Menu
Hoofdgerechten / snel klaar

Biefstuk zoetzuur met rijst

Biefstuk zoetzuur

Een makkelijke, snelle maaltijd voor doordeweeks, dat is deze zoetzure biefstuk met rijst en lekker veel groenten (paprika & prei). De biefstuk kun je ‘s ochtends al marineren, dan heeft hij ‘s avonds lekker veel smaak gekregen als je dit makkelijke recept klaar gaat maken.

Snel recept

Snelle recepten, ik hou ervan! Zeker doordeweeks heb ik voorkeur voor zo’n snelle – maar toch smaakvolle – maaltijd. En het is erg fijn als je er dan ook nog een lekkere portie groenten mee binnen krijgt. Want 250 gram groente per dag eten vind ik best een opgave, jij?

Gelukkig zit dat met dit recept wel goed. Je krijgt per persoon al een hele paprika (á zo’n 140 gram) binnen, en ook nog eens een halve prei!

Biefstuk zoetzuur

zoetzure biefstuk

Om van ‘gewone’ biefstuk, biefstuk zoetzuur te maken, marineer je de reepjes vlees vooraf. Dit doe je in een mengsel van gembersiroop, zoete ketjap en azijn. Je ziet het al, een combinatie van zoete en zure ingrediënten! De azijn heeft nog als bonus dat het ervoor zorgt dat het vlees malser wordt. Win-win!

Biefstuk zoetzuur met rijst
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Biefstuk zoetzuur met rijst

0 from 0 stemmen
Gang: HoofdgerechtKeuken: AziatischNiveau: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

647

kcal
Marineren

4

uur

Een lekker snelle maaltijd met rijst, zoetzure biefstuk en lekker veel groenten.

Ingrediënten

  • 2 biefstukken

  • 150 gr rijst

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 prei

  • 2 tenen knoflook

  • 2 cm gember

  • 2 el olijfolie

  • 2,5 el gembersiroop

  • 2 el zoete ketjap

  • 1 el azijn

  • 2 bosuitjes

Bereiding

  • Snijd de biefstukken in dunne plakjes en doe ze in een bakje. Voeg de olijfolie, gembersiroop, zoete ketjap en azijn toe.
  • Snijd 1 teen knoflook en 1 cm gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Meng alles goed door elkaar en laat marineren. Minimaal een uur, maar het liefst een paar uur langer.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de rest van de knoflook en de gember fijn, en snijd de paprika’s en prei in grove stukken. Giet de marinade van de biefstuk in een pan en voeg de knoflook, gember, paprika en prei toe. Roerbak dit zo’n vijf minuten.
  • Voeg de reepjes biefstuk toe en roerbak deze nog zo’n drie minuten mee, tot ze gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer de zoetzure biefstuk met de rijst.
  • Garneer de zoetzure biefstuk met grof gesneden bosui.

Opmerkingen

  • Een restje over? Dit kun je de volgende dag nog prima eten, bijvoorbeeld als lunch.
Recept biefstuk zoetzuur

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter