Menu
tips & trucs

De beste kooktips van foodbloggers

Misschien heb je ook wel goede keukentips? Of ben je er juist naar op zoek? Ik heb zelf wel een paar handige trucjes maar ik besloot om ook eens de experts om raad te vragen. Ik plaatste een oproepje in de Foodbloggers-Facebook groep en daar kwamen hele leuke tips naar voren, die ik graag met jullie deel:

Bakblik invetten

De eerste tip komt van bakkoningin Ellouisa van ellouisacooking.nl: Mijn allerbeste tip is voor het invetten van een bakblik. Maak een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem. Smeer je bakvorm hiermee in en je hebt gegarandeerd nooit meer vastgeplakte baksels!

Baking soda

Er zijn wel 100 manieren om baking soda te gebruiken, al dan niet in de keuken! Eva van eefkooktzo.nl laat in dit artikel zien dat je baking soda o.a. heel goed kunt gebruiken om vlees mals te krijgen!

Boter snel zacht maken

Mij overkomt het zo vaak: ik wil nú een taart bakken maar dan moet je eerst wachten tot de boter een keer zacht wordt… Met dit handige trucje van Helen van handmadehelen.nl is dit verleden tijd! Ze geeft er ook nog drie andere tips bij.

Ei pocheren

Gereon van gereonskeukenthuis.nl geeft als tip om een eitje te pocheren in folie. Inderdaad een heel fijne tip die altijd werkt! Ik schreef er ook al eens een artikel over zo wordt eieren pocheren een eitje!

Gember schillen

Gember schillen met een theelepel! Je haalt alleen het dunne schilletje eraf, echt ideaal.

Tip van Vivian – stayaliveandcooking.com

Knoflookadem

Ai, iedereen heeft er wel eens last van: knoflookadem! Hanneke van culinea.n geeft handige tips om een knoflookadem tegen te gaan.

Kokosnoot kraken

Wij pakten er thuis altijd de boormachine bij (echt waar!) maar Carola van carolabaktzoethoudertjes.nl laat zien dat je een kokosnoot ook op een andere manier open kunt krijgen.

Kokosolie smelten

Wil je kokosolie niet smelten in de magnetron en er ook geen pannetje voor vies maken? Simone van eetspiratie.nl legt uit hoe je op een andere makkelijke manier kokosolie kunt smelten.

Kooktips

Het aantal kooktips op de blog van Marlon (lekkeretenmetmarlon.nl) is haast niet te tellen, maar lees ze zeker even door want er zitten heel handige tips bij: kooktips van Marlon.

Pizza knippen

Pizza eten met mes en vork? Welnee! Joëlle van huisvanbelle.nl pakt er gewoon een schaar bij, slim!

Tijdgebrek

Annelies van eenlepeltjelekkers.be heeft véél tips online staan! Zo geeft ze 5 tips om koken bereikbaarder te maken en geeft ze ook nog 5 handige tips om sneller te kunnen koken. Super handig!

Tomaten pellen

Tomaten pellen een rottig klusje? Nee hoor. Eva van eefkooktzo.nl laat zien dat tomaten pellen helemaal niet zo moeilijk is.

Vanillesuiker maken

Vanillepeulen gebruikt? Niet weggooien! Je maakt er in een handomdraai heerlijke vanillesuiker mee. Judith van myfoodblog.nl vertelt je hoe makkelijk (en lekker!) dat is.

2 Reacties

 • Carola
  29 maart 2017 at 14:08

  Grappig, er valt nog zoveel te leren. Bedankt voor de leuke tips en voor het plaatsen van mijn tip :) Groetjes Carola

  Reply
 • Eef
  29 maart 2017 at 05:50

  Goede tips! Dat schillen van gember met een lepeltje heb ik geprobeerd en: ideaal! Dankjewel ook voor het plaatsen van mijn tips :)

  Reply

Laat een reactie achter