Menu
ontbijt / tussendoortjes

Banaan met pindakaas en havermout

Banaan met pindakaas en havermout

De inspiratie voor dit fantastische receptje met banaan en pindakaas vond ik op Pinterest en inmiddels heb ik er al verschillende variaties op gemaakt. Ik ben echt verslaafd aan Pinterest en dan met name aan de pagina Eten en Drinken waar de hele dag door nieuwe populaire pins worden geplaatst op het gebied van Food. Ik probeer er niet dagelijks op te kijken want dan ben ik zo een half uur verder! Natuurlijk ben ik zelf ook te vinden op Pinterest, dit is mijn profiel. Banaan met pindakaas en havermout is een top-combinatie, lekker vullend!

Ontbijt of post-workout snack

Onderstaand recept is een heerlijk ontbijtje, maar is ook een goede snack na het sporten. Omdat alleen een banaan voor mij niet genoeg vult als ik dit als ontbijt eet, serveer ik er altijd nog iets extra’s bij. Soms is dat een schepje yoghurt of kwark met wat fruit en honing, maar deze heerlijke combinatie van cottage cheese met blauwe bessen en kokos wil ik jullie zeker niet onthouden, zo lekker!

Met name door de pindakaas is dit een calorierijk ontbijt, maar eens in de zoveel tijd moet dat kunnen. Liever wat lichter? Gebruik dan maar 1 eetlepel pindakaas in plaats van twee. Ook kun je de geraspte kokos en het lijnzaad/chiazaad weglaten.

Banaan met pindakaas en havermout

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: FruitDifficulty: Eenvoudig
Voor

1

persoon
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calorieën

631

kcal

Een lekkere snack of eenvoudig ontbijt: banaan met pindakaas en havermout. Wat cottage cheese erbij maakt dit gerechtje helemaal af.

Ingrediënten

  • 1 banaan

  • 2 el pindakaas

  • 2 el havermout

  • 1 el lijnzaad of chiazaad (optioneel)

  • 100 gr cottage cheese

  • 50 gr blauwe bessen

  • 1 el geraspte kokos

Bereiding

  • Snijd de banaan over de lengte doormidden, leg de helften banaan op een bordje en besmeer ze met pindakaas.
  • Strooi de havermout en lijnzaad over de banaan.
  • Schep de cottage cheese op het bord en bestrooi met de blauwe bessen en de kokos. Serveer direct.

Opmerkingen

  • Eventueel kun je de havermout-topping nog aanvullen met een handje gehakte noten voor wat extra crunch en een theelepeltje honing voor een extra zoetje.
  • Cottage cheese over? Dit is lekker als tussendoortje met een beetje peper en zout. Of roer het door een eitje en maak er een roerei mee.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Recept banaan met pindakaas

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

2 Reacties

  • Ohmydish
    13 februari 2017 at 22:41

    Wauww! Mooi hoor, pindakaas en banaan blijft toch altijd een hele goede combinatie!

    Reply
  • Demi | StudioKOOK
    13 februari 2017 at 07:58

    Wat een verwennerij, zo’n ontbijtje!

    Reply

Laat een reactie achter