Menu
tussendoortjes

Bevroren banaan met chocolade

bevroren banaan

Dit is zo’n leuk receptje! Lekker simpel ook. Deze bevroren banaan met chocolade doet het goed als tussendoortje, maar is ook super als toetje. Ga vooral lekker los en maak zelf een combinatie van banaan, chocolade en een topping die jij zelf het lekkerste vindt. Ik geef je natuurlijk wel een paar ideeën.

Bevroren banaan met chocolade

Eigenlijk is dit recept voor bananenijsjes net zo makkelijk als dat het klinkt! Je snijdt een banaan in een paar stukken en laat deze bevriezen.

Vervolgens smelt je wat chocolade en daar dip je de stukken bevroren banaan in, en vervolgens bestrooi je ze nog met een topping naar keuze!

bananenijsjes maken

Ik vind deze bevroren banaan met chocolade echt perfect als klein toetje na het eten, maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje.

Je kunt ze in de vriezer wel maandenlang bewaren, dus maak er gerust een heel aantal. Dan heb je altijd een lekker snackje voor het grijpen liggen!

Bananenijsjes maken – lekkere variaties

banaan met chocolade

Deze bevroren banaan met pure chocolade en kokos is onwijs lekker. Maak je kunt natuurlijk superveel variaties maken op dit bananenijsjes recept. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Pure chocolade en fijngehakte walnoten
  • Melkchocolade en zeezout
  • Melkchocolade en fijngehakte pistachenoten of cashewnoten
  • Melkchocolade en speculaas of bastogne (even goed fijnmalen in de keukenmachine)
  • Witte chocolade en hagelslag of discodip

Bevroren banaan met chocolade

5 from 2 stemmen
Gang: TussendoortjeKeuken: FruitNiveau: Eenvoudig
Voor

8

stukjes
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

0

minutes
Calories

161

kcal
Vriezer

75

minuten

Een lekker koud tussendoortje: stukjes bevroren banaan met chocolade en toppings naar keuze.

Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Ingrediënten

  • 2 2 grote bananen

  • 8 8 prikkers

  • 200 gr 200 chocolade

  • topping naar keuze

Bereiding

  • Snijd de bananen elk in 4 stukken. Prik de stukken banaan op de prikkers. Zelf gebruik ik hier vrij stevige prikkers voor met twee ‘tanden’ zodat de stukken banaan goed vastzitten. Leg de stukken banaan op een bord met een stuk bakpapier en leg in de vriezer. Laat de bananen in een uurtje bevriezen.
  • Smelt de chocolade au bain marie en giet deze eventueel over in een hoog glas.
  • Dip de stukjes bevroren banaan erdoor en bestrooi met je favoriete topping. Doe dit snel, want omdat de banaan bevroren is wordt de chocolade snel hard.
  • Leg de banaan met chocolade nog eventjes in de vriezer (minimaal een kwartier) en enjoy!

Opmerkingen

  • In de diepvries kun je de bevroren banaan met chocolade prima lang bewaren (maar waarom zou je dat willen? :-) )

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!

Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.

bananenijs maken zonder ijsmachine

3 Reacties

  • Eef
    4 maart 2016 at 12:27

    Gewoon echt een gouden combi chocolade en banaan, heerlijk!

    Reply
  • Lianne
    4 maart 2016 at 11:17

    Ziet er lekker uit! Lekker fris toetje voor in de zomer. :)

    Reply
  • Joyce
    4 maart 2016 at 08:24

    Mmm, dit ziet er lekker uit :)

    Reply

Laat een reactie achter