Menu
lunch

Tips om broodjes te beleggen

Eiersalade zelf maken

Brood, ben jij er ook zo gek op? Maar wel het liefst een lekker belegd broodje, iedere dag een bammetje ham of kaas gaat ook vervelen. Nu ik deze week weer aan het werk ga na mijn zwangerschapsverlof is dit artikel in ieder geval voor mezelf heel relevant, maar zelf kun je misschien ook wel wat broodbeleg-inspiratie gebruiken? Daarom heb ik een paar van mijn favoriete combi’s broodbeleg voor jullie op een rij gezet.

Tips om broodjes te beleggen

Eiersalade zelf maken
Eiersalade

Vegetarisch broodbeleg

De keuze in vegetarisch broodbeleg wordt steeds groter. In het schap met broodbeleg kun je steeds meer vegetarische alternatieven vinden voor bekend broodbeleg. Denk aan vegetarische kip-kerrie salade, vegetarische paté, verschillende soorten vega worst….

Maar het allerlekkerste blijft natuurlijk een broodje met vers beleg, al dan niet zelfgemaakt. Als je een vegetarisch broodje wilt eten, denk dan eens aan deze opties:

Kip-kerrie salade
Kip-kerrie salade

Broodjes beleggen met vlees

Ook vlees blijft populair als broodbeleg. Natuurlijk de talloze soorten vleeswaren, maar ook broodsalades met vlees erin blijven heel populair. Deze combinaties zijn altijd een succes hier in huis:

Broodjes beleggen met vis

Een lekkere vissalade is heerlijk als broodbeleg. Natuurlijk kun je deze kant en klaar kopen, maar persoonlijk vind ik die salades vaak erg vettig. Je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken, zo maak je ze helemaal naar je eigen smaak. En ook met verse vis kun je heerlijke belegde broodjes maken. Een paar tips:

Heb jij nog goede tips om broodjes te beleggen? Laat het me weten in de comments!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter