Menu
desserts

Bananenpudding met zoute karamel

Bananenpudding

Hoe ik inspiratie opdoe voor het maken van mijn recepten? Waar niet eigenlijk… Maar de meeste inspiratie haal ik toch wel uit kooktijdschriften, kookboeken en Pinterest. Zo heb ik al een hele tijd een abonnement op het kooktijdschrift Delicious. Toch wel een van de allerleukste tijdschriften. Nadat ik een editie heb gelezen, scheur ik de recepten die ik wil maken, uit, en stop deze in mijn receptenmap. Je kunt je er wellicht een voorstelling van maken hoe dik die map is, als je bedenkt dat ik dit al sinds mijn 18e doe… Ze zijn overigens wel netjes gesorteerd op voor- hoofd- nagerechten, koekjes&taarten, ontbijt&lunch en ga zo maar door. Haha, beetje neurotisch misschien maar ik vind het heerlijk om iedere vrijdagavond met deze map te gaan zitten om te bedenken wat ik de komende week op tafel ga zetten.

Salted caramel pudding

Maar goed, ik ben compleet afgedwaald, laten we het eens over dit recept voor bananenpudding met zoute karamel gaan hebben. Dit recept is een van de pareltjes die al heel lang lag te wachten in mijn receptenmap. Het is een recept uit Delicious en volgens mij is het letterlijk al een paar jaar oud. Maar tijdens een druilerig weekend had ik eindelijk zin om dit machtige comfortfood toetje te maken. En tja, toen kreeg ik een beetje spijt. Waarom, waarom heb ik dit nooit eerder gemaakt. Want wauw, deze bananenpudding is echt waan-zin-nig lekker. Een heerlijk zoete bananenpudding met een cake-achtige structuur, die aan de randen heerlijk ‘klef’ is door de zoute-karamelsaus. Please, ga dit maken! Het recept is voor 6 personen, maar als je een beetje je best doet krijg je deze portie ook met zijn vieren wel op ;-)

Bananenpudding met zoute karamel
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Bananenpudding met zoute karamel

0 from 0 stemmen
Gang: ToetjeKeuken: FeestelijkNiveau: Eenvoudig
Voor

6

personen
Voorbereiding

15

minutes
Oventijd

30

minutes
Calorieën

407

kcal

Een lekker en makkelijk te maken toetje: bananenpudding met zoute karamelsaus uit de oven.

Ingrediënten

 • Voor de bananenpudding
 • 125 gr bloem

 • 120 gr fijne kristalsuiker

 • 1 el bakpoeder

 • 1 snufje zout

 • 1 banaan

 • 60 ml volle melk

 • 1 ei

 • 1 tl vanille-essence

 • 85 gr roomboter

 • Voor de zoute-karamelsaus
 • 140 gr donkerbruine basterdsuiker

 • 4 el stroop

 • 1 snuf grof zeezout

 • 250 ml water

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat klaar met bakpapier, en een ovenrooster.
 • Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Meng met de suiker en een snufje zout.
 • Prak de banaan en voeg deze samen met de melk, het losgeklopte ei en de vanille-essence toe. Smelt de roomboter en roer alles goed door elkaar.
 • Vet een ovenschaal (of 6 kleine schaaltjes) in met boter en giet het beslag in de schaal.
  Maak nu de karamelsaus: doe de suiker met de stroop, het zeezout en het water in een pannetje en breng aan de kook. Schenk de saus voorzichtig uit over de bananenpudding. Dit ziet er een beetje raar uit maar in de oven zal de saus zich vanzelf mengen met de pudding, en aan de onderkant van de pudding vormt zich een laagje karamelsaus.
 • Zet de pudding op het ovenrooster en plaats de bakplaat met bakpapier eronder tegen eventueel overkoken van de saus. Zet de bananenpudding 30-35 minuten in de oven, tot hij in het midden stevig aanvoelt. Als je eenpersoons schaaltjes gebruikt is de pudding wat eerder klaar, check na 20 minuten even of de pudding stevig genoeg is en bak anders nog even verder. Je kunt de pudding eventueel serveren met vanille-ijs.

Opmerkingen

 • Tip: dit recept is ook heel handig om een overrijpe banaan in weg te werken.

Bewaar dit recept op Pinterest:

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

2 Reacties

 • Eef
  19 juni 2016 at 18:57

  Tja wat zal ik eens zeggen Sandra? Dit ziet er toch gewoon hemels uit! Bananenpudding met zoute karamel…. man o man o man.. dit MOET ik maken :D

  Reply
 • Es
  18 juni 2016 at 09:29

  Ik ben ook dol op tijdschriften etc, maar echt het loopt hier de spuigaten uit…. O.o
  Ik ben van plan alles maar digitaal op te gaan slaan, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het daar ook al de spuigaten uitloopt! hahaha

  Reply

Laat een reactie achter