Menu
soep / lunch

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Deze bloemkoolsoep met blauwe kaas is een echt smaakbommetje! Ik heb het al eerder gezegd: is er een groente waar je géén soep van kunt maken? Het zullen er niet veel zijn. Het aantal soep recepten op dit blog begint dan ook langzamerhand de spuigaten uit te lopen. Maar, van soep recepten heb je eigenlijk nooit genoeg, want het is zo’n veelzijdig gerecht.

Soep van bloemkool

Neem deze bloemkoolsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld. Heerlijk als lunch (zo neem ik een restje soep vaak mee naar mijn werk), als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een lekker brood met kruidenboter erbij bijvoorbeeld. Of maak dit over de top kaas-stokbrood met pesto. Dan heb je helemaal een zalig avondmaal.

Recept voor bloemkoolsoep van Claudia

Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Hierbij word je gekoppeld aan een andere blogger. Je kiest een recept van zijn/haar blog uit, en maakt het na met een eigen twist. Deze keer werd ik gekoppeld aan Claudia’s Kitchen.

Ik mocht al eens eerder van haar blog koken dus ik wist wat ik kon verwachten: veel Mediterrane recepten aangezien ze jarenlang in Griekenland heeft gewoond. De vorige keer maakte ik dan ook Griekse saganaki (gebakken feta) voor de Foodblogswap.

Lekker Hollands

Deze keer koos ik niet voor een Mediterraan gerecht maar ging ik lekker Hollands voor een bloemkoolsoep. In haar recept gebruikt Claudia maar een handjevol ingrediënten om een heerlijk fris en romig soepje te maken.

Ik heb haar recept voor bloemkoolsoep deels gevolgd maar voegde nog wat bleekselderij toe die ik had liggen, en ging voor een topping van pittige blauwe kaas. Lekker joh! Ik had nog niet eerder bloemkoolsoep gegeten maar het is echt heel erg lekker. Romig en ‘zalvig’, net zoals bijvoorbeeld deze aardperensoep. Echt zalig, dit recept ga ik vaker maken.

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Bloemkoolsoep met blauwe kaas

Een heerlijk romige soep, zalig als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht. De bloemkoolsoep maak je helemaal af met een topping van pittige blauwe kaas.
5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 2 kommen

Ingrediënten

 • 400 gr bloemkool
 • 1 ui
 • 1 stengel bleekselderij
 • 1 bouillonblokje (groenten)
 • 300 ml water
 • 50 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Roquefort (zie tip)

Zo maak je het

 • Snijd de ui en de bleekselderij fijn en fruit deze aan in wat olie.
 • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze toe aan de pan. Voeg het bouillonblokje en het water toe en kook alles 10 minuten.
 • Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
 • Giet de bloemkoolsoep in kommen en verkruimel de kaas erover.

Notities

u003cliu003eHoud je niet van blauwe kaas? Je kunt het ook vervangen door gewone geraspte kaas. Wat fijngehakte noten als topping is ook lekker.u003c/liu003e

Voedingswaarden

Calories: 182kcal
Heb je dit recept gemaakt?Laat dan een beoordeling achter, dankjewel! En deel gerust een foto van jouw creatie met me op Instagram of Facebook. Vind ik tof! Tip: klik op het roze hartje onderaan de pagina om dit recept op te slaan.

Nog geen reacties

  Laat een reactie achter

  Beoordeling recept