Beef Wellington vind ik misschien wel een van de lekkerste vleesgerechten die er is. Deze Beef Wellington maak je met herfstige ingrediënten: champignons, tijm…. Ontzettend lekker. En ondanks dat dit een indrukwekkend vleesgerecht is waarmee je tijdens bijvoorbeeld Kerst zeker indruk gaat maken, is zo’n stuk vlees in bladerdeeg verrassend makkelijk te maken.
Voorbereiding


Je kunt het vlees en de groenten de dag ervoor al braden, dat is alleen maar beter want dan zijn de ingrediënten goed koud, waardoor je Wellington beter lukt! Ik geef je trouwens nog meer tips om dit gerecht goed te bereiden, want dat lukt niet altijd. Gelukkig weet ik waar het door kwam en geef ik jou tips om dit te voorkomen!
Welk vlees voor Beef Wellington?


Officieel maak je een Beef Wellington met ossenhaas, maar ik gebruikte voor deze versie een diamanthaas naar aanleiding van een tip van mijn slager. Dit is namelijk de helft goedkoper dan ossenhaas! Je kunt ook rosbief of varkenshaas kunnen gebruiken. In dat laatste geval is het dan natuurlijk geen beef Wellington meer ;-)
Kerst bijgerechten


Ik gok zomaar dat je dit recept voor de feestdagen gaat klaarmaken. Daarom een paar tips voor wat feestelijke bijgerechten bij dit heerlijke Beef Wellington recept: aardappelgratin, haricots verts met spek en wortels met honing uit de oven.
Tips om je vlees in bladerdeeg nóg lekkerder te maken:
- Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat braden.
- Zorg dat het vlees en de groenten zo koud mogelijk zijn, voordat je het gaat verwerken in het bladerdeeg.
- Zorg voor een rol vers bladerdeeg, dat werkt een stuk makkelijker dan plakjes uit de vriezer.
- Zorg dat de groenten echt volledig zijn drooggebakken, anders wordt het bladerdeeg niet gaar.
- Bestrooi de bakplaat met wat paneermeel, dit neemt eventueel vocht op en zo wordt je Wellington ook aan de onderkant knapperig.
- Maak een ‘schoorsteentje’ in het deeg door een pijpje van aluminiumfolie in je Wellington te steken, zo kan waterdamp ontsnappen en scheurt je bladerdeeg niet. Dat ziet er zo uit:


Beef Wellington recept
Zo, hopelijk heb ik er met deze tips voor gezorgd dat jouw Beef Wellington wel helemaal lukt zoals het hoort. Aan de slag dan maar, hier komt het recept voor Beef Wellington met champignons en tijm.
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


4 Reacties
Eef
8 april 2015 at 20:58Wauw! Deze ziet er echt té lekker uit. Mooie foto trouwens :)
Sandra
10 april 2015 at 18:08Dankjewel!
Anne-Marie
7 april 2015 at 20:48Ik heb mij hier lang geleden een keer aan gewaagd maar kan me herinneren dat ik het toen heel lekker vond. Misschien binnenkort maar eens in de herkansing! Al heb ik er wel een beetje een kerst-gevoel bij :)
Sandra
10 april 2015 at 18:07Haha, inderdaad een beetje een recept voor Kerst, wij aten hem nu een keer met Pasen ;-) Maar eigenlijk altijd lekker, zo’n Beef Wellington!