Menu
sausjes

Basisrecept pizzasaus

Pizzasaus

Wedden dat je dit basisrecept voor pizzasaus er steeds weer bij gaat pakken? Het is namelijk super makkelijk om te maken en een heerlijke basis om een zelfgemaakte pizzabodem mee te beleggen. Kleine tip: maak meteen meerdere porties en vries ze in, dan hoef je de saus alleen nog maar even te ontdooien als je aan de slag wilt. Als basis voor dit pizzasaus recept gebruik je sugo, knoflook, ui en wat kruiden. Heel simpel!

Sugo, wat is dat?

Sugo? Yes, sugo! Dat is niets meer dan een gladde tomatensaus. In Italië wordt het heel veel gebruikt als basis voor recepten. Het vormt ook de basis voor dit recept voor pizzasaus. Vaak is sugo die je kant en klaar koopt al gezouten, dus het is belangrijk dat je de pizzasaus zelf even goed proeft en niet direct teveel zout toevoegt.

Basisrecept pizzasaus

0 from 0 votes
Course: SausCuisine: ItaliaansDifficulty: Eenvoudig
Voor ca

3

pizza’s
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

94

kcal

Een fijn basisrecept om altijd bij de hand te hebben: zo maak je zelf pizzasaus. Dit recept is voldoende om 3 pizza’s met een diameter van 24 cm te besmeren.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook

  • 1 ui

  • 400 gr sugo

  • 1 tl bruine basterdsuiker

  • 1 tl tijm

  • 2 tl oregano

  • zout

Bereiding

  • Snijd de knoflook en de ui fijn en fruit deze 5 minuten heel zacht aan in wat olie. Ze mogen niet verkleuren.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat de saus 5 minuten zacht pruttelen. Proef en breng de saus op smaak met zout indien nodig.
  • Laat de pizzasaus afkoelen en bewaar hem in een brandschone glazen pot in de koelkast tot gebruik.

Opmerkingen

  • De saus is in de koelkast nog een dag of 3 houdbaar.
Recept pizzasaus

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter