De prijs voor het meest fotogenieke toetje gaat het niet winnen, maar deze banaan uit de oven met chocolade, frambozen en kokos smaakt wel helemaal top! Extra fijn: qua voorbereidingstijd kost dit je vijf minuten en de bananen hoeven maar 10 minuten in de oven. Zo klaar dus! Niet alleen lekker als toetje, maar ook tussendoor is dit gerechtje heel erg lekker.
Makkelijk toetje
Ik vind het moeilijk om een toetje te bedenken dat nóg makkelijker te maken is dan deze banaan met chocolade uit de oven…. Ik bedoel: je snijdt een banaan open en vult deze met stukjes chocolade en frambozen. Even de oven in, nog wat geraspte kokos over en je kunt aanvallen. Makkelijker dan dit wordt het niet!
Banaan met chocolade van de BBQ
Zelf maak ik deze banaan met chocolade in de oven, maar in de zomer is dit ook een heerlijk toetje van de BBQ! Je kunt ze dan verder op dezelfde manier bereiden, alleen verwarm je ze op de barbecue in plaats van in de oven.
Nog zo’n lekker bbq toetje zijn deze smores (biscuitjes, chocolade en marshmallow).

Banaan uit de oven met chocolade
Ingrediënten
- 2 bananen
- 40 gr pure chocolade
- 10 frambozen
- 1 el geraspte kokos
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de bananen in de kromming in de lengte in. Snijd tot onderin de banaan, maar zorg dat de schil heel blijft. Leg de bananen in een ovenschaal of een vel aluminiumfolie.
- Hak de pure chocolade in kleine blokjes en vul de bananen ermee.
- Verdeel de frambozen over de bananen en bak de bananen 10-15 minuten in de oven, zodat de schil zwart wordt en de chocolade goed smelt.
- Garneer de bananenbootjes met de geraspte kokos en serveer meteen.
Notities
Voedingswaarden

2 Reacties
Willemijn
17 augustus 2020 at 20:11Hoe hoog zet je de oven?
Sandra
18 augustus 2020 at 07:08Hey Willemijn, wat suf dat ik dat ben vergeten te melden in het recept… Ik heb het direct toegevoegd (180 graden). Bedankt voor het melden!