Menu
zoet

Baby 1 jaar – gezonde taart

Gezonde taart baby

Woohoooo, onze baby is geen baby meer! Hij is afgelopen weekend een dreumes geworden. Wat een mijlpaal is het als je baby 1 jaar oud wordt… Dat moest gevierd worden. Visite, mooie cadeaus en…. taart! Op dit moment geven we Luuk nog zo min mogelijk toegevoegde suikers, maar ik wilde wel iets lekkers voor hem bakken. Een min of meer gezonde taart voor een baby moest het dus worden. Ik ben de laatste tijd al een beetje aan het experimenteren met baksels voor Luuk, en voor zijn verjaardag bedacht ik deze wortel/banaanmuffins met een topping van kwark en vers fruit.

Suikervrije taart voor een baby

Helemaal suikervrij is deze baby-taart niet, maar ik heb mijn best gedaan om de suikers zoveel mogelijk te beperken. Er gaat een klein beetje appelmoes in de wortelmuffins, en twee bananen. Verdeeld over 12 muffins is dit te verwaarlozen! In plaats van bloem gebruikte ik een mengsel van 1/3 zelfrijzend bakmeel en 2/3 boekweitmeel. Zo zijn de muffins ook wat voedzamer geworden dan een taart met alleen bloem erin. Kortom: volgens mij is dit best een gezonde taart voor een baby geworden. En toch heel feestelijk met de topping van kwark en vers fruit. Onze Luuk heeft er in ieder geval van gesmuld, op zijn verjaardag heeft hij er twee gegeten!

Baby 1 jaar – gezonde taart

0 from 0 votes
Course: VerjaardagCuisine: TaartDifficulty: Eenvoudig
Voor

12

muffins
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

20

minutes
Calorieën

179

kcal

Deze feestelijke wortelmuffins bevatten weinig suikers en boekweitmeel. Een voedzaam taartje voor een jarige baby dus!

Ingrediënten

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel

  • 200 gr boekweitmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 rijpe bananen

  • 100 gr roomboter (zacht)

  • 150 gr geraspte wortel

  • 125 ml amandelmelk

  • 3 el appelmoes

  • voor de garnering: kwark en vers fruit

  • extra nodig: 12 cupcake vormpjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, het boekweitmeel en het bakpoeder boven een kom en meng dit door elkaar.
  • Doe de bananen, roomboter, geraspte wortel, amandelmelk en appelmoes in een blender en meng dit door elkaar tot je een egaal, oranjekleurig mengsel hebt.
  • Roer dit kort door het meel heen zodat alles goed is gemengd en verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes.
  • Bak de wortel muffins in 20-15 minuten gaar en laat ze volledig afkoelen.
  • Garneer de gezonde muffins vlak voor het serveren met een schepje kwark en wat vers fruit.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Suikervrije taart baby

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter