zoet

Bananenbrood met cheesecake-laag

Bananenbrood met cheesecakel aag

Bananenbrood met cheesecake? Jazeker! Ik bedoel: bananenbrood is heerlijk. Cheesecake is heerlijk. Dus waarom die twee niet combineren? Dat deed ik dan ook in dit recept voor cheesecake – bananenbrood. Twee lagen bananabread met een romige cheesecake-laag ertussen! Het leuke aan bananenbrood is dat je olie gebruikt in plaats van boter. Ik vind het persoonlijk namelijk altijd een gedoe met bakken dat je eerst moet zorgen dat je boter op kamertemperatuur is voordat je het kunt gebruiken. Dat is in dit recept dus niet het geval, met de olie kun je direct aan de slag. Het is trouwens wel handig als de roomkaas voor de cheesecake-laag op kamertemperatuur is, dat mixt een stuk makkelijker.

Recept bananenbrood met cheesecake-laag

Voor het bananenbrood

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gr lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr bloem
  • 5 el zonnebloemolie
  • 8 gr bakpoeder

Voor de cheesecake-laag

  • 200 gr mon chou of andere roomkaas
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gr kristalsuiker
  • 6 el bloem

Zo maak je het bananenbrood met cheesecake

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een cakevorm in met boter of zonnebloemolie.
  • Meng de eieren met de suiker en de olie tot een glad mengsel.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en een snufje zout toe en meng alles door elkaar.
  • Prak de bananen zo glad mogelijk en roer dit voorzichtig door het deeg met een spatel. Giet de helft van het beslag in de cakevorm.
  • Klop de mon chou los met de eieren.
  • Voeg de vanille en de suiker toe en mix goed door. Roer ten slotte de bloem erdoor en giet het cheesecake-mengsel over het beslag.
  • Giet nu de rest van het banana bread beslag in de vorm en bak het cheesecake bananenbrood in ca 50 minuten gaar. Laat even afkoelen in de vorm voordat je het bananenbrood eruit haalt!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra Of laat een berichtje achter in de comments. Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Previous Post Next Post

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten