soep vegetarisch

Bietensoep met rode paprika en linzen

Bietensoep met rode paprika

Bietensoep met rode paprika: typisch zo’n gerecht waarbij je keuken eruit ziet alsof er een moord is gepleegd nadat je klaar bent, haha! Trek dan ook zeker niet je mooiste kleren aan als je dit gezonde recept gaat maken, want als je net zo handig bent als ik is de kans best groot dat er wat bietensap op je kleren komt. Zeker op het punt waarbij de staafmixer eraan te pas komt ;-)

Normaal gesproken ben ik trouwens geen enorme fan van bietjes, hoewel ik ze langzaam weer wat lekkerder begin te vinden. Maar, in combinatie met rode paprika en andere smaken zijn ze in deze bietensoep wel lekker! Door de linzen is dit een lekker vullend soepje, een stokbroodje erbij en je hebt een complete maaltijd.

Recept bietensoep met paprika

(voor 4 personen)

  • 2 el zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 rode uien
  • 2 tl komijn
  • 2 rode paprika’s
  • 300 gr gekookte bietjes
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 400 gr linzen (uit blik)
  • slagroom of crème fraiche en wat bieslook ter garnering

Snijd de knoflook fijn. Hak de rode peper fijn (verwijder eventueel de zaadlijsten en de zaadjes als je niet zo van pittig houdt) en snipper de rode uien.

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de komijn, knoflook, rode peper en de uien een paar minuten.

Snijd ondertussen de paprika in stukjes en doe ze in de pan, bak een paar minuten mee. Blijf regelmatig roeren.

Snijd de bietjes in stukjes en doe deze in de pan, samen met de bouillon en de linzen. Breng de soep aan de kook en laat drie minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de bietensoep met een staafmixer tot een egale soep en warm nog twee minuten door. Verdeel de soep over vier kommen en serveer met een scheutje slagroom of een dot crème fraiche en wat bieslook.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten