Een makkelijke, snelle maaltijd voor doordeweeks, dat is deze zoetzure biefstuk met rijst en lekker veel groenten (paprika & prei). De biefstuk kun je ‘s ochtends al marineren, dan heeft hij ‘s avonds lekker veel smaak gekregen als je dit makkelijke recept klaar gaat maken.
Snel recept
Snelle recepten, ik hou ervan! Zeker doordeweeks heb ik voorkeur voor zo’n snelle – maar toch smaakvolle – maaltijd. En het is erg fijn als je er dan ook nog een lekkere portie groenten mee binnen krijgt. Want 250 gram groente per dag eten vind ik best een opgave, jij?
Gelukkig zit dat met dit recept wel goed. Je krijgt per persoon al een hele paprika (á zo’n 140 gram) binnen, en ook nog eens een halve prei!
Biefstuk zoetzuur


Om van ‘gewone’ biefstuk, biefstuk zoetzuur te maken, marineer je de reepjes vlees vooraf. Dit doe je in een mengsel van gembersiroop, zoete ketjap en azijn. Je ziet het al, een combinatie van zoete en zure ingrediënten! De azijn heeft nog als bonus dat het ervoor zorgt dat het vlees malser wordt. Win-win!


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties