Menu
vegetarisch / Hoofdgerechten

Bietenfalafel met sla, avocado en knoflooksaus

Bietenfalafel

Falafel, ben jij er gek op? Ik weet dat veel mensen er dol op zijn, maar zelf ben ik er niet waanzinnig dol op om heel eerlijk te zijn. Maar, van deze homemade falafel word ik wél blij. Ik deed er een bietje doorheen, dan krijg je prachtig roze falafel en krijg je ook nog een klein beetje extra groenten binnen. De bietenfalafel smaakt lekker op een (volkoren) pitabroodje, dat je rijkelijk belegd met sla, geraspte wortel, plakjes avocado en natuurlijk knoflooksaus. Wees vooral niet te zuinig met die laatste ;-)

Zelf falafel maken

Het is echt niet zo moeilijk, zelf falafel maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine. En wat tijd om de falafel op te laten stijven. Als je de balletjes namelijk minimaal een half uur in de koelkast zet, stijven ze mooi op en zijn ze een stuk makkelijker te bakken. Ze vallen dan minder snel uit elkaar. Dit is dan ook een prima recept om al van tevoren te maken. Goed, laat ik je uitleggen hoe je zelf bietenfalafel kunt maken. Als je liever gewone falafel wilt maken, laat je het bietje weg.

Bietenfalafel met sla, avocado en knoflooksaus

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Gemiddeld
Voor

4

personen
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

10

minutes
Calories

679

kcal
Opstijven

30

minuten

Een kleurrijke variant op normale falafel: bietenfalafel.

Ingrediënten

  • 400 gr kikkererwten

  • 2 tenen knoflook

  • 1 ui

  • 1 rode biet

  • 1 ei

  • 2 tl komijn

  • 1 tl peterselie

  • 1 tl korianderzaad

  • 8 (volkoren) pitabroodjes

  • 75 gr veldsla

  • 75 gr geraspte wortel

  • 2 avocado’s

  • 8 el knoflooksaus

Bereiding

  • Snijd de knoflook, de ui en het bietje fijn.
  • Doe deze samen met de kikkererwten in een keukenmachine en maal alles fijn.
    Roer het ei en de kruiden en specerijen erdoor en roer alles goed door elkaar.
  • Vorm met vochtige handen 24 balletjes van het deeg en leg deze op een bord. Druk de balletjes een beetje platter zodat ze form van falafel krijgen, en zet ze in de koelkast. Laat de falafel balletjes minimaal een half uur opstijven.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de bietenfalafel aan beide kanten in een paar minuten bruin.
  • Serveer op pitabroodjes met wat sla en geraspte wortel, plakken avocado en knoflooksaus.

Opmerkingen

  • De balletjes kun je al een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Bietenfalafel

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter