weekendgerechten

Beef Wellington met champignons en tijm

Beef Wellington

Beef Wellington vind ik misschien wel een van de lekkerste vleesgerechten die er is. Deze Beef Wellington maak je met herfstige ingrediënten: champignons, tijm…. Ontzettend lekker. En ondanks dat dit een indrukwekkend vleesgerecht is waarmee je tijdens bijvoorbeeld Kerst zeker indruk gaat maken, is zo’n stuk vlees in bladerdeeg verrassend makkelijk te maken. Je kunt het vlees en de groenten de dag ervoor al braden, dat is alleen maar beter want dan zijn de ingrediënten goed koud, waardoor je Wellington beter lukt!

Welk vlees voor Beef Wellington?

Officieel maak je een Beef Wellington met ossenhaas, maar ik gebruikte voor deze versie een rosbief. Je zou ook varkenshaas kunnen gebruiken.

Tips om je vlees in bladerdeeg nóg lekkerder te maken:

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat braden.
  • Zorg dat het vlees en de groenten zo koud mogelijk zijn, voordat je het gaat verwerken in het bladerdeeg.
  • Bestrooi de bakplaat met wat paneermeel, dit neemt eventueel vocht op en zo wordt je Wellington ook aan de onderkant knapperig.
  • Maak een ‘schoorsteentje’ in het deeg door een pijpje van aluminiumfolie in je Wellington te steken, zo kan waterdamp ontsnappen en scheurt je bladerdeeg niet.

Recept Beef Wellington

(voor 2 personen)

  • 1 rosbief van ca 300 gr (ik gebruikte die van Koop een Koe)
  • 1 el olie
  • 25 gr boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 1 tl tijmblaadjes
  • peper
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je Beef Wellington met champignons en tijm

  • Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is en dep het goed droog.
  • Verhit de olie en boter in een braadpan en bak het vlees ca 2-3 minuten aan elke kant zodat het mooi geschroeid is.
  • Snijd de knoflook, ui en champignons klein en bak deze in het overgebleven bakvet. Breng op smaak met tijm, flink wat peper en een beetje zout en schud het mengsel af en toe om tot het vocht verdampt is.
  • Laat het vlees en de groenten helemaal afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het bladerdeeg ontdooien en rol met behulp van een deegroller uit tot een lap. Bestrooi een bakplaat met wat paneermeel en leg de deeglap erop.
  • Verdeel een beetje paneermeel over het midden van het deeg en verdeel daar vervolgens het champignonmengsel over. Leg nu het vlees erop en pak je Beef Wellington in. Eventueel kun je het pakketje nog versieren met vormpjes van bladerdeeg. (zelf ben ik hier totaal geen held in en vouw ik het bladerdeeg in een soort van stervorm dicht…)
  • Kluts het ei en bestrijk de Beef Wellington ermee, dit zorgt straks voor een mooi glanslaagje en je pakketje wordt er mooi goudbruin van.
  • Bak de Beef Wellington in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Lekker om hierbij te serveren: gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Heb je dit recept gemaakt? Tag me via Facebook, Instagram of Twitter of gebruik de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

5 Comments

  • Reply kredit laptop zyrex

    Yes, those glimpses of His uncontainable, and unfathomable love…such grace and mercy…thank you for giving us a glimpse into your beautiful heart, Elizabeth blessed by the glimpse

    25 november 2016 at 13:38
  • Reply Eef

    Wauw! Deze ziet er echt té lekker uit. Mooie foto trouwens :)

    8 april 2015 at 20:58
    • Reply Sandra

      Dankjewel!

      10 april 2015 at 18:08
  • Reply Anne-Marie

    Ik heb mij hier lang geleden een keer aan gewaagd maar kan me herinneren dat ik het toen heel lekker vond. Misschien binnenkort maar eens in de herkansing! Al heb ik er wel een beetje een kerst-gevoel bij :)

    7 april 2015 at 20:48
    • Reply Sandra

      Haha, inderdaad een beetje een recept voor Kerst, wij aten hem nu een keer met Pasen ;-) Maar eigenlijk altijd lekker, zo’n Beef Wellington!

      10 april 2015 at 18:07

    Reactie achterlaten