desserts

Banaan uit de oven met chocolade

Banaan uit de oven met chocolade

De prijs voor het meest fotogenieke toetje gaat het niet winnen, maar deze banaan uit de oven met chocolade, frambozen en kokos smaakt wel helemaal top! Extra fijn: qua voorbereidingstijd kost dit je vijf minuten en de bananen hoeven maar 10 minuten in de oven. Zo klaar dus! Niet alleen lekker als toetje, maar ook tussendoor is dit gerechtje heel erg lekker. Tip: maak de bananen in de zomer klaar op de BBQ!

Banaan uit de oven met chocolade

0 from 0 votes
Course: ToetjeCuisine: Uit de ovenDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

162

kcal

Een wel heel lekkere manier om je stukje fruit te eten: vul een banaan met stukjes chocolade en frambozen. Even in de oven en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 40 gr pure chocolade

  • 10 frambozen

  • 1 el geraspte kokos

Bereiding

  • Snijd de bananen in de kromming in de lengte in. Snijd tot onderin de banaan, maar zorg dat de schil heel blijft. Leg de bananen in een ovenschaal of een vel aluminiumfolie.
  • Hak de pure chocolade in kleine blokjes en vul de bananen ermee.
  • Verdeel de frambozen over de bananen en bak de bananen 10-15 minuten in de oven, zodat de schil zwart wordt en de chocolade goed smelt.
  • Garneer de bananenbootjes met de geraspte kokos en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Tip: in de zomer kun je deze bananenbootjes ook op de bbq klaarmaken.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten