drankjes

Bloody Mary

Bloody Mary

Iedereen heeft wel een paar rare tics toch? Ik ook, zo drink ik als ik ga vliegen altijd tomatensap in het vliegtuig. Waarom? Ik heb geen idee. Want daarbuiten drink ik het eigenlijk helemaal niet zo vaak. Soms wel hoor, dan zie ik het staan in de supermarkt en denk ‘oh ja, lekker!’ maar als het pak dan op is drink ik het ook zo weer maanden niet. Zonde, want als water, koffie en thee gaan vervelen is tomatensap helemaal niet zo’n slecht alternatief. Maar zo’n sapje is op de vrijdagavond ook een beetje saai. Gelukkig wordt tomatensap nóg lekkerder met een flinke scheut wodka erin. En wat worcestershiresaus. En wat Tabasco. En dan, dan heb je een Bloody Mary!

Bloody Mary, een beetje lugubere naam wel. Omdat ik eigenlijk geen idee had waar de naam vandaan komt heb ik dat even opgezocht. Het schijnt dat de cocktail is vernoemd naar koningin Maria I van Engeland. Een fervent vervolgster van prostestanten en een echte bloederige Maria/Mary dus. Maar er gaan meerdere verhalen de rondte dus of dit de juiste is… Maar anyway, we dwalen af. Laten we maar eens met het recept beginnen!

Tip: zelf houd ik niet zo van een hele sterke cocktail. Jij wel? Gebruik dan gerust wat meer wodka of minder tomatensap, om de Bloody Mary wat sterker te maken.

Recept Bloody Mary

Voor 1 persoon

  • 200 ml tomatensap
  • 2 el (30 ml) wodka
  • Scheutje worcestershiresaus
  • Scheutje Tabasco
  • Kneepje limoensap + een schijfje limoen ter decoratie
  • Peper en zout

Doe het tomatensap met de wodka, worcestershiresaus, tabasco en limoensap in een mengbeker en mix alles goed door elkaar.

Breng de Bloody Mary verder op smaak met peper en zout en giet de cocktail in een glas. Garneer met een schijfje limoen.

Vorige recept Volgende recept

Ook leuk voor jou:

Laat een reactie achter

Reactie achterlaten