Menu
ontbijt

Bladerdeeg pakketjes met aardbei-rabarber compote

Bladerdeegpakketjes met aardbei-raberber moes

Zijn ze niet lief, deze bladerdeeghartjes met aardbei-rabarber compote? Heel geschikt om als ontbijt te serveren met Moederdag of Valentijnsdag! (al is de rabarber met Valentijnsdag nog niet in het seizoen, maar je kunt de rabarber ook vervangen door (diepvries) frambozen of extra aardbeien). En ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken. Tip: maak de compote een dag van tevoren alvast klaar, dan ben je de volgende ochtend snel klaar.

Aardbei-rabarber broodjes van Julia’s

Toen ik nog voor mijn vorige werkgever werkte, moest ik heel regelmatig met de trein naar Brussel. Ik haalde dan altijd een ontbijt op het station, en meestal zat daar een aardbei-rabarberbroodje van de keten Julia’s bij. Die vond ik altijd zó lekker. Knapperig bladerdeeg met een laagje suiker, gevuld met een lekkere moes van aardbei en rabarber. En hoewel ik dit broodje inmiddels al jaren niet meer heb gegeten, is de combinatie me altijd bijgebleven. Met Moederdag voor de deur leek het me leuk om deze lekkere aardbei-rabarber broodjes na te maken. Inmiddels is de rabarber in het seizoen en goed verkrijgbaar, en ook de aardbeien zie je steeds vaker terug in de supermarkt. Het perfecte moment om deze lekkere zoete broodjes te bakken dus. Mét een uitgestoken hartje natuurlijk!

Tip: ook heel lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs erbij!

Bladerdeeg pakketjes met aardbei-rabarber compote

0 from 0 votes
Course: OntbijtCuisine: MoederdagDifficulty: Gemiddeld
Voor

6

personen
Voorbereiding

15

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calorieën

215

kcal
Oventijd

15

minuten

Deze bladerdeegbroodjes zijn gevuld met een compote van aardbei en rabarber. Leuk en lekker voor het (Moederdag)ontbijt of als zoet tussendoortje.

Ingrediënten

  • 75 gr rabarber (1 stengel)

  • 150 gr aardbeien

  • 50 gr suiker

  • 1 tl vanille-extract

  • 6 plakken bladerdeeg

  • 1 ei

Bereiding

  • Begin met de compote. Snijd de rabarber in stukjes. Haal het kroontje van de aardbeien en halveer ze.
  • Doe de rabarber en de aardbeien met de suiker en het vanille-extract in een pan en laat vijf tot tien minuten onder regelmatig roeren zachtjes pruttelen tot er een zachte moes is ontstaan. Laat de compote volledig afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakken bladerdeeg en snijd ze terwijl ze nog een beetje bevroren zijn, doormidden.
  • Beleg de ene helft van de plakken met de compote (laat de randjes vrij) en steek uit de andere helft een hartje met behulp van een koeksteker.
  • Dek de plakken met de compote af met de plakken waar het hartje is uitgestoken, en druk de randjes voorzichtig aan (doe dit eventueel met een vork zodat je een leuk streepjespatroon langs de rand krijgt).
  • Klop het ei los en besmeer het bladerdeeg met ei, bestrooi met wat suiker en bak de bladerdeeghapjes in 15 minuten af. De broodjes zijn lauwwarm het lekkerste.

Opmerkingen

  • Bladerdeeghapjes zijn nooit lang houdbaar, dus eet de broodjes het liefste zo snel mogelijk op. Wil je er meer maken? Je kunt ze wel ongebakken invriezen en later afbakken.
Bladerdeeg aardbei rabarber

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hier aanmelden.

Nog geen reacties

    Laat een reactie achter