ontbijt

Banaan pannenkoekjes met havermout

Banaan pannenkoekjes met havermout

Wauw, deze banaan pannenkoekjes zijn echt een powerstart van de dag! Hier houdt je het echt wel een paar uur op vol. Het liefst maak ik deze banaan pannenkoekjes op zondagochtend, want in het weekend slaan we eigenlijk altijd de lunch over. Een slechte gewoonte, dat weet ik, maar dat is er een beetje ingeslopen… Als ik deze pannenkoekjes maak, zit ik tot een uur of vier ‘s middags echt wel vol!

Ik vind deze banaan pannenkoekjes met havermout het allerlekkerst met een topping van spek & stroop maar dat is natuurlijk niet zo gezond :-) Om er echt healthy pannenkoekjes van te maken serveer je ze met yoghurt, fruit, noten of honing. Ook de topping die je op de foto ziet vind ik heel lekker: walnoten en een beetje maple syrup. Jum!

Recept banaan pannenkoekjes met havermout

voor 4-6 personen

  • 3 rijpe bananen
  • 6 eieren
  • 80 gr havermout
  • Snufje zout
  • Extra: 1 tl kaneel of speculaaskruiden

Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Doe de banaan erbij en meng goed fijn.

Meng de losgeklopte eieren, het zout en eventueel de kaneel of sleculaaskruiden erdoor.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak 3 pannenkoekjes tegelijk.

Wees voorzichtig met omdraaien, want de pannenkoekjes breken snel.

Serveer je banaan pannenkoekjes bijvoorbeeld met:

  • spek & stroop
  • ahornsiroop & walnoten (of andere noten)
  • vers fruit (aardbeien, blauwe bessen…)
  • yoghurt & honing
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

2 Comments

  • Reply Demi | StudioKOOK

    Heerlijk! En helemaal geen ingewikkeld recept.

    16 november 2016 at 12:38
  • Reply Eef

    Ze zien er heerlijk uit Sandra. Hoewel ik net m’n lunch op heb krijg ik hiervan zeker trek ;)

    16 november 2016 at 11:55
  • Reactie achterlaten