook invriezen zodat het langer houdbaar blijft.
  • In mix voor witbrood zit meestal al gist. Zo niet, voeg dan een zakje gedroogde gist toe bij stap 1.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten