Menu
desserts

Banaan uit de oven met chocolade

Banaan uit de oven met chocolade

De prijs voor het meest fotogenieke toetje gaat het niet winnen, maar deze banaan uit de oven met chocolade, frambozen en kokos smaakt wel helemaal top! Extra fijn: qua voorbereidingstijd kost dit je vijf minuten en de bananen hoeven maar 10 minuten in de oven. Zo klaar dus! Niet alleen lekker als toetje, maar ook tussendoor is dit gerechtje heel erg lekker.

Makkelijk toetje

Ik vind het moeilijk om een toetje te bedenken dat nóg makkelijker te maken is dan deze banaan met chocolade uit de oven…. Ik bedoel: je snijdt een banaan open en vult deze met stukjes chocolade en frambozen. Even de oven in, nog wat geraspte kokos over en je kunt aanvallen. Makkelijker dan dit wordt het niet!

Banaan met chocolade van de BBQ

Zelf maak ik deze banaan met chocolade in de oven, maar in de zomer is dit ook een heerlijk toetje van de BBQ! Je kunt ze dan verder op dezelfde manier bereiden, alleen verwarm je ze op de barbecue in plaats van in de oven.

Banaan uit de oven met chocolade
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Banaan uit de oven met chocolade

0 from 0 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: Uit de ovenNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oventijd

10

minutes
Calorieën

162

kcal

Een wel heel lekkere manier om je stukje fruit te eten: vul een banaan met stukjes chocolade en frambozen. Even in de oven en smullen maar!

Ingrediënten

  • 2 bananen

  • 40 gr pure chocolade

  • 10 frambozen

  • 1 el geraspte kokos

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bananen in de kromming in de lengte in. Snijd tot onderin de banaan, maar zorg dat de schil heel blijft. Leg de bananen in een ovenschaal of een vel aluminiumfolie.
  • Hak de pure chocolade in kleine blokjes en vul de bananen ermee.
  • Verdeel de frambozen over de bananen en bak de bananen 10-15 minuten in de oven, zodat de schil zwart wordt en de chocolade goed smelt.
  • Garneer de bananenbootjes met de geraspte kokos en serveer meteen.

Opmerkingen

  • Tip: in de zomer kun je deze bananenbootjes ook op de bbq klaarmaken.
Recept banaan uit de oven

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

2 Reacties

  • Willemijn
    17 augustus 2020 at 20:11

    Hoe hoog zet je de oven?

    Reply
    • Sandra
      18 augustus 2020 at 07:08

      Hey Willemijn, wat suf dat ik dat ben vergeten te melden in het recept… Ik heb het direct toegevoegd (180 graden). Bedankt voor het melden!

      Reply

Laat een reactie achter