Beef Wellington vind ik misschien wel een van de lekkerste vleesgerechten die er is. Deze Beef Wellington maak je met herfstige ingrediënten: champignons, tijm…. Ontzettend lekker. En ondanks dat dit een indrukwekkend vleesgerecht is waarmee je tijdens bijvoorbeeld Kerst zeker indruk gaat maken, is zo’n stuk vlees in bladerdeeg verrassend makkelijk te maken. Je kunt het vlees en de groenten de dag ervoor al braden, dat is alleen maar beter want dan zijn de ingrediënten goed koud, waardoor je Wellington beter lukt! Ik geef je trouwens nog meer tips om dit gerecht goed te bereiden, want dat lukt niet altijd. Zoals je misschien op de foto wel kunt zien, werd juist toen ik het gerecht voor de foto ging maken, mijn bladerdeeg niet goed gaar. Gelukkig weet ik waar het door kwam en geef ik jou tips om dit te voorkomen!
Welk vlees voor Beef Wellington?
Officieel maak je een Beef Wellington met ossenhaas, maar ik gebruikte voor deze versie een rosbief. Je zou ook varkenshaas kunnen gebruiken.
Tips om je vlees in bladerdeeg nóg lekkerder te maken:
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat braden.
- Zorg dat het vlees en de groenten zo koud mogelijk zijn, voordat je het gaat verwerken in het bladerdeeg.
- Zorg voor vers bladerdeeg, het bladerdeeg dat ik voor deze foto heb gebruikt, had ik niet goed verpakt en weer in de vriezer gedaan. Daardoor droogt het uit, daardoor kun je er niet goed mee werken. Je ziet ook dat ik een te dikke laag bladerdeeg heb gebruikt en daardoor werd de Wellington ook niet goed gaar.
- Bestrooi de bakplaat met wat paneermeel, dit neemt eventueel vocht op en zo wordt je Wellington ook aan de onderkant knapperig.
- Maak een ‘schoorsteentje’ in het deeg door een pijpje van aluminiumfolie in je Wellington te steken, zo kan waterdamp ontsnappen en scheurt je bladerdeeg niet.
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
4 Reacties
Eef
8 april 2015 at 20:58Wauw! Deze ziet er echt té lekker uit. Mooie foto trouwens :)
Sandra
10 april 2015 at 18:08Dankjewel!
Anne-Marie
7 april 2015 at 20:48Ik heb mij hier lang geleden een keer aan gewaagd maar kan me herinneren dat ik het toen heel lekker vond. Misschien binnenkort maar eens in de herkansing! Al heb ik er wel een beetje een kerst-gevoel bij :)
Sandra
10 april 2015 at 18:07Haha, inderdaad een beetje een recept voor Kerst, wij aten hem nu een keer met Pasen ;-) Maar eigenlijk altijd lekker, zo’n Beef Wellington!