ontbijt

Bladerdeeg pakketjes met aardbei-rabarber compote

Bladerdeegpakketjes met aardbei-raberber moes

Zijn ze niet lief, deze bladerdeeghartjes met aardbei-rabarber compote? Heel geschikt om als ontbijt te serveren met Moederdag of Valentijnsdag! (al is de rabarber met Valentijnsdag nog niet in het seizoen, maar je kunt de rabarber ook vervangen door (diepvries) frambozen of extra aardbeien). En ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken. Tip: maak de compote een dag van tevoren alvast klaar, dan ben je de volgende ochtend snel klaar.

Aardbei-rabarber broodjes van Julia’s

Toen ik nog voor mijn vorige werkgever werkte, moest ik heel regelmatig met de trein naar Brussel. Ik haalde dan altijd een ontbijt op het station, en meestal zat daar een aardbei-rabarberbroodje van de keten Julia’s bij. Die vond ik altijd zó lekker. Knapperig bladerdeeg met een laagje suiker, gevuld met een lekkere moes van aardbei en rabarber. En hoewel ik dit broodje inmiddels al jaren niet meer heb gegeten, is de combinatie me altijd bijgebleven. Met Moederdag voor de deur leek het me leuk om deze lekkere aardbei-rabarber broodjes na te maken. Inmiddels is de rabarber in het seizoen en goed verkrijgbaar, en ook de aardbeien zie je steeds vaker terug in de supermarkt. Het perfecte moment om deze lekkere zoete broodjes te bakken dus. Mét een uitgestoken hartje natuurlijk!

Tip: ook heel lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs erbij!

Recept bladerdeeg met aardbei-rabarber compote

Voor 6 stuks

  • 75 gr rabarber (1 stengel)
  • 150 gr aardbeien
  • 50 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je de aardbei-rabarber broodjes

  • Begin met de compote. Snijd de rabarber in stukjes. Haal het kroontje van de aardbeien en halveer ze.
  • Doe de rabarber en de aardbeien met de suiker en het vanille-extract in een pan en laat vijf tot tien minuten onder regelmatig roeren zachtjes pruttelen tot er een zachte moes is ontstaan. Laat de compote volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de plakken bladerdeeg en snijd ze terwijl ze nog een beetje bevroren zijn, doormidden.
  • Beleg de ene helft van de plakken met de compote (laat de randjes vrij) en steek uit de andere helft een hartje met behulp van een koeksteker.
  • Dek de plakken met de compote af met de plakken waar het hartje is uitgestoken, en druk de randjes voorzichtig aan (doe dit eventueel met een vork zodat je een leuk streepjespatroon langs de rand krijgt).
  • Klop het ei los en besmeer het bladerdeeg met ei, bestrooi met wat suiker en bak de bladerdeeghapjes in 15 minuten af.
  • De broodjes zijn lauwwarm het lekkerste.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter met de hashtag #culisandra

Vind ik heel leuk!

Altijd als eerste op de hoogte zijn van nieuwe recepten? Volg mij dan via Bloglovin en vergeet niet je te abonneren op mijn nieuwsbrief.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten