Beenham uit de oven met honing/sinaasappelsaus. Hmmm, zo’n groot stuk vlees dat staat haast synoniem aan kerst vind je niet? Hoewel er tegenwoordig natuurlijk steeds meer vegetarische gerechten op tafel komen tijdens de feestdagen, blijft zo’n beenham uit de oven toch ook wel erg feestelijk. En het leuke is: het is helemaal niet moeilijk te maken!
Weinig werk, groots effect!


Deze beenham met sinaasappelsaus ziet er misschien indrukwekkend uit, maar het kost je maar een paar minuten om hem klaar te maken en daarna doet de oven het werk. Goed, je moet nog wel even elk kwartier de ham met honing-sinaasappelsaus bedruipen maar dat is zo gepiept, kun je ondertussen mooi de rest van de voorbereidingen voor het kerstdiner afmaken.
Makkelijk Kerst-recept: beenham uit de oven


Goed, dit is dus een lekker makkelijk recept voor Kerst! Wil je nog wat ideetjes om bij de beenham met honing-sinaasappelsaus te serveren? Neem dan eens een kijkje bij mijn andere kerst-recepten. Zelf serveerde ik de ham met knoflook-aardappeltjes uit de oven (die ik tegelijkertijd bakte) en groene asperges. Deze boontjes met spek zijn ook een fijn bijgerecht. Pommes duchesses zijn er ook erg lekker bij, of een aardappelgratin.
Een kleine waarschuwing


Tip: waarschijnlijk overbodig om te vermelden, maar de kruidnagels zijn niet eetbaar. Je kunt ze verwijderen voor het serveren, maar het ziet er wel mooi uit. Je kunt ze er ook inlaten en je gasten ze zelf laten verwijderen. Een restje beenham is trouwens erg lekker op brood de volgende dag!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
1 Reactie
Michelle
23 december 2020 at 11:33Op hoeveel graden moet de oven?