tussendoortjes

Bevroren banaan met chocolade

Bevroren banaan met chocolade

Dit is zo’n leuk receptje! Lekker simpel ook. Deze bevroren banaan met chocolade doet het goed als tussendoortje, maar is ook super als toetje. Ga vooral lekker los en maak zelf een combinatie van banaan, chocolade en een topping die jij zelf het lekkerste vindt. Ik geef je natuurlijk wel een paar ideeën:

  • Pure chocolade en kokos
  • Melkchocolade en zeezout
  • Melkchocolade en pistachenoten of cashewnoten
  • Witte chocolade en hagelslag of discodip

Je hebt nodig (voor 8-10 stukjes bevroren banaan met chocolade)

  • 2 grote bananen
  • 10 prikkers
  • 200 – 250 gram chocolade
  • Topping naar keuze

Snijd de bananen in stukken. Uit een banaan haal je zo’n 4-5 stukken. Prik de stukken banaan op de prikkers. Zelf gebruik ik hier vrij stevige prikkers voor met twee ‘tanden’ zodat de stukken banaan goed vastzitten. Leg de stukken banaan op een bord met een stuk bakpapier en leg in de vriezer. Laat de bananen in een uurtje bevriezen.

Smelt de chocolade au bain marie en giet deze eventueel over in een hoog glas. Dip de stukjes bevroren banaan erdoor en bestrooi met je favoriete topping. Doe dit snel, want omdat de banaan bevroren is wordt de chocolade snel hard.

Leg de banaan met chocolade nog eventjes in de vriezer (minimaal een kwartier) en enjoy!

In de diepvries kun je de bevroren banaan met chocolade prima een weekje bewaren (maar waarom zou je dat willen? :-) )

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

3 Comments

  • Reply Eef

    Gewoon echt een gouden combi chocolade en banaan, heerlijk!

    4 maart 2016 at 12:27
  • Reply Lianne

    Ziet er lekker uit! Lekker fris toetje voor in de zomer. :)

    4 maart 2016 at 11:17
  • Reply Joyce

    Mmm, dit ziet er lekker uit :)

    4 maart 2016 at 08:24
  • Reactie achterlaten