Hoofdgerechten snel klaar

Biefstuk zoetzuur met rijst

Biefstuk zoetzuur

Een makkelijke, snelle maaltijd voor doordeweeks, dat is deze zoetzure biefstuk met rijst en lekker veel groenten (paprika & prei). De biefstuk kun je ‘s ochtends al marineren, dan heeft hij ‘s avonds lekker veel smaak gekregen als je dit makkelijke recept klaar gaat maken.

Biefstuk zoetzuur met rijst

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: AziatischDifficulty: Eenvoudig
Voor

2

personen
Voorbereiding

20

minutes
Kooktijd

15

minutes
Calorieën

647

kcal
Marineren

4

uur

Een lekker snelle maaltijd met rijst, zoetzure biefstuk en lekker veel groenten.

Ingrediënten

  • 2 biefstukken

  • 150 gr rijst

  • 1 rode paprika

  • 1 gele paprika

  • 1 prei

  • 2 tenen knoflook

  • 2 cm gember

  • 2 el olijfolie

  • 2,5 el gembersiroop

  • 2 el zoete ketjap

  • 1 el azijn

  • 2 bosuitjes

Bereiding

  • Snijd de biefstukken in dunne plakjes en doe ze in een bakje. Voeg de olijfolie, gembersiroop, zoete ketjap en azijn toe.
  • Snijd 1 teen knoflook en 1 cm gember fijn en doe deze bij de biefstuk. Meng alles goed door elkaar en laat marineren. Minimaal een uur, maar het liefst een paar uur langer.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de rest van de knoflook en de gember fijn, en snijd de paprika’s en prei in grove stukken. Giet de marinade van de biefstuk in een pan en voeg de knoflook, gember, paprika en prei toe. Roerbak dit zo’n vijf minuten.
  • Voeg de reepjes biefstuk toe en roerbak deze nog zo’n drie minuten mee, tot ze gaar zijn. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en serveer de zoetzure biefstuk met de rijst.
  • Garneer de zoetzure biefstuk met grof gesneden bosui.

Opmerkingen

  • Een restje over? Dit kun je de volgende dag nog prima eten, bijvoorbeeld als lunch.
Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten