Menu
soep / lunch

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Ik heb het al eerder gezegd: is er een groente waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er niet veel zijn. Het aantal soep recepten op dit blog begint dan ook langzamerhand de spuigaten uit te lopen. Maar, van soep recepten heb je eigenlijk nooit genoeg, want het is zo’n veelzijdig gerecht. Neem deze bloemkoolsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld. Heerlijk als lunch (zo neem ik een restje soep vaak mee naar mijn werk), als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een lekker brood met kruidenboter erbij bijvoorbeeld. Of maak dit over de top kaas-stokbrood met pesto. Dan heb je helemaal een zalig avondmaal.

De bloemkoolsoep van Claudia

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Hierbij word je gekoppeld aan een andere blogger. Je kiest een recept van zijn/haar blog uit, en maakt het na met een eigen twist. Deze keer werd ik gekoppeld aan Claudia’s Kitchen. Ik mocht al eens eerder van haar blog koken dus ik wist wat ik kon verwachten: veel Mediterrane recepten aangezien ze jarenlang in Griekenland heeft gewoond. De vorige keer maakte ik dan ook Griekse saganaki (gebakken feta) voor de Foodblogswap. Deze keer koos ik niet voor een Mediterraan gerecht maar ging ik lekker Hollands voor een bloemkoolsoep. In haar recept gebruikt Claudia maar een handjevol ingrediënten om een heerlijk fris en romig soepje te maken. Ik heb haar recept deels gevolgd maar voegde nog wat bleekselderij toe die ik had liggen, en ging voor een topping van pittige blauwe kaas. Lekker joh! Ik had nog niet eerder bloemkoolsoep gegeten maar het is echt heel erg lekker. Romig en ‘zalvig’. Echt zalig, dit ga ik vaker maken.

Bloemkoolsoep met blauwe kaas
Kook-modus

(houdt het scherm aan tijdens het koken)

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

0 from 0 stemmen
Gang: LunchKeuken: SoepNiveau: Eenvoudig
Voor

2

kommen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

182

kcal

Een heerlijk romige soep, zalig als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. De bloemkoolsoep maak je helemaal af met een topping van pittige blauwe kaas.

Ingrediënten

 • 400 gr bloemkool

 • 1 ui

 • 1 stengel bleekselderij

 • 1 bouillonblokje (groenten)

 • 300 ml water

 • 50 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort (zie tip)

Bereiding

 • Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit deze aan in wat olie.
 • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles 10 minuten.
 • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
 • Giet de bloemkoolsoep in kommen en verkruimel de kaas erover.

Opmerkingen

 • Houd je niet van blauwe kaas? Je kunt het ook vervangen door gewone geraspte kaas. Wat fijngehakte noten als topping is ook lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Dan zou het ik heel fijn vinden als je het recept wilt beoordelen door op de sterretjes te klikken. En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik supertof! Ben je trouwens al lid van mijn nieuwsbrief? Je kunt je hieronder aanmelden. Ontvang je meteen een gratis e-book met vijf exclusieve recepten!

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter