Bobotie, wat heb ik dat vaak gemaakt toen ik net uit huis was. Met het welbekende pakje uit de Wereldgerechten serie van Knorr ;-) Ik at die Wereldgerechten heel vaak, maar op een gegeven moment begon ik me af te vragen waarom. Ze zijn best prijzig, bevatten ontzettend veel zout en de ingrediëntenlijst is ontzettend lang. Inmiddels haal ik ze dan ook al jaren niet meer in huis en maak ik de wereldgerechten gewoon lekker zelf. Vandaag dus het recept voor bobotie, zonder pakjes en zakjes! Dit Zuid-Afrikaanse gerecht is helemaal niet moeilijk te maken en echt ontzettend lekker. De kruiden geven dit gerecht heel veel smaak en dan het zoetje van de chutney erbij. Echt zalig!
Zelf bobotie maken
Zelf bobotie maken is helemaal niet moeilijk en dan laat ik je zien met dit recept voor bobotie. Pakjes en zakjes zijn helemaal niet nodig, want de meeste ingrediënten heb je ongetwijfeld al in je keukenkastje staan. Erg lekker om erbij te serveren is een pan met rijst waar je in warm water geweekte rozijnen aan toe hebt gevoegd. Een klein handje rozijnen per persoon is voldoende. Onmisbaar in dit recept vind ik de chutney. Ik gebruik zelf een mangochutney, die is ook goed te verkrijgen in de supermarkt. Maar als je nog een andere soort chutney in huis hebt kan dat ook prima (bv uienchutney).
2 Reacties
Sara
10 oktober 2020 at 11:17Hoi, ik zie dat er zoete, milde en nog meer soorten chutneys zijn. Welke gebruik je bij dit recept?
Sandra
12 oktober 2020 at 07:41Hi Sara, ik gebruik zelf altijd de zoete mangochutney van Pataks!