Brood, ben jij er ook zo gek op? Maar wel het liefst een lekker belegd broodje, iedere dag een bammetje ham of kaas gaat ook vervelen. Nu ik deze week weer aan het werk ga na mijn zwangerschapsverlof is dit artikel in ieder geval voor mezelf heel relevant, maar zelf kun je misschien ook wel wat broodbeleg-inspiratie gebruiken? Daarom heb ik een paar van mijn favoriete combi’s broodbeleg voor jullie op een rij gezet.
Tips om broodjes te beleggen


Eiersalade
Vegetarisch broodbeleg
- Avocado, tomaat en pecorino
- Avocado, feta en pijnboompitten
- Appel/perenstroop, gorgonzola en cress
- Zelfgemaakte eiersalade
- Hummus en geraspte wortel
- Mozarella, tomaat, basilicum en avocado
- Kaas en een salade van geraspte wortel gemengd met wat mayonaise, crème fraîche, citroensap, zout en peper
- Zelfgemaakte notenspread (dit is ook heel lekker op een plak bananenbrood!)
Broodjes beleggen met vlees


Kip-kerrie salade
- Hummus en plakjes gerookte kipfilet
- Heks’nkaas, kipfilet, avocado (of komkommer), zout en peper
- Rookvlees en ei(ersalade)
- Rosbief en citroenmayonaise
- Rosbief en tonijnsalade
- Rucola, tomaat en plakjes ossenworst die je besmeert met een beetje Heks’nkaas
- Rucola, rauwe ham, mozzarella en pesto
- Rucola, rosbief, pesto, parmezaanse kaas en pijnboompitjes
- Zelfgemaakte kip-kerriesalade
Broodjes beleggen met vis
- Zelfgemaakte tonijnsalade
- Roomkaas, gerookte zalm en dille
Heb jij nog goede tips om broodjes te beleggen? Laat het me weten in de comments!
Nog geen reacties