Falafel, ben jij er gek op? Ik weet dat veel mensen er dol op zijn, maar zelf ben ik er niet waanzinnig dol op om heel eerlijk te zijn. Maar, van deze homemade falafel word ik wél blij. Ik deed er een bietje doorheen, dan krijg je prachtig roze falafel en krijg je ook nog een klein beetje extra groenten binnen. De bietenfalafel smaakt lekker op een (volkoren) pitabroodje, dat je rijkelijk belegd met sla, geraspte wortel, plakjes avocado en natuurlijk knoflooksaus. Wees vooral niet te zuinig met die laatste ;-)
Zelf falafel maken
Het is echt niet zo moeilijk, zelf falafel maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine. En wat tijd om de falafel op te laten stijven. Als je de balletjes namelijk minimaal een half uur in de koelkast zet, stijven ze mooi op en zijn ze een stuk makkelijker te bakken. Ze vallen dan minder snel uit elkaar. Dit is dan ook een prima recept om al van tevoren te maken. Goed, laat ik je uitleggen hoe je zelf bietenfalafel kunt maken. Als je liever gewone falafel wilt maken, laat je het bietje weg.


Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof!
Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina en maak een gratis account aan. Daarmee kun je jouw favoriete recepten van deze site opslaan en altijd makkelijk terugvinden.
Nog geen reacties