weekendgerechten

Beef Wellington

Beef Wellington

Beef Wellington vind ik misschien wel een van de lekkerste vleesgerechten die er is. Hoewel de lente er aan zit te komen, maakte ik deze Beef Wellington met herfstige ingrediënten: champignons, tijm en rauwe ham. Zo vind ik ‘m nu eenmaal het lekkerst en ook in de lente eet ik hem graag zo!

Officieel maak je een Beef Wellington met ossenhaas, maar ik gebruikte voor deze versie een rosbief. Je zou ook varkenshaas kunnen gebruiken.

Tips om je Beef Wellington nóg lekkerder te maken:

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat braden.
  • Zorg dat het vlees en de groenten zo koud mogelijk zijn, voordat je het gaat verwerken in het bladerdeeg.
  • Bestrooi de bakplaat met wat paneermeel, dit neemt eventueel vocht op en zo wordt je Wellington ook aan de onderkant knapperig.
  • Maak een ‘schoorsteentje’ in het deeg door een pijpje van aluminiumfolie in je Wellington te steken, zo kan waterdamp ontsnappen en scheurt je bladerdeeg niet.

Recept Beef Wellington

(voor 2 personen)

  • 1 rosbief van ca 300 gr (ik gebruikte die van Koop een Koe)
  • 1 el olie
  • 25 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1 tl tijmblaadjes
  • peper
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr rauwe ham
  • 1 eidooier

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en dep het goed droog.

Verhit de olie en boter in een braadpan en bak het vlees ca 2-3 minuten aan elke kant zodat het mooi geschroeid is.

Snijd de knoflook, ui en champignons klein en bak deze tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met de tijm en flink wat peper.

Zet het vlees en de groenten koud weg.

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol met behulp van een deegroller uit tot een lap. Bestrooi een bakplaat met wat paneermeel en leg de deeglap erop.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de plakken rauwe ham over het deeg en vervolgens het champignonmengsel. Leg nu het vlees erop en pak je Beef Wellington in. Eventueel kun je het pakketje nog versieren met vormpjes van bladerdeeg. (zelf ben ik hier totaal geen held in en vouw ik het bladerdeeg in een soort van stervorm dicht…)

Kluts de eidooier en bestrijk de Beef Wellington ermee, dit zorgt straks voor een mooi glanslaagje en je pakketje wordt er mooi goudbruin van.

Bak de Beef Wellington in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Lekker om hierbij te serveren: gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

  • Reply kredit laptop zyrex

    Yes, those glimpses of His uncontainable, and unfathomable love…such grace and mercy…thank you for giving us a glimpse into your beautiful heart, Elizabeth blessed by the glimpse

    25 november 2016 at 13:38
  • Reply Eef

    Wauw! Deze ziet er echt té lekker uit. Mooie foto trouwens :)

    8 april 2015 at 20:58
    • Reply Sandra

      Dankjewel!

      10 april 2015 at 18:08
  • Reply Anne-Marie

    Ik heb mij hier lang geleden een keer aan gewaagd maar kan me herinneren dat ik het toen heel lekker vond. Misschien binnenkort maar eens in de herkansing! Al heb ik er wel een beetje een kerst-gevoel bij :)

    7 april 2015 at 20:48
    • Reply Sandra

      Haha, inderdaad een beetje een recept voor Kerst, wij aten hem nu een keer met Pasen ;-) Maar eigenlijk altijd lekker, zo’n Beef Wellington!

      10 april 2015 at 18:07

    Reactie achterlaten