ontbijt tussendoortjes

Banaan met pindakaas en havermout

Banaan met pindakaas en havermout

De inspiratie voor dit fantastische receptje met banaan en pindakaas vond ik op Pinterest en inmiddels heb ik er al verschillende variaties op gemaakt. Ik ben echt verslaafd aan Pinterest en dan met name aan de pagina Eten en Drinken waar de hele dag door nieuwe populaire pins worden geplaatst op het gebied van Food. Ik probeer er niet dagelijks op te kijken want dan ben ik zo een half uur verder! Natuurlijk ben ik zelf ook te vinden op Pinterest, dit is mijn profiel. Banaan met pindakaas en havermout klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar als kind at je vast wel eens een broodje banaan met pindakaas :-) Dit recept is hier een ontzettend lekkere variant op, probeer het zeker een keer!

Onderstaand recept is een heerlijk ontbijtje, maar kan ook als gezond tussendoortje geserveerd worden. Ook een goede snack na het sporten trouwens, licht verteerbaar en met redelijk wat eiwitten. Omdat alleen een banaan voor mij niet genoeg vult als ik dit als ontbijt eet, serveer ik er altijd nog iets extra’s bij. Soms is dat een schepje yoghurt of kwark met wat fruit en honing, maar deze heerlijke combinatie van cottage cheese met blauwe bessen en kokos wil ik jullie zeker niet onthouden, zo lekker!

Recept banaan met pindakaas en havermout

(voor 1 persoon)

 • 1 banaan
 • 2 el pindakaas
 • 2 el havermout
 • 1 el chiazaad (of lijnzaad)
 • 3 el cottage cheese
 • 2 el blauwe bessen
 • 1/2 el geraspte kokos
 • Eventueel extra: klein handje noten (bv pecannoten, walnoten…)
 • Eventueel extra: 1 tl honing

Zo maak je de banaan met havermout en pindakaas

 • Snijd de banaan over de lengte doormidden, leg de helften banaan op een bordje en besmeer ze met pindakaas.
 • Strooi de havermout en chiazaad over de banaan. Eventueel kun je dit nog aanvullen met een handje gehakte noten voor wat extra crunch en een theelepeltje honing voor een extra zoetje.
 • Schep de cottage cheese op het bord en bestrooi met de blauwe bessen en de kokos. Serveer direct.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

 • Reply Ohmydish

  Wauww! Mooi hoor, pindakaas en banaan blijft toch altijd een hele goede combinatie!

  13 februari 2017 at 22:41
 • Reply Demi | StudioKOOK

  Wat een verwennerij, zo’n ontbijtje!

  13 februari 2017 at 07:58
 • Reactie achterlaten