Dit is zo’n leuk receptje! Lekker simpel ook. Deze bevroren banaan met chocolade doet het goed als tussendoortje, maar is ook super als toetje. Ga vooral lekker los en maak zelf een combinatie van banaan, chocolade en een topping die jij zelf het lekkerste vindt. Ik geef je natuurlijk wel een paar ideeën.
Bevroren banaan met chocolade
Eigenlijk is dit recept voor bananenijsjes net zo makkelijk als dat het klinkt! Je snijdt een banaan in een paar stukken en laat deze bevriezen.
Vervolgens smelt je wat chocolade en daar dip je de stukken bevroren banaan in, en vervolgens bestrooi je ze nog met een topping naar keuze!


Ik vind deze bevroren banaan met chocolade echt perfect als klein toetje na het eten, maar ze zijn ook heerlijk als tussendoortje.
Je kunt ze in de vriezer wel maandenlang bewaren, dus maak er gerust een heel aantal. Dan heb je altijd een lekker snackje voor het grijpen liggen!
Bananenijsjes maken – lekkere variaties


Deze bevroren banaan met pure chocolade en kokos is onwijs lekker. Maak je kunt natuurlijk superveel variaties maken op dit bananenijsjes recept. Denk bijvoorbeeld aan:
- Pure chocolade en fijngehakte walnoten
- Melkchocolade en zeezout
- Melkchocolade en fijngehakte pistachenoten of cashewnoten
- Melkchocolade en speculaas of bastogne (even goed fijnmalen in de keukenmachine)
- Witte chocolade en hagelslag of discodip
Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.


3 Reacties
Eef
4 maart 2016 at 12:27Gewoon echt een gouden combi chocolade en banaan, heerlijk!
Lianne
4 maart 2016 at 11:17Ziet er lekker uit! Lekker fris toetje voor in de zomer. :)
Joyce
4 maart 2016 at 08:24Mmm, dit ziet er lekker uit :)