Zijn ze niet lief, deze bladerdeeghartjes met aardbei-rabarber compote? Heel geschikt om als ontbijt te serveren met Moederdag of Valentijnsdag! (al is de rabarber met Valentijnsdag nog niet in het seizoen, maar je kunt de rabarber ook vervangen door (diepvries) frambozen of extra aardbeien). En ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken. Tip: maak de compote een dag van tevoren alvast klaar, dan ben je de volgende ochtend snel klaar.
Aardbei-rabarber broodjes van Julia’s
Toen ik nog voor mijn vorige werkgever werkte, moest ik heel regelmatig met de trein naar Brussel. Ik haalde dan altijd een ontbijt op het station, en meestal zat daar een aardbei-rabarberbroodje van de keten Julia’s bij. Die vond ik altijd zó lekker. Knapperig bladerdeeg met een laagje suiker, gevuld met een lekkere moes van aardbei en rabarber. En hoewel ik dit broodje inmiddels al jaren niet meer heb gegeten, is de combinatie me altijd bijgebleven. Met Moederdag voor de deur leek het me leuk om deze lekkere aardbei-rabarber broodjes na te maken. Inmiddels is de rabarber in het seizoen en goed verkrijgbaar, en ook de aardbeien zie je steeds vaker terug in de supermarkt. Het perfecte moment om deze lekkere zoete broodjes te bakken dus. Mét een uitgestoken hartje natuurlijk!
Tip: ook heel lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs erbij!
Heb je dit recept gemaakt? Dan vind ik het superleuk als je een foto van jouw gerecht met me deelt via Instagram of Facebook! Ik zou het ook heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door hierboven in het recept op de sterretjes te klikken. Op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van culi-sandra.nl en ontvang een gratis e-book met o.a. vijf exclusieve recepten
Nog geen reacties